Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Advertisements

RECLAME OP INTERNET ASCC Clubmiddag 15 april 2014.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Verlichtingsdenker: vertrouwen in de rede
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
Presentatie Clubmiddag December 2010
Maatschappelijke aspecten les 2: Downloaden en uploaden: legaal of illegaal? [Bron: Downloaden: legaal of illegaal?, dr. mr. Bart W. Schermer]
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
Van uitleggen leer je het meest
Hoeveel pensioen krijg ik straks?
EDSO Software. Wat is de nmegids?  Een online catalogus van uw producten en lessen.  De mogelijkheid voor scholen om in te schrijven:
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
Opdracht 11  Ik heb de communicatiemiddelen DVD en VHS genomen.
Les 5 Geluidsbestand, videofragmenten Powerpoint.
Internettoepassingen waarmee we niet (zo) bekend zijn
ASCC clubmiddag 20 december 2011 Ruud Vloeimans 2011 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Welkom bij de cursus Handig met Internet! Handig met Internet -Wat doet u al met internet? -Wat wilt u nog meer met internet doen? -Hoe kunt u beter.
Peer To Peer file sharing Koen Houben HI1F. Wat is p2p file sharing Bij peer to peer file sharing komt het erop neer dat je bestanden kan uitwisselen.
Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend.
Aan de slag met Evernote Documenteer je leven, overal en altijd 1.
Bart Pellens & Jens Veraa
Cobian Backup 8 Welkom op de Cobian presentatie.
Elke middenklasser PC voldoet en is 128Mb geheugen voldoende. Hoewel meer wenselijk kan zijn als u veel geluid gaat bewerken. Het geluid opnemen kan met.
E-Boeken, E-Readers, Tablets Presentatie Clubmiddag 17 januari 2011 door Henk Kesting Ab Wiegman.
Filesharing via P2P Andreas Verhoeven Technische Informatica.
Downloaden van muziek Woensdag 9 maart Wat is de bedoeling? et binnenhalen van digitale muziekbestanden (meestal mp3 of wav format) in de computer.
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
Lezing door Kick de Wolff
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Aan de slag met weblogs Pierre Gorissen 14 juni 2005.
CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best.
Voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken met de beste prijs/kwaliteit verhouding bent u bij ons aan.
Media bekijken op afstand De mogelijkheden boven de €500.
Het bacheloreindproject (BEP) 1BT04 / 1GT04
Het opbouwen van een data base
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
Video opdracht Video maken met de smartphone
Help! Verzuim voorkomen
Wikiwijs.
Opslag Formaten.
Seminarie Software Open Bestandsformaten Open Versus Gesloten Software.
Online filmpjes maken. (
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Hom Com Ledenvergadering 18/05/2015. Solar nds-zonnefietspad-levert-meer-energie-dan- verwacht/?google_editors_picks=true.
OPDRACHT B. ING BANKIEREN APP Omschrijving: Altijd en overal uw particuliere en uw zakelijke bankzaken regelen via uw mobiel of tablet. Download deze.
Beeldbewerking les 3. beeldbewerking 1.formaten (soorten bestanden) 2.dragers (media) 3.opdracht: foto’s bewerken.
Beeldbewerking.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant Microsoft Office 2013 Powerpoint.
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Methoden & Technieken van Onderzoek
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Downloaden Met behulp van P2P. Downloaden van muziek en bestanden Direct vanaf een server Via P2P Via een Direct Netwerk – O.a. DC ++, rechtstreeks vanaf.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Anton van den Noort1 FOTOSHOWS MAKEN HCC DEVENTER.
Beveiliging van de computer firewall anti-virus anti-Spyware spam phishing schoonhouden computer Windows Update gebruikers account beheer (UAC)
Kansverdelingen Kansverdelingen Inleiding In deze presentatie gaan we kijken naar hoe kansen zijn verdeeld. We gaan in op verschillende.
DS WebShop presentatie. DS WebShop beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact real-time.
L&M Software presentatie VGN 27 juni 2011 © L&M Software.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Talent in Ontwikkeling
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
Windows 10 Creators Update
SharePoint Versiebeheer
Waarom Google slide handig of onhandig is
Top dat je het materiaal van Werken aan Programma's
Transcript van de presentatie:

Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012

Muziek downloaden Muziek downloaden kan op verschillende manieren en bij verschillende diensten. In deze presentatie proberen we uit te leggen wat de mogelijkheden zijn.

Muziek downloaden Formaten Verschillende download diensten bieden de muziekbestanden in verschillende formaten aan. Het bekendste formaat voor muziekbestanden is MP3. Daarnaast is er bijvoorbeeld het WMA formaat van Microsoft.

