Het is vandaag Girlsday!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over: ‘Wapen jezelf met woorden’
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
Samen werken aan inzetbaarheid en mobiliteit 1. Grote veranderingen • Jeugdzorg heeft te maken met grote veranderingen: • Transitie • Gemeenten worden.
Over: ‘Wapen jezelf met woorden’
Maak een tentoonstelling
Toolbox Duurzame inzetbaarheid
Het is vandaag Girlsday!
Hoofdstuk 1A: Europeanen
Dag 10. Dag 10 Dag 10 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Daar ben ik weer. Oh jongens en meisjes…het is toch niet te geloven. Wederom gaat er van.
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Mijn gegevens op het web!?
Godsdienst 1.
Wat is geluk voor jou?.
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Spel uit top 20 gamer.nl Grand theft auto V
Passie voor techniek Tune Techniek 8 november 2007 Inez Groen.
Ik wens u een fantastisch 2007 in goede gezondheid en voorspoed… Voordat deze magische voorstelling begint…
Blijf bij mij Jolink.
Gemaakt door Mike van Doorn
Keuzekompas voor meisjes en bèta/techniek Zelfbeeld, omgeving en kennis van bèta/technische opleidingen VHTO Cristien van Dijk Landelijk expertisebureau.
START DIA.
Wat maakt het leven zinvol?
Welke boeken kies ik voor mijn kinderen?
ENQUETE A.E.L Hoe is het stagelopen je bevallen? Goed:94% (96% in 2010) Goed:94% (96% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Matig:6% ( 3% in 2010) Slecht:0%
Godsdienst 1.
Street dans is een helle leuke sport om te doen je leert heel veel
Mijn stage bij * Naam: * Klas: * Jaar: * Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage.
Arkelstein, school voor Praktijkonderwijs Oefenen met de zoekmachine Google Deel 5: Zoeken met meerdere trefwoorden.
Het interview (BSE – de boer weet waarom). Journaliste: „Wat vindt u van het thema BSE?“
WELKOM! Bij de Workshop “Blik op jezelf” Oftewel BLIK OP IK..!
VERGEET NIET DAT HET VANDAAG HALLOWEEN IS!
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
WELKOM! Bedrijfsbezoeken & Gastlessen Wie? Wat? Hoe?
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
UITLEG PARAGRAAF 4.2 Klas: 2M5.
 In de zorg kun je carrière maken  In de zorg werken alleen vrouwen  Werken in de zorg geeft veel mensen voldoening  Om in de zorg te werken heb je.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
Studiekeuze voor ouders
Het leven.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Presentatie voor gr. 6 t/m 8
Wat leer je? Je leert dat heel veel actuele onderwerpen ook iets met wetenschap en techniek te maken hebben. Je denkt na over wat wetenschap en techniek.
Belangrijke tips voor een spreekbeurt
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Transactionele analyse
Advies en planning Eerst denken, dan doen. Onderhouden van tuinen.
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
2 Vier stellingen; Rode duim; Groene duim, 3 Stelling 1 Je stuurt via Snapchat een foto van jezelf met weinig kleren aan. Je vriend(in) slaat die foto.
Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over bètawetenschappen, techniek en ICT!
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
MEISJES ALS STRALEND MIDDELPUNT IN UW REGIONALE SAMENWERKING.
MOTIVATIE. Dromen en Idealen Jongeren dromen en hebben idealen.
1 Mijn Geldzaken. EVEN VOORSTELLEN… Na vandaag… Weet je wat een bank is en doet. Weet je waarom inzicht in je bankzaken belangrijk is Ken je de (financiële)
Verdieping Timemanagement
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Op wie lijk jij het meest?
Het school jaar Het school jaar is al bijna geweest van Boschveld iedereen is heel erg blij. Iedereen gaat bijna op vakantie het schooljaar was heel.
Het is vandaag Girlsday!
Het is vandaag Girlsday!
Reuzen & stenen Opdracht:
Les 4 Mensenhandel B E L O V E D.
Het is vandaag Girlsday!
<naam bedrijf> & <naam school>
<naam bedrijf> & <naam school>
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
<naam bedrijf> & <naam school>
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Transcript van de presentatie:

Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over techniek! <Naam bedrijf> <Naam basisschool> <Datum>

Wat is Girlsday eigenlijk? Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met techniek Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan er wel 8.400 meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

Waarom Girlsday? In Nederland zijn te weinig mensen die werken in de techniek, en die mensen zijn wel nodig! Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar! Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

Voorbeeld stellingen/vragen (1) Noem drie dingen die je voordat je naar school gaat tegenkomt die met techniek te maken hebben Denk aan: Douche (waterleidingen en CV), shampoo (chemische processen en gemaakt en getest in een laboratorium), broodbeleg (voedingsmiddelen technologie), kledign en make-up, vervoer.

Voorbeeld stellingen/vragen (2) Ken je mensen uit je omgeving met een technisch beroep? Zo ja, wie dan? Kinderen kiezen vaker voor techniek als ze iemand uit de omgeving kennen, bij voorkeur een vrouw. Rolmodellen zijn heel erg belangrijk!

Voorbeeld stellingen/vragen (3) Techniek heb je niet nodig in de zorg Denk aan: technische dienst, elektronisch patientendossier, laboratorium, rontgen, medisch instrumentenmakers etc etc. Juist in de zorg is heel veel techniek, maar dat beseffen jonge kinderen vaak niet.

Voorbeeld stellingen/vragen (4) Hoe zou jij techniek gebruiken om de wereld beter te maken? Bijvoorbeeld milieu, gezondheid, veiligheid, verkeer, energie

Over <naam bedrijf> <wat doen jullie?> <is het een groot/klein bedrijf?> <wat maken jullie, geef een voorbeeld van iets wat de meisjes kennen> <een voorbeeld van hoe techniek gebruikt wordt?> <welke talenten heb je nodig binnen het bedrijf?> <waarom zoeken jullie juist technische vrouwen?>

Wat gaan we vandaag doen? <omschrijving programma>

Veel plezier! Als je nog meer beroepen wilt bekijken, ga dan naar www.ditdoeik.nl!