Internationaal Project

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op reis langs de voorzieningen
Advertisements

Van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs
cultureel kunstzinnige vorming in het vmbo
Geef samen met SBR kinderen met een meervoudige beperking een kans om op te groeien tussen leeftijdsgenoten zonder een beperking.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
De kinderen stellen zich graag aan u voor.
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Stichting Vrienden van Thomas
Cuba & Tsjernobyl
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Wie zijn wij? • Rotary op Seyst is een service club en onderdeel van de Rotary International. Hierin ondernemen de leden vanuit verschillende professies.
De historie & de toekomst
Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen 
Presentatie Procedure naar het VO
Voorstelling Bednet. Bednet : 5 jaar Bednet  Door de ziekte of het ongeval zelf  Lichamelijke of psychische problemen  Vaak zware.
Prins Bernhard Cultuur Fonds Limburg Hoe kunnen we elkaar versterken? Paul Geraets Presentatie d.d
Presentatie door Theo Alberts, lid MDJC
Verandering Schooltijden
GOMARUS COLLEGE ASSEN. 2 DE DEELNAME  We wilden vanuit de oude situatie als school een nieuwe start maken t.a.v. ons kantine aanbod en beleid. We hebben.
Jaarvergadering Ladies Circle Nederland 13 mei 2006
1 Combinatiefuncties in het onderwijs Presentatie Combifuncties Onderwijs Regionale voorlichtingsbijeenkomsten 2010 GA ER VOOR !
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
B ASKETBALLVERENIGING B ATOUWE Financiële Commissie: Contributie seizoen 2009 – 2010 Verrekening van GCA bijdrage via contributie incasso 1 Penningmeester:
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Net4kids Aid Foundation 100% FOR CHILDREN Februari 2005.
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
MFS II Subsidie aanvraag ICCO Alliantie
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Andere Tijden? Informatie over een continurooster met gelijke schooldagen voor alle kinderen van de Twirre.
Goed advies kost geld Financiële ondersteuning Wmo-adviesraden Monster 27 januari 2009.
Het Zandvlietcollege Den Haag April Agenda Onze organisatie Foronaya Project Nieuw project - Heremakono primary school.
Wie geef jij een glimlach?
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Harmonisatieplannen kabinet
1 Voorlichting keuzes klas 2 Het Hooghuis locatie Centrum Vanaf begin maart: locatie Stadion Frans Christophe, decaan.
Waaronder Centrale Aanmelding! Maatregelen in Nijmegen.
EMMen Maakt Meer Mogelijk. Impuls brede scholen, sport en cultuur maart 2008.
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Wandelen voor Water -Resultaten Wat gaan we doen in 2014.
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Beste, Twee jaar geleden werd er in Port-au- prince te Haïti, een nieuwe school gebouwd voor 300 leerlingen. Dit dankzij de steun van de Redemptoristen.
Kindertehuis in Ghana.
MR De Medezeggenschapsraad (MR) bestaat uit gelijk aantal leerkrachten en ouders MR Van Damschool bestaat uit: Inge Blok Ria van der Meijden Wijnand van.
Onze 4 adoptiekinderen -Shrinath - Togon - Usha - Marcela SAC (Stichting Actie Calcutta) zet zich sinds 1968 in voor kansarme kinderen in India. Het doel.
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Niet iedere leerling krijgt het Schoolgeld dat hij of zij nodig heeft. En kan gereformeerd onderwijs volgen waar hij of zij dat zou willen. Het kan zijn.
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Gun uitgebuite kinderen hun kindertijd Vrijwilligersbijeenkomst Groningen, 13 november 2014.
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
Ouderraad Verantwoording 2013/2014 en Begroting 2014/2015
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Basisschool Op De Horst
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
TITLE | 1 DOING GOOD IN THE WORLD. TITLE | 2 Rotary International: een wereldorganisatie dus wereldwijd: Doing Good, lokaal én internationaal.
Een 100% Rotary NGO ( D ) ZZG – Ziekenhuis Zonder Grenzen.
JAARVERSLAG STICHTING INTER ACT JAAR VOORWOORD “ veranderingen” dat typeerde het jaar Veranderingen door wisseling van bestuurleden als ook.
Presentatie schooltijden oudergeledingen 23 november 2015Presentatie schooltijden oudergeledingen 1.
Project crèche Volmoed Oudtshoorn Zuid Afrika “Vir Suid Afrika saam kan ons iets beteken” Het Afrikaans werkt voor Nederlanders drempelverlagend. “Ons.
DE RANK CHRISTELIJKE BASISSCHOOL Open dag Woensdag 17 februari van 9.00 u. tot u. U bent van harte welkom met uw kind!
