Een moodboard?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

Simultaan Tafelrondje
ontwerp - beheer - analyseer
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Mijn gegevens op het web!?
Maak van Dyslexie je gaven. In plaats het te zien als een handicap
Door: Karlijn, Amber & Stefani. H23.
Welkom Mijzelf voorstellen aan de hand van een recente gebeurtenis waarbij ik ‘in mijn vuur stond’ Wat gaan we doen vandaag.
Gelukssymbolen.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Feedback probleemanalyse. Jullie kijken vooral met de bril van 'overlast’ naar het vraagstuk. "dat kan toch de enige reden zijn voor de HvA om een cadeau.
tekstbegrip Probleem; hoeveelheid vragen bij tekst.
Hoe word je een ster? *.
“Werken met beelden spreekt tot de verbeelding” Creatieve methodieken in gesprek over relaties Seksualiteit en Relaties Zesde studiedag Klinische Psychotherapie.
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
De beste manier om woorden aan te pakken…
Hall Of Fame Gemaakt door Demy van Bergen Alexander Steenis
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Geluid aan.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Zeep fabriek Jeroen Sharon Wendy Dennis 3DC. Introductie thema 1 Als eerst hadden we het idee om een hele hoge toren te maken; heel erg modern met glas.
MedMec01-2 Les schema per week
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Als sterren aan de hemel staan
Ernesto Cortazar “Eternal Love Affair”
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Reflecteren met leerlingen tijdens kunstzinnige en culturele activiteiten. Hoe motiveer je leerlingen om te reflecteren, zodat zij inzicht krijgen in hun.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
Kunst - verschillen in schilderkunst (voorstelling) - opdracht:
Wat zie je hier? Welke kleuren zie je? Is dit realistisch? Herken je dingen ? Wat voor gevoelens roept dit bij je op? Wat vind je van dit (schilderij)?
Leerstijlen KOLB SJM.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Praktijkinformatie ACT. Last, but not least:
ACT voor partners/ouders/vrienden/ kinderen van cliënten. Iemand die met ACT bezig is kijkt graag naar zijn waarden, doelen en dromen. Het idee is dat.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
Coach Academy Module Persoonlijk 1 Ciska, Bart en Johan.
Woordjes leren.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Mindmappen ook wel bekend als woordspin of woordweb
Workshop Plannen. Welke associatie heeft u bij het woord plannen? Uitstippelen, ordenen, voorzien Vooruit kijken, inrichten, bedenken, creëren.
Hoe maak je een werkstuk? Begin op tijd!!. Kies een leuk onderwerp  Denk aan een hobby, sport, beroep, stad of onderwerp uit een van de lesboeken van.
VISUALISATIE Rogier van der Linde & Davy De Winne, 2014.
Creatief schrijven. Programma -Klassengesprekje: schrijf je weleens? -Inkomopdracht: een gebeurtenis -Creatief verhaal schrijven: tijdcapsule Wat gaan.
Divergeren Deze powerpoint ga je aan de slag met verschillende divergerende technieken. Hierbij bedenk je zoveel mogelijk ideeën. Bij een brainstormsessie.
Singer-Songwriter Zingen en spelen tegelijk Tekst Melodie Akkoorden Transponeren Stijl en tempo Tekst langer maken Vorm.
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Lekker hangen! Een hangplek in schutkleuren of signaalkleuren Blz
Volgende dia Taalgebruik ( schelden) (respect). volgende dia zoek de betekenis van “schelden” schelden = ……..
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Poëzie “Hoe breek ik een gedicht open?”.
Wat zit er allemaal in je hoofd ?
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
Bouw aan je veerkracht.
Conceptversterking Conceptversterking kun je inzetten om een bestaand concept te versterken. Om een concept te versterken moet je het concept eerst.
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Moodboard.
Direct les 8 C-propedeuse, studiejaar , blok 1
Nee Zeggen!.
Thema 4: Zo bereik je meer
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Experimentele modevormgeving
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Ontwerp een buitenles Les 1 Les 3.
voorbeeld volgende bladzijde terug
volgende bladzijde terug
Images avec sagesse Ppsx-meta.
Transcript van de presentatie:

een moodboard?

Ontwerpers, stijladviseurs en visagisten werken met moodboards Ontwerpers, stijladviseurs en visagisten werken met moodboards. Zo bepalen ze collecties, stijlen en trends voor het komende seizoen. Maar een moodboard kan je ook inzicht geven in jezelf en welke kant je op wilt.

Een moodboard lijkt op een collage maar is veel meer dan dat: Het is het ‘verbeelden’ van een concept, idee, of gevoel. Een moodboard bestaat uit herkenbare elementen, maar suggereert ook nieuwe ideeën. Het schept een compleet beeld. Het wordt gebruikt voor het creëren van nieuwe collecties, het ontwerpen van dingen, de inrichting van je huis en nog veel meer.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden...

Een moodboard is een krachtig communicatiemiddel Want beelden zijn veel effectiever dan woorden. Een moodboard is een totaalplaatje dat met woorden moeilijk kan worden samengevat. Je krijgt er meteen een gevoel bij. Door ideeën en dromen te visualiseren op een moodboard, maak je ze zichtbaar voor jezelf en voor anderen.

Hoe werkt een moodboard? Maak je hoofd leeg haal je idee, concept of droom naar boven probeer een paar minuten alleen daaraan te denken registreer welk emotie, kleur of vorm dat bij je oproept pak een stuk karton, hout of een prikbord ga op zoek naar plaatjes, foto’s en behang die jou aanspreken kant, servetjes en bladeren zijn ook prima, laat je fantasie de vrije loop je hoeft er niet bij stil te staan waarom het je aanspreekt knip of scheur ze uit en plak of prik ze op denk niet te lang na voordat je een item prikt of plakt Go with the flow!

En dan? Als je klaar bent met je moodboard(s), kijk er dan van een afstandje naar. Schrijf de eerste gedachten en gevoelens die in je opkomen op en probeer daar een verband tussen te leggen, of maak een titel of gedicht bij je moodboard. Dat werkt vaak verhelderend. Ontdek je er niet meteen iets in? Geen paniek, alleen al het maken van een moodboard helpt je om tot andere inzichten te komen. Je bent immers creatief bezig, je richt je even helemaal op jezelf. Soms zie je de volgende dag ineens veel meer betekenis in je moodboard.

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...

Enkele voorbeelden...