Muziek downloaden MP3 MPEG1 - layer3 is afgekort MP3. Een bestand in MP3 formaat is gemiddeld 10 keer kleiner dan een 'ruw' muziekbestand. Mp3 is inmiddels wereldwijd de standaard geworden voor digitale muziek en wordt ondersteund door zeer veel software. Het kwaliteitsverlies van de muziek is klein, al voldoet de kwaliteit niet aan de hoge eisen die geluidstechnici stellen.

Muziek downloaden WMA Windows Media Audio is het antwoord van Microsoft op MP3. WMA heeft een kleinere bestandsgrootte dan MP3: WMA is 30 keer zo klein als het originele muziekformaat. Microsoft richt zich met WMA voornamelijk op grote platenmaatschappijen. Want WMA bestanden zijn beveiligd tegen onder andere onbeperkt kopiëren. Houd daar dus rekening mee als je besluit WMA bestanden te downloaden.

Muziek downloaden Liedjes of albums? Via sommige download diensten heb je slechts de mogelijkheid om losse liedjes te downloaden, andere download diensten bieden de mogelijkheid om hele albums te downloaden. Dat kan uiteraard bijzonder handig zijn en voorkomt dat je lang op zoek bent naar verschillende liedjes om een album compleet te krijgen.

Muziek downloaden Collectie Als je kiest voor een download dienst, bedenk dan eerst goed of je gangbare, bekende muziek wilt downloaden of juist onbekende, oude, minder gangbare muziek. Bij sommige diensten kan je zoeken in de database alvorens je een eerste betaling doet. En dat kan erg handig zijn. Kijk eerst eens rond om te zien of de dienst wel een voor jou juiste collectie beschikbaar heeft.

Muziek downloaden Waar? Muziek downloaden kan dus bij vele verschillende diensten. Welke dienst de beste is hangt helemaal af van je eigen wensen en voorkeuren. Voor het downloaden van muziek hebben we onderstaande tabel samengesteld. Hierin worden de verschillende diensten met elkaar vergeleken, specifiek voor muziek.

Muziek downloaden YabNews

Muziek downloaden Prijs: p.m.= per maand onbeperkt downloaden p.l.= per liedje p.Mb= per Megabyte. (ter vergelijking: een liedje is gemiddeld 4Mb.)

Muziek downloaden eMule eMule is een programma dat is gebaseerd op de filesharing methode. eMule is behoorlijk populair geworden, wat onder meer te danken is aan het feit dat het programma geen reclame heeft en uitgebreide instellingen bevat. Voordelen - Spyware- en reclamevrij; - Downloaden gebeurt van meerdere gebruikers tegelijk, dat is goed voor de snelheid; - Er is een Nederlandstalige versie; Nadelen - Downloaden kan lang duren door het wachtrij-principe; - Vrij ingewikkeld in gebruik; - Uitschakelen van uploaden kan niet.

Muziek downloaden KaZaA en KaZaA Lite KaZaA is een van de grootste en bekendste download programma's. Het werkt volgens het filesharing (of P2P) principe. Toch is er veel kritiek op Kazaa. Met name op de vele spyware en reclame. Gelukkig is er ook het reclamevrije Kazaa Lite. Voordelenfilesharing (of P2P) principe - Makkelijk te gebruiken zoekfunctie; - Redelijk snel downloaden; - Om wat voor reden dan ook afgebroken downloads worden automatisch hervat; Nadelen - Veel reclame en spyware; - Veel nepbestanden; - Kazaa kan problemen opleveren in combinatie met geïnstalleerde firewalls.

Muziek downloaden Downloaden met Frostwire Hoewel de populariteit van p2p-netwerken afneemt, is deze manier van downloaden nog altijd prima inzetbaar. Het aanbod is divers en de snelheid kan aardig oplopen. Een van de programma's waarmee u kunt downloaden via p2p is Frostwire, een gratis variant op het bekende LimeWire.

Muziek downloaden Er zijn nog meer manieren om muziek te bewerken, uit bijvoorbeeld videofragmenten. Hiervoor kun je Audacity gebruiken, wat gratis is te downloaden op het Internet. Dit vraagt iets meer kennis dan alleen maar downloaden. Bij voldoende belangstelling kunnen we hier een andere keer wellicht een presentatie voor maken. Heb je al interesse dan kun je op de website een beperkte handleiding downloaden in PDF

Muziek downloaden Beschrijvingen in PDF-formaat Muziek downloaden Bittorrent handleiding Downloaden met Frostwire Handleiding Audacity Deze komen of staan reeds op de website van de computerclub. Bekijk deze of download deze voor eigen gebruik.