Visie op Meedoen Cliënten doen optimaal, vanuit hun eigen kracht mee in de samenleving. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld en een betere kwaliteit van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Logo Gemeente Laat Kracht en Pracht van (lokale) Sport zien! Datum 2012 Presentatie Sprekers:
Advertisements

Ervaringen in samenwerking
Welkom bij Best Buddies Nederland
Ruimte voor eigen kracht Sportproject Kwintes Fit & Happy Bewegen met een visie 3 oktober 2013.
De nieuwe werkelijkheid
Sport en WMO: Kwetsbare groepen
De inhoud en invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) DATUM1 december 2005 PLAATSNISB Bewegen als levenslange uitdaging.
Ouderenweekcampagne Actief ouder worden, een leven lang • Ouderenweek 2012: november • Europees Jaar 2012 ‘Actief ouder worden en solidariteit tussen.
Nederlands Curriculum ? Samen bouwen aan een Nederlands curriculum voor de kinderopvang (okt 2005)
Meedoen!Sport en Bewegen Maakt deel uit van het programma Meedoen!
Meer dan Voetbal 17 november 2010 VSG Zuid De maatschappelijke rol van voetbal.
De visie op Meedoen Meedoen is actief zijn, deel uitmaken van een groter geheel. Meedoen staat voor, erbij horen en leidt tot een betere kwaliteit van.
21 Maart 2013: Startbijeenkomst experimenten transitie begeleiding in Breda ‘Zorg voor elkaar’
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Hoe bereik je ze? Hoe kunnen ze meedoen?
Het Landelijk Platform GGz heeft van het Ministerie van VWS in 2006 het project Programma Lokale Versterking toegewezen gekregen.
Van visie naar actie.
De zorgbehoevende oudere in de samenleving. Inleiding: Zorgverlening in Vlaanderen.
Nieuwe Wmo – Platform VO
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Sportcafé Amsterdam Zuid
Wijkmedia onder de loep 19 november 2010 Else Rose Kuiper | lectoraat informatie, technologie en samenleving | eSociety Instituut | Haagse Hogeschool.
INTEGRATIE van de OUDEREN in het BELEID. 1 De komende ouderengolf is een zeer groot maatschappelijk succes Lang leven, in goede gezondheid, met zijn tweeën,
Trainingsproject voor burgers met kwetsbaarheid. Samenwerking.
Regionalisatie Oost Brabant
Ouderen aan zet in de samenleving Gemeentelijke senioren raad Mol
Samenwerking in het sociale domein ‘ over bestuurlijk lef en ambtelijke onrust in de regio’ Debat "De Sociale Gemeente" Dick van Maanen.
Presentatie Aanpak van geweld in Afhankelijkheidsrelatie in het Sociale domein Bijeenkomst 30 oktober Kenniscafe Movisie Marike de Boer 0.
TEGENSTEMMEN EN WEERBAARHEID
MEE OP WEG Meedoen in het (maatschappelijk) verkeer
De Rotterdamse aanpak Wijk- en dagarrangementen brede school
Welkom Workshop: Vereniging van de Toekomst Programma: -Voorstellen -Introductie Huis voor de Sport Limburg -Vereniging van de Toekomst.
Kennisatelier Stage 23 april 2009
Experimentele Proeftuin Sint-Oedenrode Jo Gloudemans.
De openbare bibliotheek in verandering Presentatie bibliotheekvernieuwing in West-Friesland M. van Wijk Mei 2008, Stede Broec.
Waarom? Kankerpatiënten en hun naasten hebben vaak en veel problemen met de emotionele gevolgen. (Ver)beeldende en creatieve expressie ondersteunt ons.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ketensamenwerking: trends & trucs Anja van der Aa
Rollen van gemeenten op het gebied van gezondheid en zorg PH-Forumdebat 25 januari 2005.
De Bibliotheek en basisvaardigheden en Kunst van Lezen 0-18 jaar
Regie over eigen leven..
 1. inleiding  2. waarden van arbeid  3.Concept begeleid werken  4.Doelgroep  5.Knelpunten  6. werk aan de winkel + antwoorden.
UVW LinkedIn Presentatie
Improving Mental Health by Sharing Knowledge Themacertificaat Welbevinden en Sociale Veiligheid Marjolein Keij, Jeroen Lammers 21 oktober, 2015.
BUURTCOÖPERATIE SEGHWAERT: SAMENWERKEN IN DE WIJK Over talent, meedoen en samenwerken met de inwoners van Zoetermeer Powered by: Fonteynenburg, Ipse de.
“GOEDE VOORNEMENS” NIET KUNNEN DOORZETTEN, HOE KOMT DIT NOU? BRIAN KOSTER TIMO VAN SAMBEECK.
Samen leven, zorg voor elkaar. Waar gaat het over? Met de decentralisaties worden gemeenten verantwoordelijk voor de zorg voor en het welzijn van hun.
Huiskamers van de Buurt, Amsterdam. Huiskamer van de Buurt Een collectieve voorziening in de vorm van dag(deel)arrangementen voor mensen met een beperking.
Najaar 2012 Hockey: het is ‘net’werken Strategie KNHB 2020.
Sportieve omgeving / onderneming Hulsberg Jack Opgenoord Huis voor de Sport.
Kwartiermakers(festival) Ondersteunt kwetsbare mensen, bevordert hun re- integratie en doorbreekt hun isolement. * Werken aan een meer positieve beeldvorming.
Rots en Water Sociale competentie training. Rots Weten wie je bent Weten wat je wilt Weten wat je doet Water Vriendschap Verbondenheid Communicatie.
Evangelisch Begeleidingscentrum Klaas van der Hoeven.
2005: onderzoek NiDi en VU: eenzaamheidsinterventies helpen niet.
De Amsterdamse vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep.
WALKING FOOTBAL L S.V. DE FORESTERS PROCES, ACTIVITEITEN & LANGE TERMIJN VISIE.
Organisatieontwikkeling Bijeenkomst voor Informatie en Opinie 9 oktober 2012.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
ViaVia Info-presentatie
Sport Werkt!.
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
Regionale werkconferentie Samen Sterk voor Mantelzorg
Beschermd Wonen Opgave Thuis in de wijk
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Naar een stad waarin iedereen meedoet
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Flits-sessie Het verhogen van de aantrekkingskracht van de instelling
Samenwerking essentieel voor
Transcript van de presentatie:

Visie op Meedoen Cliënten doen optimaal, vanuit hun eigen kracht mee in de samenleving. Hierdoor ontstaat een beter zelfbeeld en een betere kwaliteit van leven. Daarnaast ontstaat hierdoor meer sociale cohesie en wordt een positiever imago bereikt. Hierdoor wordt stigmatisering en negatieve beeldvorming doorbroken. Want: ieder mens telt!

De drie pijlers van Meedoen: Cliëntenparticipatie Sport & BewegenActivering & WerkCultuur & zingeving

Meedoen en Sociale Kwaliteit Sociaal economische zekerheid Sociale cohesie Sociale inclusie Social Empowerment

Sport en Bewegen in de opvang Sport en bewegen zijn onderdeel van het Programma Meedoen van de Federatie Opvang Sport en bewegen geven een belangrijke fysieke en mentale basis om reïntegratie naar maatschappij en werk binnen de opvang vorm te geven De fysieke gesteldheid binnen de opvang is zeer slecht en belemmert deze reïntegratie

Meedoen! Sport en Bewegen Sport en bewegen : voorwaarden voor succesvolle begeleiding Sport en bewegen verbeteren de fysieke en mentale gezondheid, en hun welbevinden. Sport en bewegen verbinden en laten mensen echt meedoen! Sport en bewegen als opstap naar verdere re-integratie

Meedoen! Sport en Bewegen; wat staat er na drie jaar ? Sport en bewegen – netwerk landelijk en lokaal : Sport en bewegen als onderdeel van het aanbod Sport en bewegen ingebed in proces / deskundigheid Sport en bewegen Toolkit medewerkers / best practices De sportwereld is klaar voor ons en wij zijn klaar voor hen !

Na drie jaar : Toolkit Fit-test voor Cliënten Checklist medewerkers (8 fasenmodel) Sport en beweegladder cliënten Sportparticipatiewiel omgeving/partners Handreiking verenigingen Handreiking financiering Training medewerkers Tools HBO opleidingen ? Inzicht in sporten per doelgroep

Partners in het programma Nationaal Olympisch Comité ;NOC*NSF Vereniging Nederlandse Gemeenten Vereniging Sport en gemeenten Nationaal Instituut Sport en Bewegen AEDES vereniging van woningcorporaties

Beelden zeggen meer …..

Social Inclusion Games 2009

Social Inclusion Games Grootste Europees cultureel-, sport- en beweegevenement voor mensen uit de opvang Ontstaan in Denemarken: cliënten uit de opvang door sport: fysiek en mentaal stimuleren, in contact laten komen met de samenleving en reïntegreren op termijn. In 2009 meer dan deelnemers uit 12 landen (o.a. Zweden, Rusland, Faroer Eilanden, Duitsland en Frankrijk) Een week sporten, bewegen en meedoen met elkaar in internationaal verband Deelnemers en organisaties kunnen dankzij de Social Inclusion Games schitteren op alle niveaus

Van 1 tot en met 7 augustus 2010 in Twente

Doelgroep Maatschappelijke- en Vrouwenopvang en RIBW: - tienermoeders -ex-gedetineerden -thuis- en daklozen -zwerfjongeren -slachtoffers huiselijk geweld -slachtoffers van mensenhandel

Founding Fathers regionaal en landelijk en Patronage van het IOC internationaal

Wat zijn de SIGN vooral? Een kans voor cliënten om samen mee te doen en te laten zien wat we kunnen. Een evenement waar iedereen kan meedoen, juist ook mensen zonder sportieve capaciteiten

Kijk op onze website Pak die kans en doe mee!