Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Delen van apparatuur woensdag 21 maart Delen van apparatuur Wanneer is delen van apparatuur relevant ? Wanneer meerdere computers aanwezg zijn en.
Advertisements

Het internet.
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Thuisnetwerken. Thuisnetwerken Enkele statistieken 77% Belgische huisgezinnen met minstens één persoon tussen 16 en 74 jaar  minstens één of meerdere.
13/09/2004 Voice over IP/ IP Telephony Erwin Manshoven VoIP / IPTelephony.
Hoe veilig is moderne communnicatie?
Hoofdstuk 14: Netwerken deel 2
Netwerken_HCC
Hardware voor draadloos netwerk
Bron afbeeldingen en kennis c’t magazine voor computertechniek
Tevens elke bedrijfsPC direct op het internet niet erg veilig
Vliegen via een netwerk. Dit heeft de volgende deelnemers •Éen Host: Dit kan zijn een bestaand netwerk via internet(IVAO, VATSIM) of de flightsimulator.
hcc!pc Werkgroep netwerken
Blok 7: netwerken Les 7 Christian Bokhove.
Netwerken. Wat is een netwerk? Je spreekt van een netwerk van zodra twee of meer computers met elkaar verbonden zijn. Je kan thuis een klein netwerkje.
NX-100 Audio Netwerk Adapter bcbc 2 NETWERK INFO (LAN) Inhoud: l Introductie l Verbindingen via LAN l Netwerk instelling, Browser l Netwerk instellingen.
Internet College 1 Architecturen.
COMPETENTIE 4 VEILIG EN FUNCTIONEEL GEGEVENS RAADPLEGEN EN UITWISSELEN
Voorbeeld Betaalautomaat objecten (“wie”) klant bank interface (“wat”)
Thuis netwerken Olaf Wevers –
Netwerken Wat is een netwerk ?
Bas Rutgers Inleverdatum:
Informatica Blok 2 Hoofdstuk 5
Kies een router Update December 2008.
Module 5 – Hoofdstuk 2 Technische aspecten van datacommunicatie.
Blok 7: netwerken Les 4 Christian Bokhove Vraag Hoe kunnen ´vele´ gebruikers communiceren (informatie uitwisselen) met dezelfde physical service provider?
Chatten en Twitteren woensdag 14 maart Chatten en Twitteren Wat is “chatten” ? Chatten (van het Engelse to chat: kletsen, praten) is het voeren.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Presentatie Thuisnetwerken
Netwerkschijf 14 december 2011
... M A K E Y O U R N E T W O R K S M A R T E R IP-Adres instellen ppt_aa1_p10_ip_addressing_v4.1_nl_0508.
Datacommunicatie en Netwerken Les 3: Let’s get physical
Wireless Fidelity Theorie en Praktijk.
Homcom Ledenvergadering 24/09/2012. Hotspot of Homespot.
Blok 7: netwerken Les 8 Christian Bokhove.
WiFi netwerk Door Nico Van Damme.
Remote lab netwerkbeveiliging Onderliggende toepassingen en technieken.
KICK DE WOLFF Presentatie april 2011 Diverse programma’s Kick de Wolff april 2011.
Breedband in het OV: architectuur 11 Mei 2005 GVB, Amsterdam.
SURFnet en IEEE 802.1X Amsterdam, 8&9 Mei 2003.
Hoe wordt de verbinding thuis gemaakt
Netwerken (2) Informatica.
meer dan alleen een kabeltje
Copyright 2003 Stg Wireless Leiden Wireless Leiden: een eigen, vrij, snel en goedkoop draadloos computer- netwerk voor Leiden en omgeving.
Peter Van Poyer - 3BO Firewall ICT – 4 november 2003.
Algemene Techniek Wireless Leiden, 2004, Hugo Meiland.
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
Netwerken.
Verbeter je draadloze netwerk
Windows niet meer naar huis laten bellen Hoe kunnen we beletten dat windows10 alles gaat verklikken aan grote broer thuis.
Informatica Welkom! 31 January, Les C-1. informatica Module 5.1 Basis van netwerk/internet 2 Les C-1.
Informatica Welkom! 31 January, Les C-4. informatica Module 5.2 Netwerken en verbindingen 2 Les C-4.
informatica Welkom! 31 January, Les C-3 informatica Module 5.2 Netwerken en verbindingen 2 Les C-3.
Netwerken 4 Enigma Netwerken paragraaf 7. Het internet  netwerk van netwerken Hosts (computers) Netwerken (met oa. switches) Verbindingen Hosts (routers)
Netwerken 7 Enigma Netwerken paragraaf 10. Fysieke laag (linklaag) Het medium waarover de data getransporteerd wordt Bedrade verbinding (elektrisch of.
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Wat is het Hoe stel ik het in Hoe kan ik het gebruiken
Thuisnetwerk woensdag 1 februari 2017.
Het postkantoor van windows
OPENINGSCASE: Het Okanagan-Skaha School District doet meer met minder door te profiteren van netwerken en internet.
M5 Datacommunicatie Transportlaag
M5 Datacommunicatie Datalink laag
Een thuisnetwerk maken
M5 Datacommunicatie Netwerklaag
Eigen naam en klasnummer
Wifi D-LINK DIR-635 Rudiger.
Netwerken & Internet 3.
Netwerken & Internet 2.
Netwerken & Internet 1.
Wi-fi Dwv 2.0 Ip instellingen
Transcript van de presentatie:

Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point modem Router switch…….. Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point

