Carnaval 2010 T’es aul gaud da blinkt. programma - Voorstelling protocolakkoord - Voorstelling protocolakkoord –Alex Muylaert, noodplanambtenaar –Eric.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het programma In voor zorg
Advertisements

gezamenlijke bewonersavond Dijkverbetering Amstelkade
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Leergang Manschap A Kerntaak 2 les 42 Incidentmanagement.
Document reviews Sonja de Bruin 24 jan 2010 Kwaliteitsmanagement.
Welkom bij de informatieavond buitenlandse reizen Havo-4 en Vwo-5.
Pascale Rombouts Roparun Evenementen.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
Workshop: opstellen vervolgaanvraag
Plan-MER Oosterweelverbinding 26 juni Plan-MER OosterweelverbindingDavid Stevens Dienst Mer Inhoud 1.Doelstelling van het plan-MER  Wat is een.
Wintersportreis 2012 Welkom op onze informatieavond!
College voor Examens, Rol van Contactpersonen Implementatie coe in mbo 13 september ‘10 Jan Paul de Vries.
CENTRAAL ONTWIKKELDE EXAMENS T & R (pre-)pilots 2012 Jan Paul de Vries
Clubhuis Sportpark De Meerpaal Tijd: 2”0:00 – 22:00 (inloop vanaf 19:30u) Donderdag 13 februari 2014 Politie k caf é Liberale duurzaamheid in Houten Met.
Open Dorp Erfgoed in de kijker. Waarom een Open Dorp? Meer aandacht voor erfgoed in het algemeen Meer aandacht voor erfgoed in het algemeen Meer aandacht.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Uitvoering Rioolvervanging en Herinrichting Ulicotenseweg en omgeving
Competentie 1, 3, 15 en 16 Wetten, Regels en Overeenkomsten
Harrie Broeksteeg & René de Zoete Dinsdag 5 oktober
Regionale zeskamp Brandweer Twente
Informatiemoment bedrijven 23 augustus 2007 Programma: 10u00Inleiding door burgemeester Hendrickx 10u15(Brand)veiligheid op de industriezone(s) 11u00 Aanpassingswerken.
Dag en Nacht van Weert Dag en nacht van Weert Zaalvoetbal toernooi.
 Is er een muziekinstallatie?  Ja, in (bijna) alle lokalen en in de bar is er een cd-speler. In verschillende lokalen is er ook een cassettedeck.
MedMec04 Engagement Media & Creativiteit Wiki: http//mediaencreativiteit.pbworks.com Docentenpagina- module- les.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
1 juni 2010 Verdiepingsdag Toezicht Integraal Toezicht nu en in de toekomst.
in onderwatersport Snijders was lid van duikteam Aqua Son en een
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Plan van aanpak asbestbrand
Project Regionalisatie Ketenzorg
Europaplein Welkom Programma Ontvangst Voorstellen: wie is wie? Doel van de avond Planvorming Verleden, heden en toekomst Europaplein Interactie Afsluiting.
Hoe risicobewust bent u?
Sportraad 3 december AGENDA n verslag 14/10/2008 n overlijden n ledenbestand n data AV 2009 n aanwezigheid sportraad n sportonderscheidingen n verificatie.
Informatie Optocht 2014 Vastelaovedzottelaand te houden op zaterdag 1 maart Organisatie: stichting karnaval “de Vastelaovedzotte”
Datagestuurde handhaving :
Start zondag Vanaf volgend jaar zal elke eerste zondag van september een start zondagdienst gehouden worden. Na alle vakanties weer in saamhorige eenheid.
Geluid buiten inrichtingen verbodsbepalingen stiltegebieden
Kabinet van de Vice-Eerste Minister en Minister van Ambtenarenzaken, Overheidsbedrijven en Institutionele Hervormingen 1.
Ouderavond donderdag 12 juni Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.
Bijpraten over de Wmo
Informatieavond 30 juni 2010 Programma Opening door burgemeester Jeroen Staatsen Stand van Zaken door Wethouder Freddy Blommers PAUZE Vragen uit de zaal.
8 september 2014 Veiligheid Dorplein Eerst wat algemene informatie.
RSW 2008 Infoavond 29/11/2007.
Datum naam 1 23 maart 2010 datum plaats Bedrijfsarts en kwaliteit Noks Nauta Namens Kwaliteitsbureau NVAB naam persoon.
Opleidings- en begeleidingstraject organisatiebeheersing door PIVO
BHV Medisch Centrum de Burgt
Samenwerking tussen bewakingsagenten,gemeenschapswachten en Lokale Politie. Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum “De Nekker” vzw. Provinciaal Sport-
Dagbegeleiding informatie avond voor cliënten en mantelzorgers 4 februari 2015.
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
NATIONAAL REGENBOOG EVENEMENT
Regels voor verenigingen en commerciële horeca
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Kapt. Bev. Vander Ougstraete Brandweer Deinze Versie: 8 oktober 2010
BUURTBEMIDDELING. ALGEMEEN Definitie Bemiddelen Tussen (groepen van) personen Eenzelfde buurt betreden/ gebruik maken Methodiek Geïnspireerd op de methodiek.
Info voorstellen mobiliteit centrum Lennik Deel A: parkeervisie Deel B: oplossingen voor de circulatie- en verkeersknooppunten.
Reconstructie Kerkweg Roelofarendsveen
Verzekering vrijwilligers Verzekering vrijwilligerswerk.
Preventief toezicht Gemeente Delft.
Informatiebijeenkomst Werkzaamheden Coolhaven Donderdag 10 december 2015.
Nood – en Interventieplanning infoavond 28 april psychosociale hulpverlening Landen – Linter - Zoutleeuw DEEL 1 : Toelichting ANIP Frank Petitjean, ambtenaar.
Welkom bij de Informatieavond Groot onderhoud N mei 2016.
1. 2 De noodplankoker -Waarom ? -Hoe ophangen? -De inhoud ? -Naar een digitaal interventiedossier -In afwachting INLEIDING.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Evacuatieplan zwembad Den Boer
Informatiemoment 04 maart 2016
11. Ongevallen 11.1 Wat te doen bij incidenten?
D&P P1 Organiseren van een activiteit Hoofdstuk 6 - Veiligheid
Zomerschool TCC 2019.
Transcript van de presentatie:

