Lars en wietse houden een presentatie over de maya’s

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doen wij met Gods Schepping …
Advertisements

De nieuwste uitspraken
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
Leer de namen van de noten 1
Prekenserie Handelingen - deel 6 (slot) ‘Gods Woord overwint omdat het mensen in de vrijheid zet!’ Hand 28,31.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
DE MAYA'S Hallo wij zijn KELLY en SELINA!
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
7 april 2013 Zoetermeer 1. 1Korinthe Maar, zal iemand zeggen, hoe worden de doden opgewekt? En met wat voor lichaam komen zij? 2.
Het oude Egypte Farao’s en piramides.
de genezing te Bethesda
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Welkom in de samenkomst
Standenmaatschappij De Maya-samenleving was een standenmaatschappij, dat wil zeggen dat er in lagen werd geleefd. De hoogste laag, de belangrijkste mensen,
1 Welk plaatje hoort bij de pols? 2 Welk plaatje hoort bij het gezicht?
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Spreekbeurt van Maikel
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Leer de namen van de noten 2
Probeer te begrijpen wat de Midzomernacht zon betekent
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
1 Samuël 16:1-13 Samuël zalft David
Zondag 19 mei 2013 Den Haag 1. Op welke dag ontvingen de discipelen de heilige Geest? op de dag van Christus' opstanding op de Pinksterdag andere dag.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Pasen & Gilgal 1.
1. de vorige keer En de ark des HEREN bleef drie maanden in het huis van de Gatiet Obed-Edom, en de HERE zegende Obed- Edom en zijn gehele huis.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Wie nodig je als eerste uit?
Maya’s.
Welk plaatje hoort bij de herfst?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
‘Liever een open relatie?’
A H M F K EB C x 87 Afwenden bij A en C, openen en doorlaten (rechtshouden, 1e peloton, dames tussendoor).
A H M F K EB C x 91 Van hand veranderen voor de X splitsen en Rechangeren. Met de nieuwe partner op.
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Watervogels herkennen
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
1 Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde OK t/m 29 juli 2005 Niet-Egyptische pyramides.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
13 november 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:29-34 indien er geen doden opgewekt worden...  vs 29: waarom dopen?  vs.30-32: waarom doodsgevaren.
Floodcom lesworkshop Hoofdpresentatie les
ZijActief Koningslust
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in de samenkomst
HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA.
Transcript van de presentatie:

Lars en wietse houden een presentatie over de maya’s

Inleiding Maya’s Maya’s stam De goden Tepelels voor de goden Kalender van de maya’s Nummers van de maya’s Waar leefde de maya’s Cultuur van de maya’s Hou zag de man er in die tijd uit

Maya stam BESCHRIJVING VAN DE MAYA STAM De maya's waren ingedeeld in groepen, ook wel standen genoemd. De middengroep bestond  zoal uit ambtenaren, tempeldienaars en andere belangrijke mensen. De laagste groep waren de landbouwers.

De goden HUN: verbonden met de maangodin. CA: verbonden met de offergod. OX: God van wind en regen. CAN: God van de oude zon. HO: Oude god van de binnenkant van de aarde. UAC: God van regen en stormen. UUC: Jaguargod, symbool van de onderwereld en de nacht. NAXAC: Jonge graangod. CHICCHAN: Slangengod, helper van de regengoden. LAHUU: Helper van Cimi, de dodengod. BULUC: Helper van Caban, de aardgodin. LACA: Jonge god verbonden met Lamat en Venus. OXLAHNU: Net zoals Muluc een watergod ..

Tempels voor de goden Zoals je in hoofstuk 2 heb gezien hebben ze veel goden makten ze ding voor die goden zoals tempels.

Kalender van de mayas Kin 1 = 1 IMIX (Eerste dag van de Maya-maand) Kin 2 = 2 IK Kin 3 = 3 AKBAL Kin 4 = 4 KAN Kin 5 = 5 CHICCHAN Kin 6 = 6 CIMI Kin 7 = 7 MANIK Kin 8 = 8 LAMAT Kin 9 = 9 MULUC Kin 10 = 10 OC Kin 11 = 11 CHUEN Kin 12 = 12 EB Kin 13 = 13 BEN Kin 14 = 1 IX Kin 15 = 2 MEN Kin 16 = 3 CIB Kin 17 = 4 CABAN Kin 18 = 5 ETZ’NAB Kin 19 = 6 CAUAC Kin 20 = 7 AHAU (Laatste dag van de Maya-maand) Kin 21 = 8 IMIX Kin 22 = 9 IK Kin 23 = 10 AKBAL

Nummer van de mayas De mayas haden ook nummer maar niet de zelfde als wij:

Waar leefde de mayas Hier is een kaart van het maya land

Cultuur van de mayas De oude Maya-cultuur was bijzonder hoog ontwikkeld. De Maya's waren bijzonder bedreven in het maken van aardewerk, textiel en beeldhouwwerken. Hun architectuur spreekt ook vandaag de dag nog tot de verbeelding. Hun talrijke tempels, piramides en paleizen werden prachtig versierd en vormen nu belangrijke bezienswaardigheden voor toeristen. De door de Maya's gemaakte textiel is geliefd over heel de wereld

Hoe zag men in die tijd er uit De mensen in die tijd Hadden gewoon lappen stof als broek. We hebben geen plaatje Van een vrouw kunnen vinden