De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een thuisnetwerk maken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een thuisnetwerk maken"— Transcript van de presentatie:

1 Een thuisnetwerk maken
Door Nico Van Damme

2 Wat is een thuisnetwerk?

3 Hub of Switch?

4 Wat hebben we nodig

5 Zelf een netwerkkabel maken

6 Diverse kwaliteit kabels
CAT1 - Snelheden tot 1 Mbit/s - Wordt voornamelijk gebruikt voor analoge telefonie en eventueel ISDN. CAT2 - Snelheden tot 4 Mbit/s - Wordt Voornamelijk gebruikt in oude Token Ring netwerken. (4 Mbit/s) CAT3 - Snelheden tot 16 Mbit/s - Wordt gebruikt voor 10BaseT Ethernet en Token Ring. (Voor Token Ring 16/4 Mbit/s) CAT4 - Snelheden tot 20 Mbit/s - Wordt voornamelijk gebruikt voor 16 Mbit/s Token Ring. Komt voor de rest niet veel voor. CAT5 - Snelheden tot 100 Mbit/s - Tegenwoordig de meest voorkomende smaak kabel. Geschikt voor 100BaseTX Ethernet. CAT5E - Snelheden tot 1000 Mbit/s - In principe het "luxe" broertje van CAT5, ook geschikt voor Gigabit. Is dus minder gevoelig voor interferentie dan de normale CAT5. CAT6 - Snelheden tot 1000 Mbit/s - De standaard Gigabit kabel. (was er ook eerder dan CAT5E) CAT7 - Snelheden tot 1000 Mbit/s - Standaard staat nog niet helemaal vast. Is de bedoeling om gebruikt te worden voor Gigabit, maar dan voor langere afstanden dan CAT6.

7 Een rechtaan UTP kabel

8 Een cross UTP kabel

9 Verschil Rechtaan / Cross kabel
Een rechtaan kabel Deze gebruiken we om een PC aan een hub, switch of router te koppelen aan de betreffende LAN aansluiting van een dergelijk apparaat. De andere kant wordt gewoon in de netwerkkaart van de PC gestoken. Dit is een 1 op 1 verbinding. Een cross kabel Deze kabels gebruiken we om een PC direct aan een andere PC te hangen, of om van een switch (of router of hub) een uplink te maken naar een andere switch (of router of hub). Meestal echter om een PC direct aan een andere PC te koppelen, voor het ad-hoc koppelen van 2 PC's. Dus van netwerkaart naar netwerkkaart zonder tussenkomst van een hub, switch of router. Dit is een verbinding waarbij de zend en ontvangst signalen gewisseld worden.

10 Een andere weg... Powerline plugs Werkt via de elektrische leiding
Signaal in hoge frequentie wordt langs die weg overgebracht. Wordt ook wel eens draadloos genoemd.

11 Hoe werkt het? Op het stroomnet staat eigenlijk maar 1 'signaal' en dat is de stroomtoevoer die op een frequentie werkt van 50Hz. De Homeplug moduleren datasignalen naar een frequentie van 2 tot 28 Megahertz, wat meer dan 40000x hoger is dan de stroom, waardoor de apparaten die aangesloten zijn op het stroomnet geen hinder ondervinden van deze netwerksignalen.

12 En nu even in de praktijk...


Download ppt "Een thuisnetwerk maken"

Verwante presentaties


Ads door Google