BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
WELKOM bij de leestest!! klik op de pijl om door te gaan.
Advertisements

Het dekken van de tafel Het tafelkleed
Tafelmanieren Start de vragen.
Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa
koffieextract en koffiedik
Uit het leven van een rijke Egyptenaar
De sonnetten van het 4de lj.
REGELS VOOR HET TAFELDEKKEN
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
GMP and HACCP in school restaurants
De tafel Servetten leggen
Verrassing!!.
Introductie tot de Horeca en Hospitality Industrie
De Servies van Warme Dranken – Thee, Koffie en Specialiteit Koffie
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo Project “F&B4You” Fine Dining en Bistro Style
Leonardo da Vinci project 2010 – 2012
Menu’s 1. Soorten van menu’s De type van menu is op basis van een paar factoren: Tijd van de dag Type van klant Prijsklasse Occasion Stijl van gerechten.
Feestelijk dessert.
Het dekken van de tafel Voltooiing. Het dekken van de tafel - voltooiing Extra items op de tafel: Cruets (zout, peper, mosterd en mosterd lepel) Boter.
Stofwisseling.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
Bloemen & wijn. Het is mij volkomen gelijk waarheen het water vloeit, als het maar niet in de wijn is.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
Schooljaar Op jullie gezondheid een schooljaar lang !
Fonologische herkenning en verwerking
Gezonde voeding bij tieners
Omtrek is er omheen. lengte breedte breedte lengte
Sigarenclub Dirk Martens
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Bloed alcohol gehalte BAC formule.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Serveren van fleswijn Mise en place:
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Het dekken van de tafel Bediening aan tafel
ITALIEVERGADERING 16/01.
Muzische vorming 1 Balo Les 1
wat moet ik doen zwaan fiets laars kaars glas fles.
Max van der Poel Gyor Moore Xander Kerasovopoulos Micheal Bosker.
Oppervlakte Oppervlakte = op het vlak Dit is 1 cm²
Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade
Gedistilleerd 2. Lesbrief 17.
Wie zijn wij? Pfleiderer-glass-works bvba werd opgericht in 2010 door Serge en Nancy Pfleiderer. Familiebedrijf met als ‘drijf’veer – kwaliteit, service.
Vloeistoffen meten Kennismaking met het meten van vloeistoffen
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
40 liter water WATERVOETAFDRUK 1 sneetje Brood
Toolbox werken op water
Macaroni met hesp en kaassaus
Herhaling vocabulaire les 4 + nieuwe woorden
De eedle wijn verkwikt den geest, Is de ziel van vreugd en feest. Hoog dan is den wijn te roemen. 't Misbruik mag 't gebruik niet doemen. Petronella Johanna.
Les 1: Mijn vondst Zoek, bekijk en onderzoek je vondst…
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
ITALIEVERGADERING 7/01. AGENDAPUNTEN 1) Check-up afspraken vorige vergadering 2) Wat breng je mee? 3) Hoe verloopt de voorbereiding vrijdag 15/01 4) Hoe.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Afscherming cauliflower lettuce komkommer cucumber.
daar baar bar been ben deen den boos bos doos dos dook dok bok baan
Smul gezond.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 7 Dag 1.
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
Het eten.
Voedsel bereiden.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Baan Phetara in samenwerking met Krua Thai restaurant
Glazen balustrade balkon - Haarlem
Transcript van de presentatie:

BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE LEONARDO PROJECT “F&B4YOU” BASISUITRUSTING VOOR MISE EN PLACE 1)Tafels, Stoelen 2)Service rolwagens of dressoir (station ober) Guéridon, Trolley 3)Linnen: Tafelkleden, servetten, washandjes, boven bekleding

Soorten Tafels Rechthoekige Tafel Ronde Tafel

Tafelkleden en Linnen Tafel runner Servet Overdekkers Tafelkleden

Persoonlijke accessoires van een ober aansteker Check blok Pen Obers doek

4)Bestek (of zilverwerk) Vorken: dessert vork, vis vork, tafelvork. Mes: tafel mes, dessert mes, boter mes Lepels: Tafel lepel, dessert lepel, thee lepel,koffielepel Zilverwerk voor de bediening: serveerlepel en serveer vork 1 - Tafel lepel 2 - Tafel vork 3 - Tafel mes 4 - Dessert lepel 5 - Dessert vork 6 - Dessert mes 7 - Boter mes 8 - Vis vork 9 - Vis mes 10 - vis lepel 11 - lepel saus 12 - Steak mes

Karaffen en decanteer Moderne Lijn Klassieke lijn 5)Glaswaren: water glazes, witte wijn glas, rode wijn glas, fluteor 1 - Waterglas 2 - Witte wijnglas 3 - Rode wijnglas 4 - Champagne cup 5 - 6 - likeur glas 7 - Witte wijnglas 8 - Rode wijnglas 9 - Waterglas 10 - fluit Moderne Lijn Klassieke lijn De verschil tussen klassieke en moderne stijl is de lengte van de glas stem en de hoogte van de glas Karaffen en decanteer

Soorten van het glas tafelwerk : Rode wijnglas Het wordt gekenmerkt door een vrij dikke kom. Het verhogen van het wijn met de lucht dat er gericht word zo dat het zijn “bunch??” volledig kan ontwikkelen. Witte wijnglas Het wordt gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een smalle, slanke kom van een capaciteit van 100 cm ³.

Likeur glas heet vaak tulp Shot glas Het wordt gekarakteriseerd door een kleine capaciteit van 25 – 50 cm ³. Likeur glas heet vaak tulp Het is gekarakteriseerd door een vrij hoog been en een kom afwijkende naar boven voor een capaciteit van 25 – 50 cm ³.

Porselein:   tonen plaat, ondiep bord, diep bord, dessertbord, brood plaat (of brood mand) Diner bord Underdish Brood bord Soep bord

Verschillende kopjes en borden Melk of thee kopje en bord Melk of thee kopje Koffiekopjes en bord Koffiekopje en bord Koffiekopje Espressokopje en bord Espressokopje

Restaurant apparatuur en gereedschap Hete kar Servies kar Wijn kar Guéridon Dessert kar Flambeer kar

Dressoirs

Apparatuur Cava Kast Chauffing Bord dienblad Hete bord Ham Houder

Diverse Service Theepot Petit Menage Suikerpot Pepermolen Koffiepot Melkpot

Diverse Tools ijs tang Azijnflesje Aanzetstaal Ham mes Vleesmes Schilmes IJsblokjesbakje Uitbeenmes

1 - Brood mand 2 - Fruitmand 3 - Soep terrine 4 - Gravin boot 5 - Botervloot

Open bar servies in de restaurant dineerkamer (Kijk naar de glazen van de linkers naar de rechts) Bar glazen: Kleine tumbler: voor vruchten of groentesap, zuren, whisky, spirits on the rocks, enz. Spirits glas/borrelglas Grote tumbler (longdrinkglas): voor highballs, milkshakes, non-alcoholische dranken, de meest lange en dure drankjes, enz. Martini glas Cocktail glas: In de eerste plaats voor de romige cocktails . Cognac borrel: grote ballonvormige glazen voor de cognac, ook gebruikt voor armagnac, calvados en fijne likeuren, zoals Benedictine, Chartreuse, Cointreau, etc. Likeur glas: voor alle soorten likeur.