Chassisnummers en Nummerplaten Het MAC-adres (Media Access Control) Een MAC-adres is een uniek identificatienummer dat aan een apparaat in een ethernet-netwerk is toegekend. MAC staat voor "Media Access Control" en wordt ook wel hardware-adres genoemd. Het zorgt ervoor dat apparaten in een ethernet-netwerk met elkaar kunnen communiceren. Vrijwel ieder netwerkapparaat heeft een vast, door de fabrikant bepaald MAC-adres. MAC-adressen zijn alleen lokaal relevant, zodra een datapakket een router passeert verandert zowel het bron- als bestemmings-MAC-adres. Het MAC-adres wordt meestal in hexadecimale vorm aangeduid, bijvoorbeeld 00:0C:6E:D2:11:E6. In deze door de IEEE 802-standaard bepaalde nummering (MAC48) zijn er 281.474.976.710.656 unieke mogelijkheden (dus bijna net zoveel als onze staatsschuld)…. Dit is dus te vergelijken met het chassisnummer van een auto Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/MAC-adres

Dan nu de nummerplaat IP adres.. (Internet Protocol) is een adres waarmee een NIC (network interface card of controller), of in het Nederlands 'netwerkkaart', van een host (PC) in een netwerk eenduidig geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model (Transmission Control Protocol / internetprotocol), de standaard van "het" internet. Het oude systeem is het IPv4 systeem en kan 4.294.967.296 IP-adressen geven Het nieuwe systeem IPv6 kan 340.282.366.920.938.463.463.374.607.431.768.211.456 adressen geven (zou dus voldoende moeten zijn voor de komende 5 jaar). Als gewone gebruiker wordt ons IP adres meestal dynamisch door onze provider toegekend. Het IP adres dat we van onze provider krijgen wordt toegekend aan de ingangspoort van de router waar we mee verbonden zijn aan het internet Meer Info: http://nl.wikipedia.org/wiki/IP-adres

Met wat zijn we verbonden aan het internet Normaal starten we met de modem (MOdulator/DEModulator) http://nl.wikipedia.org/wiki/Modem http://www.vego.nl/4/m/m_199.htm Dit kan een apart toestel zijn of het is geintegreerd in een totaal toestel Kan ook een kaart zijn voor in de PC De modem is het toestel dat de data aangeboden via telefoondraad of kabel omzet naar de data die door een router of PC verder kan behandeld worden. Dus uit de modem komt een WAN aansluiting http://www.wisegeek.org/what-is-a-wan-port.htm (Wide Area Network) In een geintegreerd toestel is deze WAN niet altijd zichtbaar, omdat een interne router daar op volgt. http://en.wikipedia.org/wiki/Wide_area_network

De router met of zonder Wireless gedeelte http://nl.wikipedia.org/wiki/Router Routeren betekent netwerkverkeer geleiden.. Vandaar de naam router is een apparaat dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, met aan de ene kant meestal de WAN aansluiting (dus de uitgang van een modem) en aan de andere kant meerdere (4… 8….) LAN aansluitingen (Local Aray Network). Het is dus de overgang tussen het internet (WAN) en het thuisnetwerk (LAN) Wat zijn dan de extra benodigde functies van een router firewall om in een eerste beveiliging te voorzien DHCP-server, (Dynamic Host Configuration Protocol ) zodat computers hun intern IP-adres van de router krijgen NAT (Network Address Translation ), zodat meerdere apparaten aan een verbinding met maar een IPv4-adres aangesloten kunnen worden, zoals meestal bij kabel- en ADSL-modems het geval is Optioneel kan er ook nog een USB aansluiting zijn om een printer of harde schijf in het netwerk te hangen. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om telefonie over het internet te doen, maar deze aansluiting behoort niet echt tot het router gedeelte http://nl.wikipedia.org/wiki/IP-telefonie

Wireless gedeelte in een router http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi http://nl.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Protected_Access Op een van de (interne) LAN uitgangen van de router is een wireless omvormer geplaatst. Dus voor de router is dit een aansluitpunt zoals de bekabelde. Alleen zal het wireless gedeelte bij verbinden over een exta mogelijkheid tot beveiligen beschikken. ( http://www.clickx.be/workshops/110336/je-draadloze-netwerk-beveiligen/ ) Tegenwoordig is de WPA2 (Wi-Fi Protected Access ) standaard de meest gebruikte. Er is dus een sleutel (of key) nodig om de verbinding tot stand te brengen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Switch_(hardware) Een switch is in simpele termen een stekkerverdeeldoos, maar is toch een iets slimmer apparaat. Een switch is zelflerend, en onthoud welke poorten met elkaar aan het praten zijn, waardoor botsingen (collisions) worden vermeden en dus het data verkeer over de lijn sneller verloopt. Een moderne switch bepaald zelf wanneer er een crossoververbinding nodig is en wanneer een rechtdoor verbinding. Meer info… http://nl.wikipedia.org/wiki/Cross-overkabel http://www.patchkabel.nl/schema/ http://www.weethet.nl/dutch/network_utp_cables.php

Wat hebben we nu Wireless Met WPA2 beveiliging LAN poort Modem Router Vormt kabel of ADSL signaal om naar WAN Router Met FireWall DHCP server NAT server Internet WAN Kan via kabel Of ADSl of….. LAN USB Dit gedeelte van de router Is eigenlijk een switch

Hoe stel ik een router in als access point https://sites.google.com/site/computertip/tweederouter Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn en dit een vrij uitvoerige uitleg is De uitleg op deze site is zo compleet en duidelijk, dat dit niet is te verbeteren.