DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Eerst ziet men een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

1.7 Aankopen moeten betaald worden
Ik wens je De kracht van god.
De Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THRU“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen uit.
Dé Bank Presenteerd: Nieuw in Nederland. De „DRIVE THROUGH“ pin automaat. Nu pinnen zonder Uw auto te verlaten. Om alle voordelen van dit nieuwe pinnen.
De prijs van de benzine € 1,22 per liter.
Veilig Internet Volgende
Case Knab Nationaal NPS Event 2014
Introductiebijeenkomst
Het is ’m best goed gelukt……
DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Op deze 1 e foto zie je een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits.
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
die niet om jou zou huilen.
Listige minnaars in de liefde
Sint-Michielsdag 25 september 2013.
Woord van Leven April 2014.
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef.
Een workshop over katten, muizen en nadenken in de Informatica
Niet lachen (of misschien juist wel), het is de waarheid !
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
Hoe kun je de hoogte van gebouwen uitrekenen?
Het huwelijk…
Escher.
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Gemaakt door Jan en Adjani
Dierenwereld door Jeanne en leo door Jeanne en leo.
In 1987, in een klein stadje genaamd Sussex, werd een huisje helemaal vernietigd… Alles werd buitengegooid, inclusief een bruin beertje... Het bleef er.
DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN Op deze eerste foto zie je een persoon die schijnbaar een transactie uitvoert aan de geldautomaat.
Producten & Werkprocessen
Het opbouwen van een data base
Opdracht: brief aan de redactie van een krant.  Graag wil ik volgende ten sprake brengen.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hacken Gabriela & Shivam.
Ik doe mijn presentatie over…
Mijn Ogen.
ONGEVAL.
Om soms eens dieper over na te denken
15 feiten die u nog niet wist of waarover u nog niet nagedacht heeft.
De heksen Roald Dahl.
HET MYSTERIE VAN DE CIJFERS
BEWAAK UW ZONNEPANELEN OP AFSTAND! Op de meeste plekken waar uw zonnepanelen zijn geplaats kunt u moeilijk bijkomen en u kunt ze meestal niet zien. Om.
( ) Beste vriend in Muziek: The Flower Of Schotland.
Geschiedenis. Van de Telecommunicatie.
Beste vriend(in) Muziek : Francis Goya “Blue Moon”
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Ondernemen moet je doen
de boekhoudkundige verwerking van een economische cyclus:
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
terug naar het paradijs
Karel en Elegast.
Codetuts Academy Les 6 Module 2a Php Fundamentals 1.
Codetuts Academy Les 2 Module 2a Php Fundamentals 1.
UML De Basics en de Use-case Diagrammen. UML Introductie Unified Modeling Language Grafische modelleertaal Waarom UML? - UML wordt gebruikt om de werking.
Verhaalsommen groep 8. Peter doet mee aan de 10 km hardlopen. De baan is 400 m per ronde. Hoeveel ronden moet Peter lopen? a)15c) 20 b) 25d) 30.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Veilig werken met de Grief Wat zijn de gevaarlijke en wat zijn de veilige zones.
Verftips Top 5 dat een professioneel je niet vertelt Een frisse laag verf kan wonderen verrichten in een kamer. Het brengt leven en frisheid aan een doffe.
Toelichting zienswijze van de fam. Van Hal en Haerkens Ontsluiting gebouw plan Elzenstraat 60 naar de Elzenstraat goed gepland? of is er een veiliger alternatief?
Aubid Sarwar 4FD Betalen via Internet Waarom dit onderwerp? Wij kozen dit onderwerp omdat er tegenwoordig veel inkopen via internet gedaan worden en.
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Plaatsings Instructies
“13 waarheden voor het leven"
Welkom bij GO MEI 2016.
Meest voorkomende trucs van digitale oplichting
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

DIEFSTAL IN GELDAUTOMATEN  Eerst ziet men een persoon die klaarblijkelijk een transactie uitvoert aan de geldautomaat.

 Wat hij in werkelijkheid doet is het plaatsen van de valstrik in de geldautomaat om de bankkaart van de volgende gebruiker te ”vangen”. PLAATSEN VALSTRIK

WAARSCHUWING  Deze personen handelen meestal met twee: een ooggetuige en een ander voor het potentieel slachtoffer.

 Wij zien hier de volgende klant de gevalstrikte geldautomaat gebruiken. Hij steekt zijn bankkaart in de automaat en begint een transactie. HET SLACHTOFFER

LA CAPTURE  De bankkaart werd “gevangen” en de klant vraagt zich af waarom? We zien de “behulpzame medeburger” die nadert…

DE HULP  We zien hier de fraudeur die meent te kunnen helpen… Wat hij in werkelijkheid probeert is de geheime code van de ‘gevangen’ bankkaart te kennen.

DE CODE VERKRIJGEN  Hij overtuigt de klant dat hij zijn kaart zal kunnen recupereren als hij de geheime code gebruikt terwijk hij op “cancel” et “enter” drukt.

BESCHOUWD ALS INGESLIKT  Na meerdere pogingen is de klant ervan overtuigd dat de geldautomaat zijn kaart heeft ingeslikt. Beiden verlaten de plaats.

RECUPERATIE VAN DE BANKKAART  Eens de plaats verlaten keert de fraudeur terug om de ‘gevangen’ bankkaart te recupereren samen met de valstrik. Hij heeft niet enkel de bankkaart maar ook de geheime code.

DE VLUCHT  Met bankkaart en code verlaat hij de plaats in het bezit van al het geld dat hij van de rekening heeft kunnen halen.

DE VALSTRIK  De valstrik is gemaakt van röntgenfotopapier, dat door de fraudeurs wordt geprefereerd omdat de kleur lijkt op de kleur van het kader van de automaat.

DE PLAATSING  De valstrik wordt ingebracht in de gleuf voor de bankkaart waarbij er over gewaakt wordt ze niet volledig in te brengen. De hoeken worden vastgekleefd aan boven- en onderkant van de gleuf.

ONZICHTBAAR  Van zodra de hoeken zijn gekleefd, is het vrijwel onmogelijk voor de klant het te ontdekken.

HOE WORDT DE KAART “GEVANGEN” ?  Er worden insnijdingen aangebracht aan weerszijden van de valstrik waardoor de kaart wordt tegengehouden voor de transactie

DE KAART RECUPEREREN  Eens de klant vertrokken, kan de fraudeur de hoeken losmaken en zal hij door de valstrik vast te houden de kaart terugtrekken.

AANBEVELINGEN  1.-Als de kaart wordt weerhouden moet de client nagaan of er geen papier gekleefd zit in de gleuf. Indien het geval, de valstrik losmaken en de kaart recupereren.  2 – Onmiddellijk de bank op de hoogte stellen.

STUUR DIT BERICHT DOOR AAN AL JE VRIENDEN groetjes Petra