EAD-dag 16 september 2011. Onstaan Sinds 2004 gebruikersoverleg handicap & arbeid tussen: Blindenzorg Licht en Liefde, GRIP, FEVLADO, OPDOSS, Inclusie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Rick, Leontine, N’ketia, Tim, Cansu
Advertisements

Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in het basisonderwijs
Ondernemen in de fysiotherapie is oorlog
Woord van Leven Juli 2013.
Het Forum Hoe ga je te werk met het forum?
Ds. Jasper Klapwijk Kerkdienst eredienst Voorganger Thema.
God in zijn leven brengen.
De Drama Driehoek.
‘Samen werken aan een Taalbeleid.’
Pikante afwas !! Ik stop ermee. Die hele bereiding van deze maaltijd!!!
Extra ondersteuning voor leesvaardigheid
Mannus Menting 11 november 2009 Project Week 1 Foto’s van reclame onderweg.
Ontstaan Jobkanaal •Vaststelling mismatching •Pact van Vilvoorde & Verdrag van Lissabon •Decreet 2002: evenredige arbeidsdeelname (EAD) •In 2003 is Jobkanaal.
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Sollicitatiegesprek.
Evenredige arbeidsdeelname en overheidsopdrachten Maarten Messiaen Minderhedenforum
Provocatief te werk in een assertiviteitstraining.
Vorming duidelijke taal. Duidelijke instructies geven ► Wat is je eerste reactie? ► Wat vond je moeilijk? ► Wat heeft je geholpen om de opdracht te.
Peter Strawson.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Het belang van een structurele aanpak. De rol van de overheid  Doel: vooropstellen van mentaliteitsverschuiving  Taak van het sociaal werk + de overheid.
Na de verschillende «grappen » die we mekaar toesturen om te kunnen lachen,is dit een beetje anders. Het is niet de bedoeling je aan het lachen te brengen,
Onderwijskunde Presentatie 10 december 2007
But … I don’t find employees !. 5% zoekt actief naar een nieuwe job 32% zoekt passief naar een nieuwe job 36% staat open voor een nieuwe job.
Aan een buitengewoon persoon!
Partners  ACV- Antwerpen  ABVV- Antwerpen  ACLVB  VDAB  RVA/PAW  Stad Antwerpen  Provincie Antwerpen.
Vertrouwen dat God onze voorbeden verhoort
Inspirerend Coachen - praktijkervaring - het G®ROW kader
Een bericht speciaal voor jouw m’n
SOCIALE COMPETENTIE Jacqueline Blaak-Venneman.
EAD Consulentendag 2011 Diversiteitswerking Sectorconvenants 16 september 2011.
workshop Veranderen: een noodzaak!? Verandering en vernieuwing leveren winst op.
Meldpunt Discriminatie Hasselt
TEGENSTEMMEN EN WEERBAARHEID
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
Reuel Gregorius Aza Lemmer Quan Vu
Een Mailtje grapjes-CS.
Betrokkenheid op de werkvloer
Leven als Christus.
straffen en belonen vanuit de montessori visie
H3. Communicatie Gesprekstechnieken.
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Op stap met m’n diploma! Bron:
Ken je kracht…Deel je kracht…
Donatievraag gesteld door de huisarts Een vraag in een belastende situatie gesteld aan verdrietige/geschokte nabestaanden.
Inleiding in de Module R. Hoijtink. Met welke gevoelens associeer je deze beelden? Vrijheid, vakantie, succes, natuur, avontuur, rust. Kortom alles wat.
HS 3 Het verkoopgesprek.
Mannen en vrouwen Verschil?! Overeenkomst?! Naam: Mathilde den Boer
SADANopdracht: outplacement Stap 2. Sectoraal outplacement in kaart gebracht Olivia Mahmudova 1BaTP A3.
voor familie en vrienden van
INTERVIEW Spreken/kijken/luisteren h1. Het interview Een goede manier om ergens achter te komen is: vragen stellen! In een interview stelt iemand vragen.
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Opvoeden.
“Digi-bord toepassing sollicitatietraining” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Tom, Trainer.
Een methode voor het werken met ‘radicale’ opvattingen
SPH voltijd Onderzoeksvaardigheden voltijd jaar 2 Werkcollege 2 kwartaal 2 Corstin Dieterich L
Plancyclus, les 2 Actualiteit
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Concreet aan de slag met coreset ICF 1. Indiceringsinstrument obv ICF Hoe is het indiceringsinstrument opgebouwd? 43 categorieën Elke categorie is voorzien.
VOORSTELLING MINDERHEDENFORUM Voorstelling Minderhedenforum.
Dagdeel 3 conflicthantering
Opleidingssessie 2 Growing Together Communicatievaardigheden van de mentor.
Van segregatie naar inclusie … Tom Vermeulen directeur BuBaO KOCA vzw.
ALS KLEINE KINDEREN GROOT WORDEN
Vergadering Personeelsdienst
Praktijkgericht onderzoek
Transcript van de presentatie:

EAD-dag 16 september 2011

Onstaan Sinds 2004 gebruikersoverleg handicap & arbeid tussen: Blindenzorg Licht en Liefde, GRIP, FEVLADO, OPDOSS, Inclusie Vlaanderen, KVG, Ms-Liga, Sensoa, Similes, VFG, VPP Gericht op beleid: diversiteitscommissie Serv / VDAB Veel informatieve vragen van consulenten  sinds medio 2006

Voor wie? Consulenten Jobconsulenten van jobkanaal, Diversiteitsconsulenten van de vakbonden, activeringsconsulenten van Minderhedenforum, Sectorconsulenten en Projectontwikkelaars EAD Dus NIET voor individuen of werkgevers!!!

Activiteiten Website Dossiers Helpdeskfunctie: beantwoorden van infovragen van consulenten Afstemming met consulenten / partners DVD Goede praktijken Externe presentaties

Taalgebruik in verband met handicap naar werkgevers toe gekoppeld aan weerstanden bij werkgevers

De beste reactie Je wint al heel wat door zelf consequent de juiste terminologie te gebruiken. Heel wat gesprekpartners zullen deze spontaan overnemen. Indien dit een meerwaarde heeft in het gesprek, kan je uitleggen waarom correct taalgebruik belangrijk is voor het imago van het bedrijf of het beeld dat men van je heeft als werkzoekende. Indien iemand onaanvaardbaar taalgebruik hanteert, kan je hem/haar op een vriendelijke manier wijze op de verkeerde woordkeuze wijzen en uitleggen waarom. Indien iemand onaanvaardbaar taalgebruik hanteert, kan je hem/haar op een vriendelijke manier wijze op de verkeerde woordkeuze wijzen en uitleggen waarom.

Reageren op vooroordelen

Vragen stellen Bij negatieve reacties op handicap moet je niet onmiddellijk moord en brand beginnen schreeuwen. Bij negatieve reacties op handicap moet je niet onmiddellijk moord en brand beginnen schreeuwen. Vraag eerst naar de achtergronden van die reacties, zonder direct in de tegenaanval te gaan. Vraag eerst naar de achtergronden van die reacties, zonder direct in de tegenaanval te gaan. Vaak formuleert de ander zijn mening op een vage manier. Dan moet je verduidelijking vragen. Op ie manier is de ander verplicht zijn standpunten te onderbouwen en duidelijke voorbeelden te geven, wat vaak moeilijk is. Vaak formuleert de ander zijn mening op een vage manier. Dan moet je verduidelijking vragen. Op ie manier is de ander verplicht zijn standpunten te onderbouwen en duidelijke voorbeelden te geven, wat vaak moeilijk is. Als je duidelijk weet wat volgens de andere het probleem is, dan heb je meer kansen om zijn of haar uitspraken te weerleggen Als je duidelijk weet wat volgens de andere het probleem is, dan heb je meer kansen om zijn of haar uitspraken te weerleggen

Oh nee Oh nee De consulent moet duidelijk maar vriendelijk stellen dat deze het ergens oneens mee is. De consulent moet duidelijk maar vriendelijk stellen dat deze het ergens oneens mee is.

Stel iets anders voor Ga samen met de werkgever op zoek naar constructieve alternatieven die het probleem doen verdwijnen of minimaliseren. Ga samen met de werkgever op zoek naar constructieve alternatieven die het probleem doen verdwijnen of minimaliseren.

Brecht Provoost Het Steunpunt Handicap en Arbeid Gsm: