London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

Londen Tim Van Der Stam.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Godsdienst.
GROOT-BRITTANNIË PORTSMOUTH MARITIEM MUSEUM PORTSMOUTH.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Pony’s, paarden en paardrijden
David Doubilet is geboren in New York in 1946, en begon te duiken toen hij amper 8 jaren oud was. Hij heeft 13 jaren lang langs de kust van New Jersey.
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Rekenland vliegreis BERGMANS
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
GUINNESS BOOK OF WORLD RECORDS BOUWKUNDIGE CONSTRUCTIES
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Achtergrond Informatie Grootste stad in Vereinigde Staten Meest bekent 5 boroughs in New York 47% van populatie over 5 jaar oud spreken 2 talen. Central.
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Gaudi door: Max Eijkenboom.
Spreekbeurt van Jeroen De Vos 31/01/2013
New York Sam Maintz.
Woord van Leven Mei 2011.
De wereld van Mondriaan
Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
Borobudur De Borobudur tempel..
De Olympische Spelen.
Homo Universalis. Renaissance in de 16e eeuw Hoofdstuk 5: Homo Universalis. Renaissance in de 16e eeuw.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Londenreis t/m 23 oktober. Programma De heenreis De verschillende tours London Sights Overnachten Terugreis Kosten Inschrijven.
Londen 2010 Dynamiek ICT studiereis 13-1 t/m 15-1.
De Romeinen en het christendom
London Waar ken je Londen van? Zijn het de rode dubbeldekker bussen?
begin>  Wat is de verjaardag van obama? 4augustus9april6juli9mei13juni.
“101 Dalmatiërs” Dingen om te doen en te bekijken om de voorstelling van het ASK-Theater heen.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Blob simon.
...is een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York. Het is het bekendste park van New York en misschien zelfs van de VS. Met zo’n 25.
Something completely different
Reisplanning Londen mei Dag 1 Vertrek Antwerpen - Centraal Op een vroege woensdagmorgen om u zijn we vertrokken vanuit Antwerpen-Centraal.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Strijden of sporten Paragraaf 3.4.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
KAMDOU.NET Vous Présente Les meilleurs Diaporamas Gratuits Montage:WM.
Alexander, Napoleon en Joséphine
Het oog van Londen Het oog van Londen is gebouwd in 2000 ter viering va het millenium, ze nam trots in een plaats in, in het centrum van Londen,langsde.
Hare Majesteit de koningin Sinds 6 februari 1952 is ze koningin van 16 onafhankelijke staten en chef van het Commonwealth. Historisch speelt de koninklijke.
Rusische Kerken Klik om door te gaan MOZART « Ave verum »
Op straat Powerpoint: Willy.
Marieke en Juliette Van 13/02 tot 19/02 naar Londen.
Burj Khalifa, Dubai, hoogste gebouw ter wereld, 828 meter. Kingdom Tower, Saudi-Arabië, moet 1 km hoog worden!
GESCHIEDENIS VAN.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
De vakantie van Augustin (klik maar met de muis ).
Ik kom uit de Central Zoo maar ben 3 dieren kwijt! Kan je me helpen? Klik op de dieren die hier niet horen! De andere leven hier in Central Park dus geef.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Bouw de hoogste toren Door Stef en Feline. inhoud Hoe hebben wij het gebouwd Wat vonden wij leuk hier aan Wat vonden wij hier moeilijk aan Wat voor materialen.
Spreekbeurt van: ANNELORE, NOSHEEN , LENNERT, LARA
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
België heeft ook zijn goede kanten ! Enkele zaken die je misschien nog niet weet over België.
L ONDEN Even Samenvatten: -Vertrek maandagochtend (heel vroeg) Met Bus en Boot rond in Londen -Slapen in Safestay Holland Park (superluxe.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
London trip th – 21rd December. London reis 2012 Begeleiders:Mentoren: H3A:Teun van Gelder H3A:Teun van Gelder H3C:Mariëla van der Linden H3C:Mariëla.
Revoluties in Europa. Les 3 Naar de fabriek Doelen van les 3 Je kunt het begrip Industriële Revolutie uitleggen. Je kunt beschrijven welke rol de stoommachine.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Londonreis t/m 11 mei.  6.30 uur : vertrek van Maaswaal College (lunch meenemen)  uur: ferry Calais  Dover  uur: aankomst London.
LONDON Paulien Helderweirt. WAAROM  mooie stad  mooie monumenten  heel veel grappige bussen  ik ben helemaal gek van london.
België heeft ook zijn goede kanten !
De Big Ben.
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
Werkweek Londen 3e klassen
Transcript van de presentatie:

