Horeca en ecologische foodprint

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe goed is jouw keukenwoordenschat?
Advertisements

VOEDING Het klimaat verandert. Wat kan je zelf doen? 2012.
Van Bento naar Picknick op de Vespa
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Zuivelproducten en Eieren
Groenten.
Bezoek aan de Floriade. Onderzoeksvraag: benoem 3 trends die je ziet terug komen. Hoe worden deze trends toegepast? Trend 1: Gezondheid Er werd veel.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Stadswandeling ‘Milieu en gezondheid’ De Helix, Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Hoe gezond ben ik?.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
De actieve voedingsdriehoek
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Gezonde voeding bij tieners
Cultural Creatives: potentieel als consument van duurzame voeding
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Thema 2: Voeding en Vertering
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Potverdorie, eet normaal!
Economisch handelen bij voeding Gezonde voeding versus dure voeding.
Bioweek 2015 van 6 tot 14 juni “Met bio investeer ik in de toekomst”
Restaurant Swing Restaurant Swing biedt een uiteenlopend menu welke iedere 4 weken wisselt. U kunt een keuze maken uit losse gerechten of zelf een 3-gangen.
ALMYS Vruchten uit het « Belgische Terroir » binnen het bereik van de stedelingen.
Gezond eten Koolhydraten plm. 55% Vetten maximaal 35%
DekaMarkt & DekaDuurzaam Aldo Breed Marleen van Os Donderdag 15 september 2011.
Welkom bij de ‘Weet wat je eet en beweegt ’ quiz!
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Wat voedt jou deel 1..
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Het land waarin wij leven
Lekker en Gezond de Quiz
Potverdorie, eet normaal!
© Metsä Tissue Oyj ı 2011 / gdr / Pagina ‹Nr.› Metsä Tissue steunt hierbij op 80 jaar ervaring in productie en verkoop van hoogwaardige vetbestendige papieren.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management. Welkom Nieuwsgierig naar de ENERGY BOOST voor Vrouwen in Credit Management?  Je energieker voelen en.
Katrien Verbeke Stad Gent. 5 objectieven 1.Een meer zichtbare, kortere voedselketen 2.Duurzamere voedingsproductie en – consumptie 3.Sterkere sociale.
Smaak.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Amber Alberda?  Hashimoto  Haar oude levensstijl  Nieuwe ervaringen  Je bent je eigen bouwpakket  Food IQ.
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Duurzaam aankopen van voeding en catering
Infosessie AZO!.
Urban Smart Farm Planten, vissen en schaaldieren kweken in de stad Intensief maar duurzaam Hi-tech + natuurlijke productiemehoden Gezonde, duurzame.
Infosessie AZO!.
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Eet Lokaal 13 oktober 2017.
Duurzaamheid voedselketen.
Smul gezond.
Infosessie AZO!.
Schijf van vijf.
Samen Eco-actief! Velt op school.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Wat wil onze klant vandaag
FOODLAB HK.
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
VIDEOPRESENTATIE 2, CONCEPTONTWIKKELING Naam: Faustina Maia Gomes Rebelo Goncalves Studentnummer: Opleiding: Ad ondernemen Klas: 1F Docent: Evers,
Transcript van de presentatie:

Horeca en ecologische foodprint Streekgerechten anders gebracht

Wie zijn wij en wie is Peter Vereecke? Dolce far tutto Peter Vereecke: Chef & sommelier, restaurant “Pierre pour les Amis” - Horebeke Consultant wine and food

Water en water met een smaakje Kraantjeswater Flessen waterstockage Bakuhanseki Smaakinfusie toevoegen

Wat verwacht de klant en waarom ? Bewustwording door media Belgische gerechten & ingrediënten Smaak Eigenheid Terroir

Wat betekent Foot(d)print ? footprint foodprint Kookwijze Energieverbruik Vervoer Ispc (all in one) Productkennis Basiskennis bereidingswijze Behouden van vitamines Lokale bevoorrading Verse ingrediënten Duurzame (eigen) kweek

Trends in de ecologische keuken Respecteren van natuurlijke smaken Belang van groenten Fruit- kruiden- bloemen als extra Biologisch- biodynamisch Temperatuurcontrole Minder vet, minder zout Minder maar beter

Wat is een ecologische foodprint ?

Goede Voorbeelden in België Rock Werchter Exki Steven Vromant en de low Impact Man WWF België Sanguisorba Cucagna

Enkele tips om ecologisch te koken Minder vlees Vis uit duurzame visvangst Sojaproducten Stomen Seizoensgebonden Lokale producten

Voorbeelden uit onze buurlanden Gemeenschapsrestaurants opgezet door Agrocampus in Bretagne Pays de Guincamp: voeding en wonen

Impact Vlam en Apacq Welke mogelijkheden ?

Ecologische start Producten- aankoop- stockage Verpakkingen verminderen Energieverbruik aanpassen Reinigingsproducten

Onze gerechten van Vandaag Hoe ecologisch en vernieuwend zijn ze ? Karnemelkstampers/grijze garnaal/prei/citrustagetes Waterkerssoep/peer/pas de bleu/oxalis Parmentier van palmkool/wilde eend/ walnoot/pastinaak Ombervis/Nieuwzeelandse spinazie/borago/ Rundstataki/aubergine/limoenmunt/crispy fries Assortiment kazen en bier Luikse koffie/chocolade/speculoos

Vragen