Suriname Soraya van Lomwel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Redekundig ontleden Over waarom, wat en hoe....
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Sporten.
Les 33 Dit wordt mijn spreekbeurt
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Het leven in de Steentijd
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Hoofdstuk 2 de tijd van jagers en boeren
Digitaal Beeldverhaal
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Door: Koen, laura, Biek en Jesper Uit groep 6!!!!
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Duitsland, is gekleurde land.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
De VS worden een wereldmacht
onhygiënisch werken en de gevolgen
Hoofdstuk 3.
Machtige heren, halfvrije boeren
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
Maya’s 1In houd . 2.de Maya`s. 3.wat voor steden hadden ze?
Presentatie over wolven
De Tijger.
Hoofdstuk 2.
Chinese wolhandkrab Gemaakt door: Alyssa.
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
o ja, de laatste vakantie was wat dat betreft interessant omdat we alleen op wrakken gedoken hebben.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Aardrijkskunde hoofdstuk 15
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Aardrijkskunde Thema 1 water
Een werkstuk maken.
Hoofdstuk 3.
mijn spreekbeurt gaat over
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Gemaakt door Aidan lobman
Tekst verwerken.
Bevolkingsgroepen in Suriname
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
Pim Glenn Leonie Babette Jenell
Suriname klimaat+geografie
THE LION KING The Musical. Musical  In december 2012 ben ik in London naar de musical ‘The Lion King’ geweest. Ik was er een aantal jaren daarvoor ook.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Namen: Helena en Romaana. Klas: B3Db
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
De Verenigde Staten. §2. Voor indianen is geen plek meer. Voordat de Europeanen kwamen, waren de indianen de enige bewoners van Amerika. De indianen hadden.
AARDRIJKSKUNDE HOOFDSTUK 1 WATER
T HEMA 1 WATER Romy & Nadine. INHOUD 1. De gemiddelde tempratuur in het tropisch regenwoud is 25 graden. 2. De grond is niet vruchtbaar omdat de voedingsstoffen.
Geschiedenis van Suriname : Suriname zelfstandig.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
Transcript van de presentatie:

Suriname Soraya van Lomwel

Inhoudsopgave Geschiedenis De Vlag en Paramaribo Tropisch Regenwoud Dieren Cultuur

Inleiding In mijn werkstuk ga ik vertellen over Suriname. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat mijn moeder er vandaan komt. Suriname bereik je na een lange vliegreis van ongeveer 8 tot 9 uur. Het ligt in Zuid-Amerika en heeft veel mooie natuur. Suriname is een tropisch land, dus het is altijd zomer. Ik ben er zelf twee keer op vakantie geweest.

Hoofdstuk1: Geschiedenis Heel lang geleden woonden er in Suriname alleen maar Indianen. De vrouwen zorgden voor het huishouden en de mannen gingen jagen voor het eten. Vijfhonderd jaar geleden kwamen er ook blanken wonen en pikten het land in. De Indianen gingen toen naar het tropisch regenwoud. Suriname is ook een hele tijd Nederland geweest en wij hebben de Surinamers gebruikt om op de plantages te werken. Dat waren dus slaven. Maar in 1975 wilde Suriname zelfstandig worden. Niet iedereen was er blij mee, want veel mensen daar wilden nog niet voor zichzelf zorgen. Suriname is uiteindelijk niet zo’n rijk land als Nederland.

Hoofdstuk 2: De vlag en Paramaribo De vlag van Suriname heeft 3 kleuren, groen, wit, rood en een gele ster in het midden. Groen symboliseert de vruchtbaarheid van het land. Wit staat voor gerechtigheid en vrijheid. Rood vertegenwoordigt de vooruitgang en strijd voor een beter bestaan. De gele ster staat voor hoop op een mooie toekomst. Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Daar wonen de meeste mensen van het land; dat komt doordat veel mensen daar kunnen werken. In het winkelcentrum van Paramaribo is ook de Centrale Markt. Daar wordt van alles verkocht. Van kleding, fruit en groenten tot vis.

Hoofdstuk 3: Tropisch regenwoud In Suriname ligt het tropisch regenwoud in het binnenland. Daar leven mensen in verschillende stammen. Een voorbeeld zijn de Indianen en er leven ook heel veel dieren en planten. Het woud is beschermd, omdat er veel bomen gekapt worden voor het hout. Mensen willen er ook wegen aanleggen. Meer dan 80% van het Surinaamse grondgebied bestaat uit regenwoud. Een van de opvallendste kenmerken is dat er loofbomen staan, die altijd groen zijn.

Hoofdstuk 4: Dieren Capucijnaapjes leven hoog in de bomen maar ook op de bodem van het Regenwoud. Het grootste deel van de dag zijn ze druk bezig met het zoeken van voedsel, zoals vruchten en insecten. Ze hebben een lange staart; deze helpt hen hun evenwicht te houden. Kaaimannen komen voor in snel stromende wateren maar ook in “zwampen”. Een kaaiman kan 2,5 tot 2,8 meter lang worden. Ze eten vooral vissen en amfibieen. Ze behoren tot de grootste reptielen van het woud. Blauwgele Ara’s zijn te herkennen aan hun grote kop, de korte hals en gekromde snavel. Ze hebben grote voor- en achtertenen, waarmee ze goed kunnen klimmen en voorwerpen vast kunnen houden. Ze kunnen 1 meter groot worden.

Hoofdstuk 5: Cultuur In Suriname zijn er verschillende culturen. Er wonen namelijk Creolen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen en Indianen. Ze hebben allemaal een ander geloof, gewoontes en tradities. Daardoor is Suriname een land vol verschillen. Veel mensen vinden dit mooi, omdat het een mix is van mensen met allemaal verschillende afkomsten.

Nawoord Ik vond het leuk om dit werkstuk te maken, omdat ik er zelf al twee keer ben geweest en al veel meer weet over het land waar mijn moeder vandaan komt. Ik vond het wel een beetje moeilijk om met eigen woorden te schrijven, maar het is uiteindelijk een mooi werkstuk geworden. Informatiebronnen: Mijn informatie heb ik vanuit een informatieboek van de bibliotheek en van het internet. GRAN TANGI !!!

Zijn er nog vragen?