Wie is wijs en verstandig?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Is er leven na de dood?.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Evangelie der genade Vragen :
Welkom in de samenkomst
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
ALPHA Cursus Het Christelijke geloof
Hoe kun je Geloven? 1.
Maar wat zeg jij?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
Gezag en autoriteit De Bron 20 februari 2011.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Hout, hooi & stro 1Korinthe
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Van de GENADE vervallen.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Mens, waar ben je? HC zondag 44 / Jakobus 3 en 4.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Mijn eerste levensbehoefte is…
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Op zoek naar… Wijsheid!

Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De wapenrusting van God
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
God Vertrouwen is Jezus kennen
1 29 juni 2014 Zoetermeer. Filippi 4 4 Verblijdt u in de Here te allen tijde! Wederom zal ik zeggen: Verblijdt u!... DANKT te allen tijde in de naam van.
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
“Met Christus opgestaan”
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
De nederigheid van hemelse wijsheid Jakobus 3 :13 – 4 :10.
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
1e gebod Ben ik echt de belangrijkste voor jou, elke dag van je leven?
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Wat is de zin van het leven?
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Welkom in deze kerkdienst
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
De brief van Jakobus 6. Onze levenswandel.
Transcript van de presentatie:

Wie is wijs en verstandig?

Jacobus 3:13-18 13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. 14 Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen. 15 Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch. 16 Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij.

Jacobus 3:13-18 17 De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht. 18 Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten.

13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden 13 Wie van u kan wijs en verstandig genoemd worden? Laat hij het daadwerkelijk bewijzen door een onberispelijk leven en door wijze zachtmoedigheid. Echte wijsheid blijkt uit je manier van leven. Jac.2:14-26: Echt geloof blijkt uit je daden. Jac.1 - Wijsheid in beproevingen

14 Maar als u zich laat beheersen door bittere jaloezie of egoïsme, kunt u beter niet zo hoog van de toren blazen; u zou de waarheid geweld aandoen.

Jaloezie

Egoïsme

15 Dat soort wijsheid komt niet van boven; ze is aards, ongeestelijk, demonisch.

16 Waar jaloezie en egoïsme heersen, vieren wanorde en allerlei kwaad hoogtij.

De wijsheid van boven daarentegen is vóór alles zuiver, en verder vredelievend, mild en meegaand; ze is rijk aan ontferming en brengt niets dan goede vruchten voort, ze is onpartijdig en oprecht.

18 Waar in vrede wordt gezaaid, brengt gerechtigheid haar vruchten voort voor hen die vrede stichten.

Wanorde & allerlei kwaad Aards Ongeestelijk Demonisch Bittere jaloezie Egoïsme Wijsheid van beneden

Wanorde & allerlei kwaad Aards Ongeestelijk Demonisch Bittere jaloezie Egoïsme Wijsheid van beneden Wijsheid van boven Onberispelijk leven Wijze zachtmoedigheid Zuiver, vredelievend, mild Meegaand, ontferming, Onpartijdig, oprecht Vrede en gerechtigheid

Hoe kom je aan de wijsheid van boven? 5 En als iemand van u in wijsheid tekortschiet, laat hij die dan vragen aan God, Die aan ieder overvloedig geeft en geen verwijten maakt, en ze zal hem gegeven worden. Maar laat hij er in geloof om vragen en daarbij niet twijfelen.

Uit welke bron put jij? Ben je aan-gesloten op de bron Jezus Christus?

Vragen Wat zijn de kenmerken van ‘wijsheid van beneden’ en ‘wijsheid van boven’? Wat herken je daarvan in je eigen leven? Brengt mijn functioneren in de gemeente spanning en onrust voort of draagt het bij tot vrede? Hoe kom je aan wijsheid van boven, en hoe functioneert dat in je eigen leven? Hoe kun je (meer) aangesloten blijven op de ‘bron’ Jezus Christus? Wat kunnen wij daarin voor elkaar betekenen? Hoe ga je dit gedeelte uit Jacobus in praktijk brengen?