Carnaval 2010 T’es aul gaud da blinkt

programma - Voorstelling protocolakkoord - Voorstelling protocolakkoord –Alex Muylaert, noodplanambtenaar –Eric Herremans, vz carnavalcomite - Ondertekening van het protocolakkoord - Ondertekening van het protocolakkoord –Verantwoordelijken van de disciplines - Laatste richtlijnen van de feestcommissie - Laatste richtlijnen van de feestcommissie –Vz Peter De Meyer - Toelichting van de carnavalraad - Toelichting van de carnavalraad –Vz Pascal Caraël - Varia-vragen staat vrij - Varia-vragen staat vrij –Voor wie wil - Ondertekening van contract, afhalen armband en nr plaat

protocolakkoord Voorstelling

Programma 1) Doelstellingen 1) Doelstellingen 2) Algemeenheden 2) Algemeenheden 3) Goed om weten 3) Goed om weten 4) Alternatief parcour 4) Alternatief parcour 5)Richtlijnen voor deelnemers 5)Richtlijnen voor deelnemers

. Doelstelling BNIP Het bevorderen van de samenwerking en het verbeteren van de communicatie tussen de organisatoren en de verschillende stadsdiensten. Alle afspraken hieromtrent zijn gebundeld in een protocolakkoord. Het bevorderen van de samenwerking en het verbeteren van de communicatie tussen de organisatoren en de verschillende stadsdiensten. Alle afspraken hieromtrent zijn gebundeld in een protocolakkoord. Het bepalen van bevoegdheden om de noodprocedures op te starten en maatregelen te nemen. Het bepalen van bevoegdheden om de noodprocedures op te starten en maatregelen te nemen. Het vastleggen van een procedure in geval van onzekerheid bij het doorgaan van de stoet. Het vastleggen van een procedure in geval van onzekerheid bij het doorgaan van de stoet. Het bepalen van verschillende alternatieven in geval van extreme weersomstandigheden of onvoorziene toestanden. Het bepalen van verschillende alternatieven in geval van extreme weersomstandigheden of onvoorziene toestanden.

ALGEMEEN ALGEMEEN Voor de regeling van de hulpverlening tijdens en op de plaats van het carnaval evenement, wordt preventief de gemeentelijke fase van het NIP afgekondigd en dit vanaf zaterdag 20 februari 2010 om 10 uur, tot en met dinsdag 23 februari 2010 om 13 uur. Voor de regeling van de hulpverlening tijdens en op de plaats van het carnaval evenement, wordt preventief de gemeentelijke fase van het NIP afgekondigd en dit vanaf zaterdag 20 februari 2010 om 10 uur, tot en met dinsdag 23 februari 2010 om 13 uur. Het coördinatiecomité is gevestigd in de Brandweerkazerne te Ninove, Désiré De Bodtkaai, 3 – 9400 Ninove. Het coördinatiecomité is gevestigd in de Brandweerkazerne te Ninove, Désiré De Bodtkaai, 3 – 9400 Ninove. Bij elke buitengewone gebeurtenis zullen de burgemeester, vertegenwoordigers van de verschillende hulpdiensten en de organisatie samengeroepen worden in het coördinatiecomité. Bij elke buitengewone gebeurtenis zullen de burgemeester, vertegenwoordigers van de verschillende hulpdiensten en de organisatie samengeroepen worden in het coördinatiecomité.

