Het ziekenhuisvenster

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Oude wijsdom uit China Niet klikken Geluid aan.
Plaatje vrienden op een bank
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
De Vrouw Toen God de vrouw schiep was hij nog laat bezig op de 6e dag.
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Kerstmis.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Een romantisch sprookje
Een verhaal om te onthouden
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Het ziekenhuisvenster.
De doop en de dood Lazarus ….
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
…..overrompeld door verdriet
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Antwoord voor jezelf op de volgende vragen met NOOIT, WEINIG of REGELMATIG 1Hoe vaak nodig jij anderen uit voor een bakje koffie? 2Hoe vaak laat jij.
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Nu kon de heks niet meer toveren, en Jorinde stond weer voor hem.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Jorinde zong : Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Rode Rozen.
Een liefdesgeschiedenis
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Alexander, Napoleon en Joséphine
Daarna begon de zon krachtig te stralen, en hierop trok de reiziger onmiddellijk zijn mantel uit.
Uitleg persoonsvorm (pv)
De koning van de kikkers
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
DE SPIEGEL.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Dit is liefde, Vincent (het effect van genade) 1.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het ziekenhuisvenster
Het ziekenhuisvenster.
Transcript van de presentatie:

Het ziekenhuisvenster By TDM-systems

Een mooi verhaal om te lezen en het zal je maar een ogenblikje tijd kosten, en wellicht je manier van denken veranderen.

Twee mannen, beiden ernstig ziek, lagen samen in dezelfde kamer in het ziekenhuis. Een van de mannen moest elke middag een uurtje rechtop zitten in z'n bed om de slijm in zijn longen op te hoesten. Zijn bed lag pal naast het enige raam in de kamer. De man naast hem moest noodgedwongen hele dagen plat op z'n rug blijven liggen.

De mannen praatten eindeloze uren met elkaar. Ze spraken dan over hun gezinnen en families, hun thuis, hun werk, hun diensttijd die ze beiden vervuld hadden , waar ze in betere tijden op vakantie waren geweest, enz.

die hij door het raam kon zien. Elke middag als de man naast het raam rechtop mocht zitten, begon hij aan z'n kamergenoot alle dingen te beschrijven die hij door het raam kon zien. De man in het andere bed begon naar dit dagelijks uurtje toe te leven, omdat zijn leefwereld een stukje groter werd door de geurige en kleurige beschrijving die de andere man gaf van alles wat hij zag.

Het raam keek uit op een schitterend park met een vijver. Eenden en zwanen dobberden op het water net als de modelbootjes van de kinderen die in het park speelden. Verliefde paartjes liepen omarmd door het park tussen bloemen van allerhande kleuren en op de achtergrond was er de skyline van de grote stad.

Terwijl de man bij het raam alles wat hij zag in geuren en kleuren vertelde, sloot de bedlegerige man naast hem z'n ogen en begon alles wat hij hoorde voor z'n geest te halen. Op een warme zonnige dag beschreef de man aan 't venster hoe hij een fanfare zag langskomen met een hele stoet mensen er achter aan.

Hoewel de bedlegerige man de muziek niet kon horen, kon hij de fanfare zien in z'n gedachten. Dagen en weken gingen voorbij. Op een morgen toen de verpleegkundige kwam om hen te helpen met douchen en wassen vond ze het levensloze lichaam van de man bij het raam . Hij was rustig in z'n slaap gestorven.

Ze was zeer aangeslagen en haalde er een collega bij . Ze dekten het lichaam toe en reden behoedzaam het bed uit de kamer. Nadat hij de dood had aanvaard van z'n kamergenoot, vroeg de bedlegerige man of hij het bed bij het raam kon krijgen. De verpleegkundige stemde toe, en nadat hij van plaats was verwisseld en alles in orde was, liet de verpleegkundige de man alleen.

om een blik te werpen op de buitenwereld door het venster. Langzaam, en met zéér veel pijn, duwde de man zich recht in z'n bed, gebruikmakende van zijn ellebogen, om een blik te werpen op de buitenwereld door het venster. Alles wat hij door het venster zag was een witte muur.

De man belde de verpleegkundige om te vragen wat z'n overleden kamergenoot kon bezield hebben om dingen te vertellen die er niet waren. De verpleegkundige antwoordde dat de overleden man zelfs de witte muur niet kon hebben gezien, Omdat hij al jaren blind was. Ze zei: "Misschien wilde hij jou alleen maar wat moed geven."

Moraal van het verhaal: Het is een onwaarschijnlijke vreugde die je voelt om iemand anders gelukkig te maken, ondanks je eigen, misschien moeilijke situatie. Gedeelde smart is halve smart, maar gedeeld geluk is dubbel!!! Als je je rijk wilt voelen, tel dan de dingen die je hebt, die met géén geld te betalen zijn.

“Today is a gift, that's why it is called the present.” De herkomst van dit verhaal is onbekend, maar hij zou geluk brengen aan iedereen die hem doorstuurt. Aan vrienden en kennissen aan wie je véél geluk toewenst. Have a Happy Life. hartelijke groeten en tot zien !