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Welkom op de informatieavond Het Hooghuis Stadion Jan van Vucht, locatiedirecteur.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
Stichting Vrienden van De Oase
Transcript van de presentatie:

Internationaal Project 2010-2011 Rotary op Seyst Dinsdag 25 mei 2010 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Terugblik internationale projecten Project in 2008-2009 En Classe, Kongo Kinsjasa Project in 2008-2009 Sinam, Kisumu Kenia Project in 2007-2008 Run4Schools, Kaapstad, Zuid Afrika 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Voorstel internationaal project 2010-2011 Ondersteuning aan het Benares Onderwijsproject via de nederlandse Stichting Benares Schoolfonds. De stichting maakt onderwijs mogelijk voor kansarme kinderen in Varanasi, India door: 1. individuele kinderen naar school te sturen met behulp van Nederlandse schoolsponsors en 2. scholen voor kansarme kinderen te ondersteunen De Stichting Benares Schoolfonds werkt samen met het Ashray Social Centre en ondersteunt drie scholen: Ashray school, Little Stars School en Jeevan school. De drie scholen zijn opgericht voor de allerarmsten. Zonder hulp van buitenaf kan geen goed, en gratis, onderwijs worden geboden. “Ook de allerarmste kinderen hebben recht op goed onderwijs: een goed schoolgebouw, een speelplaats, moderne school-boeken, goede schoolbanken, een uniform net als alle andere kinderen in India, een computerlokaal, muziekinstrumenten.” 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Onze bijdrage €10.000 tot €15.000 afhankelijk van het binnenkomende sponsorgeld Eventueel aangevuld met een bijdrage van het District of Rotary International Voor aanschaf van school boeken, meubilair en muziek instrumenten Aan de Ashray School, Little Stars School en Jeevan School Via de Nederlandse Stichting Benares Schoolfonds 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Benares ook wel bekend als Varanasi, is een stad in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Ze bestaat al langer dan 2700 jaar en is een van de oudste steden ter wereld. De stad ligt aan de heilige rivier de Ganges. 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Organisatie Stichting Benares schoolfonds De stichting werd opgericht op 9 april 2003 met als doel: het bevorderen van educatie en welzijn van kansarme kinderen in India. Bestuur: Marien van Staalen, voorzitter Conny van Staalen-van Leeuwen, secretaris/penningmeester Jacques Baartmans Joep Baartmans-van den Boogaart Jantine Unger Alet Meurs Theo van Pinxteren Ashray Social Centre The founder of the Ashray Social Center is Frans Baartmans (born in the Netherlands in 1936). He was ordained a Roman Catholic Priest of the Saint Joseph's Society of Mill Hill in 196. He studied Anthropology & Ethnic Theology at the University of Nijmegen. Since 1979 Father Frans is with the Church of Varanasi. “Uw steun is hun toekomst” 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Ashray Social Centre Het Ashray Social Centre biedt onderwijs en gezondheidszorg aan de allerarmsten. Het Ashray Social Centre ligt middenin de sloppenwijk Nagwa. Het herbergt een kleine kliniek en de Ashray school. De Ashray school is bepaald geen luxeschool; tafels en stoelen zijn er niet, de kinderen zitten op de grond en gebruiken hun schooltas als schrijftafel. Maar het onderwijs is goed en daar gaat het om. De Ashray school biedt 100 kinderen onderwijs tot en met klas 5 (= groep 7). Stichting Benares Schoolfonds dekt alle kosten van het onderwijs in het Ashray Social Centre. 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Little Stars School Deze 10-klassige Hindischool biedt aan ruim 400 kansarme kinderen onderwijs en aan 25 weesmeisjes opvang in haar hostel. Little Stars School is in 2002 speciaal voor de allerarmsten opgericht. De school besteedt veel aandacht aan kunstzinnige vorming: er zijn lessen in muziek, dans, toneel en tekenen.  De school draait geheel op donaties, uit India vaak in natura (bv. schoolmaaltijden), uit het buitenland het broodnodige geld voor salarissen, onderhoud gebouw, hostel en schoolmaterialen. Stichting Benares Schoolfonds sponsort op Little Stars School de schoolkosten van 40 leerlingen, en betaalt de salarissen van twee onderwijzers en de kosten van opvang in het hostel van vier weesmeisjes. Daarnaast stelt ze jaarlijks een bedrag beschikbaar voor sport en culturele activiteiten, extra boeken en schoolbenodigdheden. 