ZONDAG 21 februari 2010 Stedelijke Feestcommissie. a. Staat vanaf 9:30u tot het einde van de carnavalstoet in voor de organisatie en begeleiding van de Rozezondagstoet. a. Staat vanaf 9:30u tot het einde van de carnavalstoet in voor de organisatie en begeleiding van de Rozezondagstoet. b. Zal het toezicht op de reglementering met betrekking tot de uitgangswagens samen met de lokale politie mee ondersteunen. b. Zal het toezicht op de reglementering met betrekking tot de uitgangswagens samen met de lokale politie mee ondersteunen. Er wordt in het bijzonder toezicht gehouden op de aanwezigheid van gekeurde blustoestellen in samenspraak met de brandweer. Er wordt in het bijzonder toezicht gehouden op de aanwezigheid van gekeurde blustoestellen in samenspraak met de brandweer. c. Zij bezorgen aan de hulpdiensten een overzichtlijst van alle deelnemende groepen met aanduiding van de verantwoordelijke en telefoon en/of GSM-nummer. c. Zij bezorgen aan de hulpdiensten een overzichtlijst van alle deelnemende groepen met aanduiding van de verantwoordelijke en telefoon en/of GSM-nummer. d. De Voorzitter van de Stedelijke Feestcommissie is tijdens de carnaval activiteiten permanent aanwezig op het parcours en vervoegd in geval van nood het crisiscomité. d. De Voorzitter van de Stedelijke Feestcommissie is tijdens de carnaval activiteiten permanent aanwezig op het parcours en vervoegd in geval van nood het crisiscomité. e. Zij beslissen op zondagmorgen om 08:00 u in samenspraak met de hulpdiensten in het crisiscomité over het definitieve verloop van de publiciteitskaravaan en karnavalstoet. e. Zij beslissen op zondagmorgen om 08:00 u in samenspraak met de hulpdiensten in het crisiscomité over het definitieve verloop van de publiciteitskaravaan en karnavalstoet.

ZONDAG 21 februari 2010 DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING b. Het Rode Kruis is operationeel in een commandopost in CC De Plomblom (foyer) bereikbaar via doorgang Campens. 21 uur. Tijdens de carnavalsactiviteiten is er een permanente communicatielijn met het coördinatiecomité. b. Het Rode Kruis is operationeel in een commandopost in CC De Plomblom (foyer) bereikbaar via doorgang Campens. 21 uur. Tijdens de carnavalsactiviteiten is er een permanente communicatielijn met het coördinatiecomité. Het Rode Kruis onderzoekt een bijkomende hulppost op te richten in de gebouwen van het OCMW Burchtstraat 46 te 9400 Ninove. Het Rode Kruis onderzoekt een bijkomende hulppost op te richten in de gebouwen van het OCMW Burchtstraat 46 te 9400 Ninove.

ZONDAG 21 februari 2010 AGBDN – LOGISTIEKE ONDERSTEUNING AGBDN – LOGISTIEKE ONDERSTEUNING a. Logistieke steun a. Logistieke steun b. Plaatsen nadar afsluiting langsheen parcours en opstellen geluidsinstallatie. b. Plaatsen nadar afsluiting langsheen parcours en opstellen geluidsinstallatie. c. Uitvoeren signalisatieplan c. Uitvoeren signalisatieplan d. Takelen defecte praalwagens tot buiten het parcours d. Takelen defecte praalwagens tot buiten het parcours e. Ter beschikking stellen van een contactpersoon. e. Ter beschikking stellen van een contactpersoon. f. Toegankelijkheid van de parcours waarborgen f. Toegankelijkheid van de parcours waarborgen

Alternatief parcour A. Korte versie: A. Korte versie: De gewone weg tot aan Dreefstraat cafe Passage, en dan linksaf Stationstraat, Biezenstraat, Beverstraat,Oudstrijdersplein De gewone weg tot aan Dreefstraat cafe Passage, en dan linksaf Stationstraat, Biezenstraat, Beverstraat,Oudstrijdersplein B. Middenversie: B. Middenversie: De gewone weg tot aan Albertlaan kruispunt Plastiekcentrale, en dan linksaf Gentsestraat, Geraardsbergsestraat, Lavendelstraat, Beverstraat en oudstrijdersplein. De gewone weg tot aan Albertlaan kruispunt Plastiekcentrale, en dan linksaf Gentsestraat, Geraardsbergsestraat, Lavendelstraat, Beverstraat en oudstrijdersplein.

