Horeca en ecologische foodprint Streekgerechten anders gebracht
Wie zijn wij en wie is Peter Vereecke? Dolce far tutto Peter Vereecke: Chef & sommelier, restaurant “Pierre pour les Amis” - Horebeke Consultant wine and food
Water en water met een smaakje Kraantjeswater Flessen waterstockage Bakuhanseki Smaakinfusie toevoegen
Wat verwacht de klant en waarom ? Bewustwording door media Belgische gerechten & ingrediënten Smaak Eigenheid Terroir
Wat betekent Foot(d)print ? footprint foodprint Kookwijze Energieverbruik Vervoer Ispc (all in one) Productkennis Basiskennis bereidingswijze Behouden van vitamines Lokale bevoorrading Verse ingrediënten Duurzame (eigen) kweek
Trends in de ecologische keuken Respecteren van natuurlijke smaken Belang van groenten Fruit- kruiden- bloemen als extra Biologisch- biodynamisch Temperatuurcontrole Minder vet, minder zout Minder maar beter
Wat is een ecologische foodprint ?
Goede Voorbeelden in België Rock Werchter Exki Steven Vromant en de low Impact Man WWF België Sanguisorba Cucagna
Enkele tips om ecologisch te koken Minder vlees Vis uit duurzame visvangst Sojaproducten Stomen Seizoensgebonden Lokale producten
Voorbeelden uit onze buurlanden Gemeenschapsrestaurants opgezet door Agrocampus in Bretagne Pays de Guincamp: voeding en wonen
Impact Vlam en Apacq Welke mogelijkheden ?
Ecologische start Producten- aankoop- stockage Verpakkingen verminderen Energieverbruik aanpassen Reinigingsproducten
Onze gerechten van Vandaag Hoe ecologisch en vernieuwend zijn ze ? Karnemelkstampers/grijze garnaal/prei/citrustagetes Waterkerssoep/peer/pas de bleu/oxalis Parmentier van palmkool/wilde eend/ walnoot/pastinaak Ombervis/Nieuwzeelandse spinazie/borago/ Rundstataki/aubergine/limoenmunt/crispy fries Assortiment kazen en bier Luikse koffie/chocolade/speculoos
Vragen