Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een dag en een week. dagen van de week dagindeling.
Advertisements

1.2 Renaissance verbreidt zich over Europa
Een gewone timmerman….
Plaatje vrienden op een bank
 Campus Mercurius.  Wat  Wanneer  Weekplanning  Afspraken.
Vakantiemarkt Zuid-Korea
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Godsdienst.
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Kennis maken Regels Wat gaan we doen? Meelezen elke keer
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Een nieuwe tijd begint (ongeveer van ).
De renaissance 1.2.
Godsdienst.
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
Anne-Frank.
Een kijkje op het Oude Stadsplein
Pax Romana 30v.Chr tot 192 na Chr..
Een massapers ontstaat
Zij hadden gewoon de weg gevraagd. Zij waren op tijd gearriveerd.
Het socialisme Paragraaf 7..
Maurice kon maar 6% zien Maurice gaf ons uitleg over de slangen. Ik vind het knap dat Maurice het kan.
4.1 De Pruikentijd.
Presentatie: Weekje Barcelona
Kenmerk 21 De protestantse reformatie die splitsing van de christelijke kerk in West-Europa tot gevolg had. Les 1: De Christelijke Kerk valt uiteen.
H7:§ 3:p168-9 Verlichte Macht In de 18e zijn er absolute vorsten van het Ancien Régime die hun macht op sommige gebieden wijs aanwenden Zij voerde een.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Veranderen van binnenuit
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Napoleon Bonaparte Door LENKA en SOPHIA.
Wetenschappelijke revolutie
Waarom Europa? “Kennis over Europa bij jongeren beperkt!”  En dan!? Jongeren laten zich positief uit over de Europese integratie… maar de belangstelling.
Ruimtevaartquiz De Maan De.
Door : Lucas Van Der Haven
Leven na de dood.
Wormpje wordt wormpjesmoes
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Tijd van burchten en steden
Maandag De aankomst om Lunchen in aula B Om naar gastgezin Om Hollandse spelen in aula B Daarna lekker slapen bij gastgezin.
Interpreteren van data
Weekend kring. Hilal Kaya 8B.
Hoooo zo leuk. En dan nu komt de ……… GALLO - ROMEINS MUSEUM Dat was een museum in tongeren we gingen er met de trein naartoe. En dan moesten we kiezen.
Hoe luister je naar de wet van God?
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Een liefdesgeschiedenis
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Ik trouwde met vrouw Right. Ik wist niet dat haar voornaam ALWAYS was!!!
De klassieke godenwereld
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Onze adres : kouterbaan 8,1745 mazenzele Maandag 8.45 tot Middagpauze tot dinsdag het zelfde als maandag. Woensdag 8.30 tot en.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Verwondering over de natuur
Hoofdstuk III: Griekenland Les 7: Par 5, Griekse Kunst
Wat moet je weten aan het einde van de les?
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Pater Damiaan Door Valerie.
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Leven als een Romein Paragraaf 5.
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Les 4: De Reformatie - Luther
Paragraaf 3 Opkomst van machtige vorsten
Renaissance en Opstand
Opkomst van machtige vorsten 1.4. Vorsten brengen een scheiding aan tussen Kerk en Staat Tot de dertiende eeuw dachten de meeste Europeanen dat God maar.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Evolutie van de democratie in Nederland Met de Acte van Verlating van 1581 werd de onafhankelijkheid van de Republiek uitgeroepen, die na afloop.
23 Het streven van vorsten naar absolute macht 27 Rationeel optimisme en een ‘verlicht denken’ dat werd toegepast op alle terreinen van de samenleving:
Transcript van de presentatie:

Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf de 5 de tot de 18 de eeuw) werden uitgelegd en welke invloed dit heeft veroorzaakt. Tijdens de middagpauze kregen we broodjes aangeboden door het Egmontpaleis. In de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan het Egmontpaleis. Daar kregen we uitleg over de geschiedenis van Europa. Daarna hebben we een debat gehad met Ivo Belet, beter bekend als ex-nieuwslezer van het journaal.

Europalia Europa is verdeeld en heeft verschillende vormen van cultuur. Meestal is dit gebeurd onder invloed van andere culturen en/of godsdiensten.

Nikolaas van Leiden, Buste van een op zijn elleboog steunende man. Nikolaas van Leiden, Buste van een op zijn elleboog steunende man. Straatsburg, Er ontstaat een nieuwe stijl, het beeld is veel levendiger. Nikolaas was de eerste om het introspectieve in het idioom van de beeldhouwkunst om te zetten.

Discorsi sopra l’antiquita di Roma, di Vicenzo Scamozzi. Discorsi sopra l’antiquita di Roma, di Vicenzo Scamozzi. Venetië, Het was voor alles de helderheid en begrijpelijkheid waarmee hij de lezer met de geïllustreerde architecturale modellen kennis lieten maken.

Kylie veegt haar mondje schoon na een overheerlijk broodje. Laura is aan het genieten van een heerlijke cola. Na een voormiddag aandachtig luisteren naar info over de kunst in Europa hadden we reuzehonger! Door de Europese instellingen werden ons broodjes aangeboden.

Diana en Ann-Sophie. Stéphanie.

Bram, Elisa, Dimitri, Yoko en Aurélie. Evelyne,Liesbeth, Lien en Steffi

Voorstelling van de geschiedenis van Europa!

Debat met Ivo Belet

Na een vermoeiende dag waarop we veel bijgeleerd hebben over Europa, keerden we terug naar huis.