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Jeevan school en hostel Jeevan is een initiatief van de Canadese organisatie Basic Human Needs. Het biedt basaal onderwijs aan bijna 100 straatkinderen en opvang aan 25 kinderen. Kinderen krijgen in Jeevan school - niet meer dan een golfplaten dak op bamboepalen - basaal Hindi, Engels, muziek en yoga. Ze krijgen er ook iedere dag een fruitontbijt en een voedzame lunch. Kinderen die door willen leren, kunnen in het hostel terecht, waar zij volledig worden verzorgd en vanwaaruit zij naar privéscholen worden gestuurd. Stichting Benares Schoolfonds ondersteunt dit sympathieke initiatief sinds december 2008.  25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Selectie van leerlingen De individueel gesponsorde leerlingen worden zorgvuldig geselecteerd. Bij de selectie van nieuwe leerlingen wordt gekeken naar het gezinsinkomen, de grootte van het gezin en de motivatie van kind én ouders. Wanneer ouders er niet achter staan dat hun kinderen, vaak voor jaren, naar school gaan, is het risico groot dat kinderen vroegtijdig de school verlaten - soms om te gaan werken, soms, bij meisjes, om te trouwen. Steeds meer wordt het belang ingezien van scholing voor meisjes. Vaak vragen nieuwe sponsors ons nadrukkelijk om van hun geld een meisje te selecteren. Hiermee wordt bij de selectie rekening gehouden. Ook werd in 2007 besloten niet meer dan twee kinderen uit één gezin aan te nemen en bij voorkeur vanaf klas 5, de duurdere jaren. Deze nieuwe afspraken garanderen een zo goed mogelijke selectie van nieuwe leerlingen. Ons uitgangspunt is dat Stichting Benares Schoolfonds díe kinderen ondersteunt die zonder onze hulp geen goede scholing zouden krijgen. 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Verzoek aan Rotary Op Seyst Begroting: Jeevan school, volledig pakket schoolboeken € 2.500 Ashray school, volledig pakket schoolboeken € 2.500 Inrichting en boeken bibliotheek Ashray € 3.000 Muziekinstrumenten Ashray school € 1.000 Little Stars School, meubilair per lokaal € 500 Een donatie van € 10.000 zouden we graag als volgt besteden: Schoolboeken voor Jeevan school € 2.000 Schoolboeken voor de Ashray school € 2.000 Boeken bibliotheek Ashray € 2.000 Meubilair voor 6 lokalen Little Stars School € 3.000 Een donatie van € 15.000 zouden we graag als volgt besteden: Schoolboeken voor Jeevan school (volledig pakket) € 2.500 Schoolboeken voor de Ashray school (volledig pakket) € 2.500 Inrichting en boeken schoolbibliotheek Ashray € 3.000 Meubilair voor 12 lokalen Little Stars School € 6.000 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Overwegingen bij voorstel Lage overhead kosten van minder dan 3% Al het sponsor geld gaat naar de doelgroep Marien van Staalen en Conny van Staalen - van Leeuwen brengen regelmatige bezoeken voor hulp en monitoring Marien is de dirigent van “ons” Autunno orkest waarmee we al vele euro’s sponsor geld hebben binnengehaald Het Autunno concert viert dit jaar haar 15e jubileum Conny is de tweede cellist in het Autunno orkest, naast Nico Er is een goede terugrapportage van de besteding van de sponsorgelden door middel van een jaarlijks nieuwsbrief aan alle sponsoren 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Verdere overwegingen Stichting Benares Schoolfonds werd vorig jaar gesponsord door Rotary Roosendaal Donkenland uit opbrengsten van een benefietconcert onder leiding van Marien. Totaal bedrag is €11.500 plus eventuele verhoging via Rotary International. Het geld is bestemd voor de inrichting van een computerlokaal, een scheikundelokaal en een bibliotheek op Little Stars School. Meer informatie www.benaresschool.nl 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal

Rotary Op Seyst Commissie Internationaal Ten slotte De commissie heeft overwogen om €10.000 te sponsoren voor medische materialen voor liesbreukoperaties voor arme bevolkingsgroepen op het platte land in Ghana. Het initiatief wordt jaarlijks belangeloos uitgevoerd door een team van chirurgen waaronder Egbert Jan Verleisdonk. Het Benares project bleek op een aantal punten onze voorkeur te hebben. Tevens overweegt de commissie €1000 te sponsoren voor een voettocht in de Himalaya voor een goed doel. Meer informatie is nodig om te besluiten. Dit initiatief zou naast het Benares project gesteund kunnen worden. Rotary Club Kaufungen Lossetal kan in de toekomst aanspraak maken op een bijdrage van ons aan hun internationale project. Er is echter nog geen project bekend. 25 mei 2010 Rotary Op Seyst Commissie Internationaal