De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Enquête energiebesparing

Verwante presentaties


Presentatie over: "Enquête energiebesparing"— Transcript van de presentatie:

1 Enquête energiebesparing

2 Geacht panellid, Wij hebben vorig jaar een enquête gehouden onder de deelnemers van het internetpanel over energiebesparing en wat de Woonplaats hierin kan betekenen voor de huurders. In deze presentatie ziet u de uitslag van deze enquête.

3 In welke huurcategorie huurt u een huis bij de woonplaats?

4 Vraag 1 14% van de deelnemers huurt een woning in de prijscategorie tot € 500,-. 82% huurt een woning tot € 750,-. 4% huurt een woning tot € 1000,-. Geen van de deelnemers woont in een huurwoning boven € 1000,-

5 Hoe belangrijk vindt u het dat de woonplaats investeerd in duurzame en energiezuinige woningen?

6 Vraag 2 97% van de deelnemers vindt het belangrijk dat de Woonplaats investeert in duurzame energiezuinige woningen. 3% van de deelnemers heeft hierover geen mening.

7 Wat doet u zelf om energie te besparen in uw woning

8 Vraag 3 Op de vraag wat de deelnemers zelf doen om energie te besparen geeft 39% van de deelnemers aan dat ze gebruik maken van spaar en of ledlampen. 36% let erop dat de verwarming niet te hoog staat. 25% van de deelnemers maakt gebruik van energiezuinige apparaten

9 Weet u hoeveel u maandelijks betaald aan energiekosten?

10 Vraag 4 Ruim 87% van de deelnemers weet wat zij maandelijks betalen aan energiekosten. 13% weet dit ongeveer.

11 Ik vind het logisch om meer huur te betalen als:

12 Vraag 5 De deelnemers vinden het logisch om meer huur te betalen als:
De deelnemer minstens zoveel geld bespaart op de energierekening: 14% Het wooncomfort toeneemt door bv vloerverwarming, dubbel glas etc.: 30% Het bijdraagt aan een beter milieu: 19% 38% van de deelnemers geeft aan dat geen van deze stellingen een reden is om meer huur te betalen.

13 Welke van onderstaande ingrepen vindt u het meest interessant?

14 Vraag 6 De deelnemers zijn het meest geïnteresseerd in deze energiebesparende maatregelen: Zonnepanelen: 27% Dakisolatie: 17% Dubbel glas: 23% Muurisolatie: 19% Vloerisolatie: 12% Andere maatregelen: 2%

15 Wat vindt u een goed moment waarop de woonplaats woningverbeteringen zou kunnen toepassen?

16 Vraag 7 Op de vraag wanneer de Woonplaats het beste woningverbeteringen zou kunnen toepassen geeft 59% van de deelnemers aan dat dit het beste kan gebeuren op het moment dat de Woonplaats onderhoud pleegt aan de woningen. 41% van de deelnemers vindt dat het beste moment hiervoor is wanneer de klant hierom vraagt.

17 Stelling: de Woonplaats moet haar bewoners meer bewust maken van mogelijkheden tot energiebesparing

18 Vraag 8 Op de stelling dat de Woonplaats haar huurders beter moet informeren over hoe zij energie kunnen besparen was 74% van de deelnemers hiermee eens. 3% was het hiermee oneens 23% van de deelnemers had hierover geen mening.

19 Op welke manier kan de Woonplaats bewoners meer bewust maken van mogelijkheden tot energiebesparing?

20 Vraag 9 Op de vraag op welke manier de Woonplaats de huurders/bewoners meer bewust kan maken van de mogelijkheden tot energiebesparing, geeft 29% aan dat zij deze informatie in de mailbox op de site van de Woonplaats willen ontvangen. 39% wil dit alleen op aanvraag van de bewoners ontvangen. 32% ziet het liefst dat er informatieavonden worden gegeven in de wijken.


Download ppt "Enquête energiebesparing"

Verwante presentaties


Ads door Google