Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

De Goede Week.
Luchtvaart techniek en krachten
Jongeren blijken vaak wel te weten wat gezond is, maar het ook uitvoeren is een volgende stap. We maken namelijk de hele dag door keuzes en worden continue.
Leesbevordering en taalbevordering in de basisschool
Muzische vorming Les 7 Nieuwe didactisch model Muzisch evalueren
Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Het maken van een tentoonstelling Bronnen uit de Eerste Wereldoorlog.
 Cultuur- en kunsteducatie Cursus D.H.O.S
Sleutels tot creatief denken
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
BattleBots The school battle.
Harajuku.
Het verleden en de toekomst van muziek.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Op bezoek in het Nationaal Park Lauwersmeer komen jullie met de groep naar Activiteitencentrum De Bosschuur bij Staatsbosbeheer te.
Lesgeven en begeleiden
Even voorstellen.... Presentatie PABO-2 september 2009
Zoek van het standbeeld “de verwoeste stad” foto’s die vanuit een hoog, een laag een dichtbij en een ver standpunt gemaakt zijn. Waar staat het beeld?
Godsdienst 1.
Escher.
Muziek.
Zwemmergie Gemaakt door :Yelda, Sem, Julia, Wesley.
Muzische vorming 1 Balo Les 1
Muzische vorming Les 6 Muzisch evalueren Meerstemmigheid.
Inleiding CIW Analysecollege 7. Opdracht 1 In de tekst van Coupland and Jaworski staan deze auteurs uitvoerig stil bij het begrip discourse. Bekijk de.
Het hele werkwoord.
Het leven geeft te denken
1.2: geschiedenis van de rechtsstaat
Handvaten voor een eerste gesprek
Leerlingenraad Wat ging er aan vooraf.
Gemaakt door: Linde en Tessel.
Les 5 – Goed doen 2.0.
Muzische vorming 1 Balo Les 1
Les 2 – Jouw media.
Z I U E K M.
Het magische van de muziek is, dat zij erin slaagt ons heimwee te doen krijgen naar iets dat we nooit gekend hebben.
Opdracht workshop.  Maak met je groepje 2 filmpjes over de verblijfsfase  1 filmpje zoals het hoort en 1 filmpje met verborgen fouten erin.
3H1 WHTSNXT?. Groep 1
Lichtkracht een creatief project voor en mèt jou!
Lesbrief Kidsbios. Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
Met trots presenteren wij: Naschoolse activiteiten.
Lesbrief Kidsbios Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je weleens naar het NFF geweest?
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
LEVENDE OCEANEN Wat weten jullie al over de oceanen? Maak een mindmap en schrijf alles op! In de oceanen leven duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben.
LEVENDE OCEANEN Oceanen zijn het prachtige leefgebied van duizenden bijzondere diersoorten. Ook hebben de oceanen een grote rol bij het regelen van het.
Ontwerp je eigen kwartet
Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen
Notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je noten op een piano of klokkenspel. Dit leren wij met het Formative Assessment programma. FAP.
Inleidinginleiding | handleiding | verantwoording thema | beeldmateriaalhandleidingverantwoording themabeeldmateriaal Groep 6Groep 6 | Groep 7 | Groep.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Project: Romy Bhoelai Furkan Öncü Datum: Klas: 4KB Eindproject
Singer-Songwriter Zingen en spelen tegelijk Tekst Melodie Akkoorden Transponeren Stijl en tempo Tekst langer maken Vorm.
Voor de leerkracht INLEIDING
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Thema 4: Zo bereik je meer
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
De praktijk: kinderen van 0 tot 4 jaar
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 4.
Les 5: Verbale communicatie
Les 3: regels en afspraken met de klas
Algemene Muziekleer Hoofdstuk 12 Variatie
volgende bladzijde terug
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B Stomp Sarah Nickmans Charlotte Verschuere 2Balo B

Wie is Stomp? 6 mannen en 2 vrouwen = ontstaan door de samenwerking van Luke Cresswell en Steve McNicholas

