Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sudoku puzzels: hoe los je ze op en hoe maak je ze?
Advertisements

Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Social media gebruiken om een baan te vinden
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Powerpoint gemaakt door
WRAP Wellness Recovery Action Plan Annette Furnemont Saskia Storimans
Sollicitatiegesprek.
Hoe word je een ster? *.
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Waar ben jij heel goed in?
Een nieuw begin met een vriend die je nooit in de steek laat!
De schaduw en het licht Tekst Toon Hermans Muziek James Galway
Beroepsvaardigheden onderdeel van SBC
Acceptatie en Commitment Therapie Ouderen
Acceptatie en Commitment Therapie Ouderen
Iedereen coach naar Jef Clement.
Welkom bij workshop IV Hoe zorg ik voor voldoende opdrachtgevers?
Geloven, waarom zou je? Mijn leven zit zo al best vol!
Talent in Ontwikkeling
De kunst van het fouten maken
Met handen en voeten geloven 1
Voor Aranka... Van Aart.
CanDo Coaching.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Mijn ervaringen in (land). Intro  Naam/land/soort vrijwilligerswerk/voorbereiding etc. (Plaats op deze pagina bijvoorbeeld een mooie foto) 1.
Help! Verzuim voorkomen
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Visie & Strategie.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
“de liefde van God”.
11 Diversiteit & inclusie July 30, Overzicht Diversiteit en inclusie zijn een integraal onderdeel van onze business. Het is essentieel dat u.
Denken in mogelijkheden
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Hoe leert de ruiter NHB DEURNE.
Solliciteren: wat wil ik?
Opdrachten en eindopdracht
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Mijn Leefstijl. EVEN VOORSTELLEN… Kan je een inschatting maken van de prijs van een product. Besef je dat reclame invloed heeft op wat je besteedt. Weet.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
‘NLP Basiscursus Je ongekende vermogens’ Volksuniversiteit voorjaar e avond.
Talent in Ontwikkeling
Hoe profileer ik mezelf digitaal? -minilecture-.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Keuzes maken.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Studieloopbaanbegeleiding
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Bepaal jouw SuperPowers!
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
Talent in Ontwikkeling
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Toegewijde actie.
Beeld magazine.
Loopbaan en burgerschap les 2
Hoofdstuk 4 Schrijven en formuleren
MAAK WERK VAN JE LOOPBAAN
Waarden en toegewijde actie
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Loopbaan en burgerschap les 3
Creëer je zelf!.
Focus op de vraag –en nog even niet op het antwoord-
Zichtbaarheid Creëren
Kansenscanner Natuurinclusieve landbouw
Creëer je zelf!.
Transcript van de presentatie:

Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties Mijn leven is precies zoals ik het wil met betrekking tot mijn waarden in dit gebied Mijn leven is helemaal niet zoals ik het wil met betrekking tot mijn waarden in dit gebied Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties

Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties Deel A: De ROOS Kijk nu nog eens naar je waarden. Beschouw je waarden als de ROOS (het midden van een schietschijf). Ín de ROOS is precies hoe je je leven wilt leiden, je leeft dan in overeenstemming met je waarden. Als je aan je gedrag van de afgelopen tijd terug denkt, zet dan een kruisje in ieder van de vier levensgebieden dat aangeeft waar je stond met betrekking tot je waarde in dat gebied. Een kruisje ín de roos betekent dat je helemaal leefde volgens je waarde op dat gebied. Hoe verder het kruisje van de roos, hoe meer verwijderd je was van een leven volgens je waarde op dat gebied. Omdat er vier gebieden van waardevol leven zijn, zet je ook vier kruisjes. Zorg ervoor dat je de schietschijf invult voor je naar deel B gaat. Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties

Deel B: Herken je hindernissen Schrijf nu op wat er staat tussen jou en het leven dat je wilt leiden, zoals je hebt opgeschreven in je waarden van ieder levensgebied. Als je denkt aan het leven dat je wilt leiden en de waarden die voor jou van belang zijn, wat staat er dan in de weg om dat leven zo te leiden? Beschrijf de hindernissen die je afgelopen week in de weg hebben gestaan. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Geef nu aan in welke mate de hindernissen die je net hebt beschreven, jou belemmeren om je leven te leiden in de richting van je waarden. Omcirkel hier onder het cijfer dat het best weergeeft hoe sterk die belemmeringen waren in je leven van de afgelopen week. 1 2 3 4 5 6 7 Niet hinderend Heel erg hinderend

Deel C: Jouw plan voor waardevolle acties Denk na over acties of activiteiten die je in je dagelijks leven kunt ondernemen en die je dichter bij de ROOS brengen in ieder van deze gebieden. Deze acties kunnen kleine stappen zijn in de richting van een bepaald doel, of het kunnen acties zijn die weergeven wat voor persoon jij wilt zijn. Een stap nemen betekent meestal dat je bereid bent één van de hindernissen tegen te komen die je net hebt opgeschreven en tóch actie te ondernemen. Probeer minstens één waardevolle actie te omschrijven die je bereid bent te ondernemen op ieder van de vier onderstaande gebieden. Studie en opleiding: -------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Vrije tijd: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Relaties: ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Groei en gezondheid:---------------------------------------------------------------------------------------