De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smul gezond.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smul gezond."— Transcript van de presentatie:

1 Smul gezond

2 Anders eten ?

3 Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia
Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen

4 Keuzemogelijkheid Wil je nog graag even de informatie doornemen ?
Klik op onderstaande knop Maak je graag onmiddellijk de oefeningen ? Klik op onderstaande knop

5 En als je nu eens anders ging eten ?

6 Eet uit je eigen streek ! Je hoeft niet per se elke dag vruchten van de andere kant van de wereld te eten ! Door de producten van de boeren uit jouw streek te kopen, steun je hen. En zo kun je genieten van de heerlijke smaak van groenten en fruit uit je eigen streek !

7 Doen ! Maak een lijst met alle vruchten en groenten die je in dit seizoen bij ons kunt vinden. prei, veldsla, spinazie, radijzen, lente-ui, rabarber

8 Eet bio ! Bioboeren werken met respect voor het milieu. Ze gebruiken weinig tot geen sproeistoffen tegen insecten, onkruid of schimmels. De bioboer heeft zo meer werk met schoffelen, wieden of het weghalen van aangetaste delen van de plant en de oogst is meestal kleiner. Vandaar dat bioproducten wat duurder zijn.

9 Eet eerlijk ! Er zijn heel wat mensen nodig om een product te maken en te vervoeren. Jammer genoeg worden sommigen daarbij uitgebuit. De kleine boeren in het Zuiden worden slecht behandeld of niet voldoende betaald. Max Havelaar en Oxfam zijn organisaties die zich inzetten voor een eerlijke handel. Zo krijgt iedereen die meegewerkt heeft om het product tot bij jou op tafel te krijgen, een goed loon.

10 Denk na ! Heb je al eens een product van eerlijke handel gegeten ? Welk ? koffie, chocolade, koekjes, nootje, chips

11 Doen ! Maak een lijst met alle vruchten en groenten die je in dit seizoen bij ons kunt vinden. prei, veldsla, spinazie, radijzen, lente-ui, rabarber

12 Denk na ! Heb je al eens een product van eerlijke handel gegeten ? Welk ? koffie, chocolade, koekjes, nootje, chips

13 En als je nu eens anders ging eten ?

14 Eet uit je eigen streek ! Je hoeft niet per se elke dag vruchten van de andere kant van de wereld te eten ! Door de producten van de boeren uit jouw streek te kopen, steun je hen. En zo kun je genieten van de heerlijke smaak van groenten en fruit uit je eigen streek !

15 Klik op alle vruchten en groenten die je in dit seizoen bij ons kunt vinden.
_______________ - _______________ - _______________ - _______________ - _______________ - _______________ radijzen lente-ui ananas pompoen peren rabarber veldsla spruitjes prei spinazie mandarijntjes

16 Eet bio ! Bioboeren werken met respect voor het milieu. Ze gebruiken weinig tot geen sproeistoffen tegen insecten, onkruid of schimmels. De bioboer heeft zo meer werk met schoffelen, wieden of het weghalen van aangetaste delen van de plant en de oogst is meestal kleiner. Vandaar dat bioproducten wat duurder zijn.

17 Eet eerlijk ! Er zijn heel wat mensen nodig om een product te maken en te vervoeren. Jammer genoeg worden sommigen daarbij uitgebuit. De kleine boeren in het Zuiden worden slecht behandeld of niet voldoende betaald. Max Havelaar en Oxfam zijn organisaties die zich inzetten voor een eerlijke handel. Zo krijgt iedereen die meegewerkt heeft om het product tot bij jou op tafel te krijgen, een goed loon.

18 Denk na ! Heb je al eens een product van eerlijke handel gegeten ? Welk ? Vertel het aan je juf, mama of papa.

19 Super !


Download ppt "Smul gezond."

Verwante presentaties


Ads door Google