Wat doen ze? Ze toeren rond over de wereld en voeren shows op met gigantische decors. In deze shows maken ze allerlei ritmische deuntjes op allerlei soorten materialen. Voorbeeld: veegborstels, flessen, tonnen,…

Hoe is dit ontstaan? Het begon als muziek en straattheater en dit groeide uit tot een heuse slagwerkkunst. De straat is de inspiratie voor Stomp. Hier vinden ze genoeg dingen om ritme uit te halen is. Dit zijn enkele voorbeeldfilmpjes van you tube: http://www.youtube.com/watch?v=XXD76CSpfc0 http://www.youtube.com/user/tallguyinuk06

De opdracht in de klas Wij hebben ons dus gebaseerd op de groep Stomp. Dit kwam in ons op toen we dachten aan het filmpje van telenet. http://www.youtube.com/watch?v=oTYhp6JeWgY

Les 1 Oefening 1: instrumenten herkennen in muziek. Oefening 2: de muziekinstrumenten ontdekken op welke manieren kunnen we ze gebruiken ? (luider en zachter spelen, versnellen en vertragen,geluiden lang en kort maken en bij sommige instrumenten kunnen we hoge en/of lage tonen spelen.) Oefening 3: ritmische oefening met stokjes en nadien met de instrumenten. Oefening 4: Melodisch stukje in groepje

Les 2 Opdracht 1: Filmpje van Telenet en van Stomp zelf bekijken en hier rond vragen beantwoorden. Opdracht 2: Spel Simon Opdracht 3: Brainstorm Stomp : ideeën voor thema zoeken en een bondige verhaallijn uitschrijven. Opdracht 4: Stemming over het thema voor een grote voorstelling te maken. Opdracht 5: instrumenten maken met afval… (zie lesvoorbereiding)

Les 3 Opdracht 1: met zelfgemaakte instrumenten en met keukenmateriaal een eigen muziekstuk creëren. Elk groepje krijgt een stukje van de verhaallijn. Opdracht 2: wanneer er een ritme, melodie is dan mogen jullie op jullie zelf gemaakt liedje een tekst verzinnen of bewegingen die bij het liedje passen. Opdracht 3: elke verhaallijn wordt gefilmd en nadien aan elkaar gemonteerd.

Les 4 Nadien = toonmoment. De hele klas kan dan eens kijken en voorral luisteren naar hun eigen voorstelling en die van de andere. Zo kunnen ze ook waarnemen dat het nu een geheel geworden is. Evaluatie in kringgesprek.

Materiaal Filmpjes: Telenet, stomp Ritmische muziek oefeningen Melodische muziek oefeningen Bewegingsoefeningen (lichaamsdelen) Muziekinstrumenten Camera Keukenmateriaal Afval Bord Balpennen Blanco papier Lijm, schaar, karton, verf

Wat willen we bereiken bij de leerlingen? De leerlingen kunnen bij een muziekstuk de juiste instrumenten herkennen. De leerlingen kunnen variatie aanbrengen in hun muziekstuk door gebruik te maken van lage en hoge tonen, stille en luide tonen, korte en lange tonen en tempo. De leerlingen kunnen zich houden aan de melodie en het ritme van een gegeven nummer waarbij ze de instrumenten op een gepaste wijzen gaan gebruiken. De leerlingen kunnen ervaren dat ze met gewone materialen ook een muziekstuk kunnen maken.

De leerlingen kunnen een verhaal ontwerpen rond een zelf gekozen thema. De leerlingen kunnen met elkaar samenwerken. De leerlingen kunnen instrumenten ontwerpen en maken aan de hand van afval, keukenmateriaal, …. De leerlingen kunnen gepaste bewegingen maken op de zelf gecomponeerde muziek waardoor het verhaal levendig wordt. De leerlingen kunnen van verschillende zelf gecomponeerde muziekstukken 1 grote voorstelling maken.

Bedankt voor jullie aandacht Sarah en Charlotte