De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Creëer je zelf!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Creëer je zelf!."— Transcript van de presentatie:

1 Creëer je zelf!

2 Welkom Waar ben je doel training Veiligheid Voorstellen
Voorbereiden pen/boekje/tijd

3 Stap 1 definieer Succes op elk levensvlak m.b.v. super easy tool wie wil dat nou niet?! Maar wat = succes nou eigenlijk? Om dat te definieren is het goed te weten wat je waarden zijn (wat vindt je belangrijk op elk vlak in je leven...pers, prof, soc, gezond, fin. zoek dat uit en schrijf het op)

4 Hoe dan? Brainstorm vragen:
Wat heb je meegemaakt nooit vergeten heeft indruk gemaakt en waarom? Favo film why? Wat vindt je leuk om te doen/passie? Waarom? Wie is je held(in) why? Waar geniet je van waarom? Wat wil je later je eigen kids meegeven?

5 Grote definitie Kijk naar gemene delers: alles wat je hebt opgeschreven heeft overeenkomsten/zelfde karaktertrekken/eigenschappen dat bereiken/worden is jouw definitie van succes.

6 Stap 2 bepalen Dus jouw leven is een succes als...vul maar in ......
Nu is het tijd om per levensvlak jouw norm voor succes te bepalen pers, prof, soc, gezond,financieel Voorbeeld eigen definitie; doel halen op elk vlak een voorbeeld geven.

7 Alleen het allerbeste

8 Stap 3 inventariseren Nu je weet wat jouw def van succes op elk levensvlak is; Bedenk wat je al hebt, wat is er nog nodig om er te komen Op elk levensvlak: pers, prof, soc, gezond, financ  woordspin uitbreiden/lijst maken per levensvlak

9 Stap 4 belemmering Wat houdt je tegen om daar te komen waar je wil zijn? Let op dit is niet wat heb je nog nodig uit stap 3; Dit is: wat fluistert er in je en hindert je te komen waar je wil zijn en waar komt dat vandaan? Onderzoek dat op elk vlak; schrijf dat uit. Zie de belemmering en erken hem evenals de oorzaak ervan; het is ok, met iedere emotie die erbij komt kijken. Laat het zijn zoals het is, schrijf alles op! Morgen gaan we dit opruimen.

10 Voorbeeld belemmering
Persoonlijk vlak: je hebt als succes genoemd dat je goed kan onderwijzen, je belemmering is dat je bang bent voor publiek te staan/ in openbaar te spreken  oorzaak is dat je vroeger nooit serieus bent genomen, alles wat jij ooit aandroeg is van tafel geveegd als zijnde niet belangrijk of je liet je de mond snoeren voor je wat kon zeggen.

11 Stap 5 ombuigen De belemmering van gister, pak die erbij en laat nog goed door je heen gaan hoe jij je erdoor voelt, en wat je je zelf daardoor allemaal ontzegt door dit gevoel bij je te houden vanaf de dag dat ze veroorzaakt werd tot nu. Zonder oordeel, het is ok, het is wat het is en accepteer dat.

12 Als je gekalmeert bent, neem dan elke belemmering voor je en buig hem om naar een versie die jou dient Vb de belemmering is dus angst te spreken; je weet dat je goed bent; erken dat het feit is dat je je lang hebt laten vertellen dat jouw stem er niet toe doet, maar dat dat nu afgelopen is. Het is je geboorterecht je stem te laten horen en je mag in vertrouwen de stap gaan zetten om dat te doen

13 Stap 6 Nu is het tijd om in beweging te gaan komen, jij hebt in kaart gebracht wat succes voor je is op elk vlak afzonderlijk, wat je al hebt en wat je nog nodig bent om verder te komen van a naar b; de hindernis(belemmering) c heb je erkent en omgebogen naar een overtuiging( want dat is wat belemmeringen zijn.

14 Je hebt hier een keuze, je kan elk levensvlak aan pakken, of per vlak, achter elkaar aan, uiteraard vraagt dit veel meer tijd om te implementeren dat de week dat wij hier nu bezig zijn; het punt is dat je nu een werkwijze/tool/stappenplan in handen hebt, dat je dus voor elk vlak kunt gebruiken en dat gegarandeerd succes levert....de enige mits is ..jouw inzet!

15 Stap 7 vier je succes! De laatste magische stap is je succes te vieren! Elke keer dat je een stap in de gewenste richting hebt gezet, is het de moeite waard, een motivator om je behaalde succes te vieren, sta erbij stil, beloon jezelf en helpers, dat je weer een stap verder bent!

16 Dit waren de magische stappen; het is een uitvergroting geweest van 1 vd stappen uit mijn BIBI Youve got the power! Ben jij er aan toe om zelf weer kapitein op jouw levensschip te worden, dan nodig ik je van harte uit, vindt je het helemaal niks, dan helemaal goed!


Download ppt "Creëer je zelf!."

Verwante presentaties


Ads door Google