Piramide Welkom in de taalklas De VVE- methode.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Meer(hoog)begaafde leerlingen ‘in kaart’
Advertisements

3-jarigen in het basisonderwijs
Informatieavond groep 3 / 5b september 2013
Tussendoelen in de praktijk van groep 1/2
ICT Bevordert Vroege Leesontwikkeling
Welkom.
Schoolrijpheid Infoavond 2 februari 2012.
Veilig thuis START Donderdag 6 november 2008.
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Schatkist Ouderavond.
Informatieavond groep 3 WELKOM
Welkom in groep 3b.
Informatieavond onderbouw
KIJK! voor groep 1-2 Informatie voor ouders.
Hartelijk welkom 13 juni 2013.
Hallo. Ik ben Raai de Kraai! Met Kleuterplein: • Ontdekken kleuters de wereld om hen heen • Komen alle ontwikkelingsgebieden spelenderwijs aan bod.
Infoavond groep 4.
Welkom op onze open schoolavond
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Welkom in groep 3 en 4.
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Even voorstellen : Groep 3b
Informatieavond groep 3a
Informatie avond Groep 3 22 september Start van de dag inloop vanaf 8.15 – 8.30 uur werk afmaken of kiezen kring - viering - Trefwoord - kringgesprekken.
Welkom op de informatieavond!
Ouderinformatieavond groep 0/1
Welkom in groep 3b.
Informatieavond groep 2
Hallo. Ik ben Raai de Kraai!. Hallo. Ik ben Raai de Kraai!
Schatkist Ouderavond.
Informatieavond groep 4-5
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Informatieavond groep de kikkers basisschool Prins Constantijn
Een prachtige kans voor uw kinderen
Welkom! Informatieavond september en januari schooljaar Groep 3
Basisschool Op De Horst
Welkom in groep 1!.
Ouderavond Groep 3 Martine Bol.
Op deze avond komt aan bod:  - voorstellen van de juffen  - nieuwe website  - de combinatiegroep / coöperatieve werkvormen werkvormen  - gezamenlijke.
Informatieavond groep 3
Informatieve bijeenkomst
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
Rol van de bibliotheek bij mediaopvoeding van 0 – 6 jarigen Een interactieve sessie over mediaopvoeding van het jonge kind Denise Bontje en Plonie van.
De 5 competentiegebieden. Gemaakt door: Amina, Nabou, Ishani, Maria, Khadija en Patricia.
Competentie gebieden Kerntaak 1.
WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND VAN GROEP 3-4. Even voorstellen Op de maandag, dinsdag en vrijdag staat juf Janneke voor de klas. Op woensdag en donderdag.
Kennismakingsavond groep 1-2 B
Informatieavond groep 1-2 schooljaar Welkom! Agenda:  Schoolbeleid : - gruiten -verjaardag -ziekmelding/verlofregeling -plusklas -10 gouden.
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Thema. Start activiteit Wat heb je nodig? Stopwatch Kennis van de lente Doel: Woordenschat vergroten over de lente.
Wat is Boekenpret ? Boekenpret is een leesbevorderingsprogramma voor kinderen van 0-6 jaar. Het programma is methodisch van opzet:  Structureel  Longitudinaal.
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Hallo. Ik ben Raai de Kraai! in elk thema in een aantal activiteiten in startthema’s Thuis en Vakantie maken kinderen kennis met Raai altijd in startactiviteit.
Informatie avond groep 3. Planning van de avond Voorstellen Sociaal-emotionele ontwikkeling. Praktische en belangrijke informatie van de groep Actieve.
22 september 2014 Welkom! Informatieavond. Dagritme Circuit Dagritme kaarten Gebedjes/versjes.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Informatieavond groep 3
Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk.
Welkom! Informatieavond september en 17 januari schooljaar Groep 3.
Welkom in groep 2!.
Hoe volgen wij de ontwikkeling van het jonge kind
Freekids Kinderopvang
Ouderbijeenkomst.
Ouderbijeenkomst.
Circuit en hoeken.
Lezen in groep 3 Okt 2017.
Groep
Ouderbijeenkomst.
Ouderbijeenkomst ©Rezulto Onderwijsadvies in opdracht van de PO-Raad.
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Transcript van de presentatie:

Piramide Welkom in de taalklas De VVE- methode

Wat is VVE precies? Vroeg en Voorschoolse educatie Piramide stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. Piramide biedt elk kind kans om zich optimaal te ontwikkelen. Doelstelling De ontwikkeling van kinderen uit autochtone en allochtone achterstandsgroepen zodanig te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan en maatschappelijke carrière wordt vergroot. Kinderen die thuis niet optimaal kunnen worden ondersteund in hun ontwikkeling, hebben vroegtijdig een gestructureerde aanpak nodig, die voor de ontwikkeling compensatie biedt.

Wat is Piramide? Uitgewerkte educatieve methode voor peuterspeelzalen en onderbouw van de basisschool Methode van Citogroep (instituut voor toetsontwikkeling) en ontworpen door onderwijskundige dr. Jef J. van Kuyk Evenwichtige methode waarin alle ontwikkelingsgebieden op gelijkmatige wijze aan de orde komen Accent op gebied van taalontwikkeling en woordenschatuitbreiding maakt methode zeer geschikt voor alle kinderen met een taalachterstand Veilige omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen Sterke pedagogische basis

Acht ontwikkelingsgebieden Sociaal-emotionele ontwikkeling Persoonlijkheidsontwikkeling Creatieve ontwikkeling Motorische ontwikkeling en ontwikkeling van het schrijven Ontwikkeling van waarneming Taalontwikkeling en voorbereiding op het lezen Denkontwikkeling en voorbereiding op het rekenen Oriëntatie op ruimte en tijd en wereldverkenning

Bij ons op school De kinderen krijgen 4 keer per week VVE. In vaste groepjes worden de kinderen uit de klas gehaald. De groepjes bestaan uit maximaal 6 kinderen. De kinderen zijn 30 minuten actief bezig in de taalklas. De kinderen krijgen minimaal een half schooljaar VVE. De activiteiten zijn thema gebonden.

In aanmerking komen… III, IV of V score op CITO taal voor kleuters IV of V score op CITO rekenen voor kleuters Kinderen met een lage passieve en actieve woordenschat Kinderen met spraakproblemen Kinderen met auditieve problemen

Thema’s Welkom: welkom op de basisschool Mensen: allemaal mensen Herfst: het regent blaadjes Feest: Sinterklaas Feest : kerst Ziek en gezond : gezondheid! Winter/kleding: hoe vind je het staan? Lente: leve de lente! Eten en drinken : wat eten we vandaag? Verkeer : wielen, toeters en bellen Zomertijd: de zomer in je bol

Tijdens een VVE-les Verbeteren en stimuleren van de woordenschat Auditieve oefeningen Interactief voorlezen Spelletjes: memorie, bingo, domino, etc Filmpjes kijken op digibord en bespreken Werkbladen maken Liedjes en versjes aanleren Reken- en taalbegrippen aanleren en oefenen Leren en ontdekken in de praktijk (buitenlessen)

Vertelkoffer Samenwerking met de bibliotheek Themakoffer met materialen en boeken Bij elk Piramide thema een koffer beschikbaar

Ouders en VVE Wat kunt u thuis met uw kind doen? VVE nieuwsbrief Hulp bij activiteiten Vorderingen

Overgang naar de schakelklas ( groep 3) In aanmerking komen Wat is de schakelklas? Ondersteuning in de klassen Werkwijze in de schakelklas

Heeft u nog vragen?

Dank voor uw aandacht en aanwezigheid!