De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Godsdienst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Godsdienst."— Transcript van de presentatie:

1 Godsdienst

2 Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is?

3 Wanneer geloof jij iets?

4 Een broodje Aap verhaal?
Op een zonnige dag besluit een koppel een ritje te maken met de fiets. De man zet alvast de twee fietsen buiten en daarna gaat hij terug het huis binnen. Wanneer ze samen buitenkomen, klaar om te vertrekken zijn de 2 fietsen verdwenen. Verward en geschrokken gaan de twee met de auto op zoek naar hun fietsen. Na een uurtje zoeken geven ze de moed op en gaan ze terug naar huis. Wanneer ze daar aankomen zien ze op hun rijlaan, jawel, de fietsen staan met een enveloppe aan een fietsstuur gebonden. In de enveloppe vinden ze een bedankbriefje voor het lenen van de fietsen in verband met een noodgeval. Bijgesloten zitten twee tickets voor een theatervoorstelling van diezelfde avond. Wanneer het stel 's avonds na de voorstelling thuiskomt, hangt er een briefje aan de voordeur: "Bedankt!" Wanneer ze het huis binnengaan zien ze dat het hele huis leeg geplunderd is. Een broodje Aap verhaal?

5 Maria zocht een dode Jezus maar vond Hem levend
Niet te geloven! Maria zocht een dode Jezus maar vond Hem levend

6 Maria Magdalena geloofde Jezus toen ze zijn stem hoorde

7 De kleren van Jezus werden verdobbeld.
Psalm 22 vers 19 ‘ze verdelen mijn kleren en dobbelen erom’

8 Jezus is opgebaard Romeinse soldaten bewaken het graf van Jezus op bevel van Pilatus. De Joden hadden daarom gevraagd.

9 De steen is weggerold Maria gaat met specerijen naar het graf om het lichaam van Jezus te verzorgen.

10 Maria ontmoet een Engel bij het graf
Wees niet bang, ik weet dat jullie Jezus, de gekruisigde, zoeken. Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Kijk maar, dat is de plaats waar hij gelegen heeft.

11 De tuinman ‘Waarom huil je?’ vroeg Jezus. ‘Wie zoek je?’ Maria dacht dat het de tuinman was en zei: ‘Als u hem hebt weggehaald, vertel me dan waar u hem hebt neergelegd, dan kan ik hem meenemen.’ 16 Jezus zei tegen haar: ‘Maria!’ Ze draaide zich om en zei: ‘Rabboeni!’


Download ppt "Godsdienst."

Verwante presentaties


Ads door Google