L.S. Via deze weg vraag ik u, uw school en uw leerlingen om medewerking, misschien is hulp in deze wel een beter woord. Ik ben naarstig op zoek naar Nederlandse.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
E.V.V.O. (Rustig in je eigen tempo doorklikken).
Advertisements

ICT op school.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
Workshop: Opzetten van een praktijksituatie
Wat is er met mijn mama? Informatie over de ziekte ALS bedoeld voor kinderen op de basisschool. (Met nadruk bedoeld om samen met uw kind door te nemen)
Modern avondgebed Lieve Heer.
Brieven thema eten & drinken correctie. correctie brieven  Het meest ben ik erop benieuwd hoe zal onze Tsjechische voeding je smaken.
“Een reis naar Licht”.
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Welkom Groep 8 Meester Michel (8a) Meester Erik (8b)
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
‘’Een beetje tijd!!! Kamunyak.
Hij laat de ingreep doen en verlaat overgelukkig het ziekenhuis.
Mijn Intake Kevin Lutgert Matchpoint. De Voorbereiding naar mijn opleiding Onderzoeken Beslissingen nemen Praten met Matchpoint Gesprek op.
Wat maakt het leven zinvol?
Aanwezigheid meester Hans: Meester Hans is komende week aanwezig op: Maandag: – u – u Dinsdag: – u Woensdag:
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Geachte lieve Koningin Beatrix
Compacten en levelboxen.
Ontspan je even, het is nog vroeg…
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/5 Heer, U bent altijd bij mij (Marcel Zimmer) 1. Heer, U doorgrondt.
EEN VERRASSING KRIJGEN
Zij alleen…...
Zingen Vers 1 Uw woord omvat mijn leven en tilt het aan het licht.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Maand programma bij receptie dit project is gemaakt door: soufian.
WELKOM TOV’ERS.
(E. Hartkamp) muziekpresentatie 4170 Ik droom van jou, de hele nacht de liefde heeft mij totaal in zijn macht het geeft me steeds zo'n raar gevoel al.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Dagboek van een vrouw.
De dag uit het leven van Jugat Hallo, ik ben Jugat, ik ben 10 jaar. Ik woon in Maulipadar, dat is een dorp in het zuiden van India.
Een dag uit het leven van Jugat
De dag uit het leven van Maria Elena
Vrouwen hebben ALTIJD het laatste woord
Interpreteren van data
V.E.G.O.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Zo ga ik door.
Voor Aranka... Van Aart.
FIETSENSTALLING GEBRUIKSAANWIJZING
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Basisschool Op De Horst
ZORGSTROOM CONCERT Het Zeeuws Orkest 27 januari 2013.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Brieven beginnen met A- B- C… Nummers beginnen met een, twee, drie…
Mijn kind gaat naar de basisschool Themabijeenkomst.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
De kunst van kritiek 4.15 p & 4.18 p
Welkom ik maak me sterk.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Met een gebogen hoofd zit Carmen aan tafel met haar boek. Met een moeilijk gezicht kijkt ze naar de opdrachten voor zich. Over een paar weken is haar.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Intervisie Door: Chantal van der Gouwe.
Zo ga ik door door Bep Ik ga door het leven zo goed als ik kan al weet ik echt niet overal iets van.
Nu even niet misschien later wel.
Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus, heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen.
blok 1 les 4: samen praten samen leren
Transcript van de presentatie:

L.S. Via deze weg vraag ik u, uw school en uw leerlingen om medewerking, misschien is hulp in deze wel een beter woord. Ik ben naarstig op zoek naar Nederlandse taalboeken (niveau- basis/voortgezet onderwijs) die binnen uw organisatie wellicht toch niet meer kunnen worden gebruikt. Die taalboeken zijn voor mij van onschatbare waarde.

Omdat te begrijpen, zal ik me eerst even voorstellen. Ik ben Albert van Alphen, wonende in de Vondellaan 2 te Waddinxveen. Ik verzorg mijn vrouw Ad, die in 1988 na een ongeval een half jaar in coma raakte. ze is al weer heel wat jaartjes thuis, maar is hulpbehoevend. Die taak neem ik, dag en nacht, voor mijn rekening. Ik ben als het ware haar handen en voeten, Ad zelf moet zoveel als mogelijk is haar hersenen trainen. Dat doet zij onder meer met het invullen van opdrachten die alle betrekking hebben op de Nederlandse taal. In dat kader spelen wij werkelijk elke avond het spelletje scrabble, maar dat terzijde.

Via het tv-programma “Lieve Martine en Hart in Aktie met Wendy van Dijk” hebben we al eens wat toegestuurd gekregen, zo ook van een aantal uitgevers, maar dat betrof vooral discettes en cd rom’s. Het klinkt heel erg ondankbaar en zo is dat natuurlijk niet bedoeld, maar mijn vrouw Ad werkt eigenlijk alleen en het liefst met opdrachten uit boeken en werkschriften. Op haar P.C. tikt ze die in en print die later uit ter correctie. Maar haar voorraad is intussen geslonken tot bijna nul.

Daarom herhaal ik mijn vraag in de hoop dat u mijn vrouw aan meer studiemateriaal (ook al zijn het dubbele en/of verouderde methodes) kunt helpen. Wellicht liggen er ergens in uw school in een vergeten hoek nog boeken die voor mijn vrouw van grote waarde zijn, misschien heeft een aantal leerlingen thuis nog boeken die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen. Kortom, ik zou u oneindig dankbaar zijn als u met iets op de proppen zou komen.

Ik dank u bij voorbaat voor de te nemen moeite, mede uiteraard namens Ad. P.S. De door u gemaakte kosten voor Ad, worden uiteraard door mij vergoed. Met vriendelijke groet, Albert van Alphen, Vondellaan 2, Met mede werking van :