Rollenspel “Jezus redt”

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ondeugdelijke TV -Arrest
Advertisements

In ons land is er steeds meer weerstand tegen de vee-industrie. Het moet anders, maar hoe? In deze discussie spelen verschillende meningen en verschillende.
Preek over Jesaja 1 :
Organisatie van het gerecht
Kerstviering kleuterbouw
Begrijpend lezen Bespreek met uw buurman of buurvrouw
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Ferluci.
Welkom e.v.a.. Energie Gilze Rijen is een initiatief van Club Klimaatneutraal Gilze- Rijen Opgericht in 2009 met als doel een beweging te starten naar.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.

Wie is wanneer het snelst?
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst 1.
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Arrest Hendrikx - Peters
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Kurios - van de Heer. 1/5 Werkplaats van de Geest 31 oktober: welkom in de kerk ‘s ochtends avondmaal & 1kor 11 ‘s middags zondag 21a,b HC over de kerk.
Zingen Vers 1 Jezus is mijn toeverlaat.
Zingen Vers 1 Een engel zegt Maria aan:
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
Gemaakt door Jan en Adjani
Door Jérina Roeckaerts
…..overrompeld door verdriet
Welkom in deze ochtenddienst Voorganger: Ds. H. de Bruijne
Werken voor je 13e jaar 13 en 14 jaar
Eerste zondag van de 40 dagentijd 13 maart 2011 Ontmoeting Matteüs 4:1-11 Jezus wordt door de Geest naar de woestijn gevoerd en ontmoet daar de duivel,
Derde adventszondag 15 december 2013
Derde zondag van de 40 dagentijd 27 maart 2011 Ontmoeting bij de bron Johannes 4: 3-26 Jezus ontmoet bij de Jacobsbron een samaritaanse vrouw en vraagt.
Actualiteiten Aanbestedingsrecht
Bij de Here ben je veilig 1 bij de Here is mijn leven veilig.
Mediation Visie en werkwijze bij het Juridisch Loket
Hartelijk welkom World Servants! Jaarthema: Levensecht.
Wat heerlijk om een schat te vinden!
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Waarvoor komen jullie? Getekend door de leerlingen van 1b.
2.4 Strafrecht: De rechter
De burgemeester van Bern is ten einde raad met de verschrikkelijke overlast die de massa‘s duiven veroorzaaken, die „zijn“ stad beheersen. Alles wordt.
Wat kost 1 hamer?.
Geestelijk leiding geven in de praktijk
Daar ben je op je best !. U6 speelt enkel 2V2 Verplichte vervanging na time-out Speeltijden zijn 4 X 15’ tot U13.
2.2 Pak de boef dan, als je kan
Politiek jargon Bingo.
Met foto’s en gedichten.
Stappenplan Samenvatten
Rechtsstaat 22 april Rechtsstaat 22 april 2008.
Vers 1 Ik zal met heel mijn hart o HEER, In psalmgezang, uw naam ter eer, blij al uw wonderen verhalen, U, Allerhoogste, dank betalen. Psalm 9.
Voorjaarsbijeenkomst Afdeling Noord Actualiteiten
6. Van Davids zonen sprak de HEER: Bewaren zij mijn woord en leer, blijft mijn verbond bij hen in eer, dan zal van hen altijd een zoon gezeten zijn op.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
Hij,ze,hem,haar,zijn,deze,dit,die,dat
De rode duif De burgemeester van Utrecht is ten einde raad met de verschrikkelijke overlast die de massa‘s duiven veroorzaken, die „zijn“ stad beheersen.
Een pastoor van een klein dorpje komt erachter dat Marietje zwanger geworden is (van hemzelf) !
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
Casus OGGZ Leger des Heils Brijder Verslavingszorg REAKT GGZ Midden-Holland.
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
It takes a village Koinonia open studie dagen René de Boer Hans Groeneboer 2014.
Nieuwe ontwikkelingen in het bestuursrecht 1 door Jaap IJdema.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Inhoud  Indeling van de rechtszaak  Het verloop van de rechtszaak.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over het onderwerp: “Voor de rechter”. De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal schriftelijk.
Heb je mij echt lief? Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.
Opening De rechter opent de rechtszaak, vraagt om de personalia van de verdachte, en geeft dan de officier van justitie het woord. Tenlastelegging De officier.
Cursus 3.1 Wetten en Regels Klas 2 KGT Lesweek 3
Welkom.
Welkom!.
Rode boek h2 paragraaf 7 Blauwe boek h2 paragraaf 5
Transcript van de presentatie:

Rollenspel “Jezus redt”

Casus Meneer Schoonbrood, een boer in de gemeente Giessenlanden, heeft op het dak van zijn boerderij met grote witte letters, de tekst ‘Jezus Redt’ geschreven. De gemeente Giessenlanden is daar niet blij mee omdat het in strijd is met de welstandseisen. De gemeente Giessenlanden heeft meneer Schoonbrood verzocht om de witte dakpannen op het dak van zijn woning te verwijderen en het dak in de oude staat te herstellen. Als hij dit niet doet, moet hij per week 500 euro betalen (met een maximum van 13.000 euro). Meneer Schoonbrood heeft hier bezwaar tegen gemaakt. De rechtbank heeft dit bezwaar ongegrond verklaard. Tegen deze uitspraak gaat meneer Schoonbrood vervolgens in hoger beroep bij de Raad van State.

Verloop rechtszaak Een van de rechters opent de zitting. Hij legt uit over welke zaak het gaat en heet de partijen welkom. De heer Schoonbrood krijgt het woord om zijn standpunt toe te lichten. De gemeente krijgt het woord om haar standpunt toe te lichten. De overige belanghebbenden krijgen het woord om hun visie te geven. Buurvrouw Bijl Buurman De Wit Een van de rechters stelt vragen aan de twee partijen in de rechtszaak en de twee andere belanghebbenden. De heer Schoonbrood en de gemeente krijgen de mogelijkheid een slotopmerking te maken. De rechters schorsen even om tot een uitspraak te komen. De rechters doen uitspraak.