Hotelschool Stella Maris Merksem

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Keukenploeg Van begin tot einde.
GMP en HACCP in restaurants
Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Est gebeurt er allemaal voor je een product hebt?
Groenten.
56e Konijnenveiling 14 december sporthal SJC U komt toch ook?
Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.
Microsoft Surface Crossmedia Timon Oosterhof.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Roos Ravensbergen en Bodil Wever
GMP and HACCP in restaurants
DG Controle – Sector DIS
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
Welkom Studiedag leermeesters LBV Samen anders anders samen Levensbeschouwelijke vakken: eigenheid en ontmoetingen.
Italië Door Sien en Ester.
Made by : Namissa Glorieux.
AD6 in leerplan verzorging
0 Menukaart ICT in uw onderwijs Voorgerecht Bronnen voor de docent ***** Hoofdgerecht WEB 2.0 in uw onderwijs ***** Dessert: Professionalisering *****
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Koude Desserts..
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.
Hfst 1 paragraaf 3 Enkelvoudige ionen.
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Ons jaarlijks uitje. We gaan we deze keer naar 16 september 2014.
Aanstaande x afgelopen Wanneer is de vergadering?  Aanstaande donderdag om 7 uur.  Donderdag aanstaande om 7 uur.  Ik ben Beth, 25 jaar en aanstaande.
Mijn Restaurant Opdracht ICT.
Economisch handelen bij voeding Gezonde voeding versus dure voeding.
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
Toerisme Gemaakt door: kubra & Cheyenne In Japan vind je verschillende huizen en flats oud en nieuw. Vooral op het platteland wonen er nog mensen.
6 e jaar 1. 1) Accountancy 2) Fiscaliteit 3) Strategie, management en organisatie 4) Varia: HRM, zakelijke communicatie, … 5) Europese en internationale.
Boekhouding en administratie
Dagelijks leven Gemaakt door: Joselien Sharon Zico Jimmy.
Pasta & Go. inhoudsopgave 1. Onderneming 2. Bedrijfsactiviteit 3. Sterke punten 4. Taakverdeling en outsourcing 5. Doelgroep 6. Concurrentie 7. Klanten.
Werkstuk Menu bedenken Afspraak met de chef Plan van aanpak maken
© Metsä Tissue Oyj ı 2011 / gdr / Pagina ‹Nr.› Metsä Tissue steunt hierbij op 80 jaar ervaring in productie en verkoop van hoogwaardige vetbestendige papieren.
De aardappel.
VOEDING EN DIABETES.
Voeding en insulinepomptherapie Rianne van Heertum diëtist.
Yanick, Lygia en Janelle Drinken-eten. Indeling Concept Persona Doelgroep Moodboard Social Media Benchmark Online strategy map Top 10 zoekwoorden Customer.
Cynthia Kilian. Dit betalen ze voor het bedrijf. Dit is of de huur of hypotheek. Bij een hypotheek sluiten ze een lening af.
5. BEPAAL HET BEST PASSENDE SCENARIO MET HET SPELSIMULATIEMODEL.
VOEDING EN DIABETES.
WIJN & SPIJS zoet zuur zout bitter contrast harmonie sauzen kruiden smaak aroma bereiding mondgevoel smaakgehalte smaaktype Doordat wijn en gerecht.
Voedingswaardeninformatie-systeem
Hoofdstuk 3 Paragraaf 2 ‘Hofstelsel en horigheid’
Grip & Controle op digitalisering
Voeding alimentación Door Geerte Plas.
Gemaakt door Lucas van Esch
Een smakelijke oude dag
De spijsvertering BLOKBOEK NATUUR – LES 7.
Inleiding, slot, functies, samenvattend tekstverband
Medezeggenschap? Ook voor u!
Praktische tips voor goede voeding bij dementie
Medezeggenschap? Ook voor u!
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
Woongroep Philadelphia
Samen Smullen Paasbrunch
Plateau Bocuse d’Or 29-30/01/2019
Transcript van de presentatie:

Hotelschool Stella Maris Merksem Menuleer 1. Inleiding 2. Geschiedenis 3. gerecht, menu, gang, garnituur Hotelschool Stella Maris Merksem

Inleiding Wat is menuleer? Heden zijn belangrijk in menuleer: Kennis van de verschillende maaltijden Samenstelling van gerechten in deze maaltijden Heden zijn belangrijk in menuleer: Verantwoorde samenstelling van menu’s aangepast aan economische en voedingstechnische eisen Wensen van de gasten

Geschiedenis Zeer lang geleden: Romeinen: grote banketten en orgies Rauwe voeding Gebruik van vuur Romeinen: grote banketten en orgies Nadien verval: eten om te leven 16de eeuw: ontstaan nieuwe eetgewoonten Koks stellen zich vragen Wat gebeurt er met gerechten bij het verlaten van de keuken

Geschiedenis Chef Carème: 1860 in Clichy bij Parijs Bracht voor het eerst volgorde in de gerechten Wat serveer ik eerst en waarom? 1860 in Clichy bij Parijs Eerste diner met gangen afzonderlijk bediend Menukaart met vermelding van de gerechten Eerste aanzet tot menuleer

Chef Marie Antonin Carème

Gerecht Gerecht Voorbeelden Eenvoudige spijs of samenstelling van meerdere spijzen, als gerecht opgediend Voorbeelden Enkelvoudige spijs: pizza, pannenkoeken Samenstelling: zuurkool met worst en spek en gekookte aardappelen

Niet elke maaltijd is een menu, maar elk menu is wel een maaltijd Een maaltijd wordt menu genoemd als: Gerechten samen een complete maaltijd vormen Deze gerechten in de juiste volgorde worden opgediend We spreken in menuleer van een menu als er minimum 3 gangen zijn Niet elke maaltijd is een menu, maar elk menu is wel een maaltijd

Gang Een gerecht dat Alleen In combinatie met andere gerechten als afzonderlijk onderdeel in een maaltijd wordt opgenomen noemen we een gang

Garnituur Bijkomende spijzen zoals Aardappelen of meelspijzen Groentes of compotes Sausen die samen met een hoofdgerecht worden opgediend noemen we een garnituur

Eisen van een garnituur Geheel moet een goede kleurencombinatie vormen Eentonigheid in de vorm moeten vermeden worden Garnituur moet het hoofdbestanddeel aanvullen Smaak moet afgestemd zijn op het hoofdbestanddeel Bereidingswijzen moeten met elkaar overeenstemmen

Wanneer is een maaltijd een menu? Gerechten vormen een volledige maaltijd Gerechten worden in de juiste vorm opgediend Er zijn minimum 3 gangen

Einde