XIFIX @ London City Joyce Vandenabeele Sharon Mollez Dieter Vanneste Carlo Verhaeghe Peter Schietecat Saar Spriet Hannes Warnez

London Eye Gebouwd ter gelegenheid van de millenniumwisseling in 2000  het Millennium Wheel Grootste reuzenrad ter wereld, 135 meter hoog en heeft 32 kabines. Een ritje duurt 30 minuten Het rad nooit hoeft stil te staan. De prijs per rit bedraagt 13£.

Big Ben De Big Ben is dus de grote luidklok die in de toren hangt. Het volledige gebouw noemt Clock Tower. De klok is een van de zwaarste ter wereld, hij heeft een diameter van ruim 2,7 meter en weegt 13195 kg. Geïnstalleerd in 1958. Slaat enkel de volle uren, de kwartieren worden geluid door kleinere klokken. Politicus Sir Benjamin Hall had bijnaam Big Ben.  aanzet tot de bouw van de toren.

Westminster Bridge Verbindt de parlementsgebouwen aan de westoever met de County Hall en het reuzenrad de London Eye aan de overzijde. De groene kleur van de brug is dezelfde kleur als de zittingen in het Lagerhuis (House of commons).  In tegenstelling tot de Lambeth Bridge: deze is rood net zoals die van de zittingen in het Hogerhuis (House of Lords). Een minster is geen kerk maar ook geen kathedraal, iets daar tussenin.

Houses of Parliament De zetel van het Britse parlement. Bestaat uit het Lagerhuis (House of Commons) en het Hogerhuis (House of Lords). Het lagerhuis kan je vergelijken met de Kamer en het Hogerhuis met de Senaat van bij ons. Door de intrede van meer vrouwen in het Lagerhuis …

Verwelkomd door de Eerste Minister Blair als we aankloppen. Downingstreet 10 Verwelkomd door de Eerste Minister Blair als we aankloppen. Je kan het vergelijken met onze Wetstraat 16 waar de ambtwoning is van onze eerste minister.

Trafalgar Square Als we aankomen ontmoeten we Nelson. Volledige naam was Admiraal Burggraaf Horatio Nelson. Leefde van 1758 tot 1805. Was een Brits admiraal en wordt gezien als belangrijkste Britse opponent te water van Napoleon Bonaparte. We zien daar ook een zwangere, naakte en gehandicapte dame zitten op het plein. Deze dame heet Alison Lapper. Ze is geboren in 1965 en is een kunstenares zonder armen en verkorte benen. Het beeld wordt maar een tweetal jaren tentoongesteld.

Door deze poort rijd je rechtstreeks naar Buckingham Palace. Admiralty Arch De poort is verbonden met het gebouw van de oude admiraliteit, vandaar de naam. Door deze poort rijd je rechtstreeks naar Buckingham Palace.

Picadilly Circus Hier zien we zeer grote lichtreclames.  Vgl. met Times Square in New York. Op het plein staat een standbeeld van Eros, de Griekse god van de liefde.  Opgedragen aan Lord Shaftesbury die vocht tegen kinderarbeid De naam Piccadilly slaat op een kleermaker genaamd Robert Baker  Die werd in de 17e eeuw erg rijk door het maken van kleren met speciale boorden, genaamd: Piccadills. Een circus was de benaming voor een cirkelvormig plein. Dit plein verloor die vorm door de aanleg van Shaftesbury Avenue in 1886.

Aquascutum Regent Street Fashion Store

Tussen Greenpark en Piccadilly Circus Burlington Arcade Tussen Greenpark en Piccadilly Circus

Ritz Hotel Terug te vinden op Piccadilly

Green Park 1 van de 8 Koninklijke Parken van Londen. 53 aren Oorspronkelijk een moerasachtige begraafplaats voor lepralijders van het nabijgelegen ziekenhuis in St. James. Geen meren, geen standbeelden of fonteinen (met uitzondering van het Canada Memorial door Pierre Granche) maar bestaat volledig uit beboste weiden.  Volledig contrast met andere parken

The End