Alternatief parcour A B

Richtlijnen deelnemers Richtlijnen deelnemers Evacuatieonderrichtingen Evacuatieonderrichtingen Wat te doen in geval van STILLEGGEN van de stoet door stedelijke feestcommissie of lokale politie: Wat te doen in geval van STILLEGGEN van de stoet door stedelijke feestcommissie of lokale politie: –KRUISPUNTEN VRIJMAKEN –WAGENS PARKEREN UITERST RECHTS VAN DE BAAN –IEDEREEN BLIJFT BIJ DE WAGEN –POLITIERICHTLIJNEN VOLGEN Wat te doen in geval van EVACUATIE van een kritische zone van de omloop door stedelijke feestcommissie of lokale politie: Wat te doen in geval van EVACUATIE van een kritische zone van de omloop door stedelijke feestcommissie of lokale politie: - KRUISPUNTEN VRIJMAKEN - KRUISPUNTEN VRIJMAKEN -WAGENS PARKEREN UITERST RECHTS VAN DE BAAN -WAGENS PARKEREN UITERST RECHTS VAN DE BAAN -WAGENS STILLEGGEN EN MUZIEK AFZETTEN -WAGENS STILLEGGEN EN MUZIEK AFZETTEN -IEDEREEN VERVOEGT RV-PUNT VIA DE KORTST MOGELIJKE WEG (zie plan) -IEDEREEN VERVOEGT RV-PUNT VIA DE KORTST MOGELIJKE WEG (zie plan) -OP RV-PUNT ZULLEN VERDERE INSTRUCTIES VOLGEN -OP RV-PUNT ZULLEN VERDERE INSTRUCTIES VOLGEN  Groepen die zich niet in de evacuatiezone bevinden, volgen de  Groepen die zich niet in de evacuatiezone bevinden, volgen de opdrachten bij STILLEGGEN. opdrachten bij STILLEGGEN.  Nooit de wagens op eigen initiatief verwijderen van het traject.  Nooit de wagens op eigen initiatief verwijderen van het traject.

Richtlijnen deelnemers Richtlijnen deelnemers Publiciteitscaravaan en karnavalstoet Er zijn 4 kritische zone’s op het parcours vastgelegd die in geval van incident moeilijk te bereiken zijn. ZONE 1 : BURCHTDAM ( vanaf Parklaan tot Paul De Montplein ) ZONE 1 : BURCHTDAM ( vanaf Parklaan tot Paul De Montplein ) RV-punt: Dr. Hemerijckxplein RV-punt: Dr. Hemerijckxplein ZONE 2 : MARKT ( vanaf Marktstraat tot Twijndersplein ) ZONE 2 : MARKT ( vanaf Marktstraat tot Twijndersplein ) RV-punt: ingang Plomblom RV-punt: ingang Plomblom ZONE 3 : LAVENDELSTRAAT ( vanaf Vuurkruisersstraat tot ZONE 3 : LAVENDELSTRAAT ( vanaf Vuurkruisersstraat totKaardeloodstraat) RV-punt: Savooiplein RV-punt: Savooiplein ZONE 4 : BEVERSTRAAT ( vanaf Biezenstraat tot Centrumlaan ) RV-punt: plein Ninia ZONE 4 : BEVERSTRAAT ( vanaf Biezenstraat tot Centrumlaan ) RV-punt: plein Ninia

Richtlijnen deelnemers Richtlijnen deelnemersTANKPLAATSEN-BOUDEWIJNLAAN vergeet niet uw poeder- of CO2blusser. vergeet niet uw poeder- of CO2blusser. vergeet niet uw trechter vergeet niet uw trechter -KP GENTSESTRAAT – ALBERTLAAN glijdend tot KP “Den Dollar” Bereid zelf uw tankbeurt voor Brandweer ondersteunt met blusmiddelen. Bereid zelf uw tankbeurt voor Brandweer ondersteunt met blusmiddelen.

10. Richtlijnen deelnemers ZONE 1 ZONE 2 ZONE 3 RV ZONE 4

Richtlijnen deelnemers Richtlijnen deelnemers Algemeen NOODNUMMER: Algemeen NOODNUMMER: 054/ / Coördinatiecentrum: Coördinatiecentrum: Brandweerkazerne Brandweerkazerne Desire De Bodtkaai nr 3 Desire De Bodtkaai nr 3 Ninove Ninove Voor meldingen zoals brand, ongeval, takeldienst en andere noodgevallen. Voor meldingen zoals brand, ongeval, takeldienst en andere noodgevallen.