De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

New York Sam Maintz.

Verwante presentaties


Presentatie over: "New York Sam Maintz."— Transcript van de presentatie:

1 New York Sam Maintz

2 Hoofdstukken Hoofdstuk 1 Geschiedenis van New York
Hoofdstuk New York City Hoofdstuk The Twin Towers Hoofdstuk Het Vrijheidsbeeld Hoofdstuk Manhattan

3 Geschiedenis van New York
Sinds 1625 In handen van Nederlanders Peter Minuit kocht het voor 43 gulden (20 euro) In 1725 werd New York zelfstandig Grote stad met wolkenkrabbers De stad New York City bestaat sinds het jaar 1625. De stad was in handen van Nederlanders. Peter Minuit, een Nederlander, kocht het eiland Manhattan van de indianen voor 43 gulden dat is nu ongeveer 20 euro. Nu is 20 euro niet eens genoeg om een stukje grond van 4 bij 6 cm te kopen. De indianen hadden het eiland de naam Manhattin gegeven. Dat betekent zoiets als het eiland met de heuvels. Al snel bouwden Peter Minuit en andere Nederlanders een dorp op de zuidpunt van Manhattan. De naam van dit dorp was Nieuw Amsterdam. Niet echt origineel. In 1664 verkocht Nederland Nieuw Amsterdam aan de Engelsen. Die gaven het de naam New York. Ook niet echt origineel , want in Engeland is er al een stad met de naam York. De bewoners van New York kregen genoeg van al die mensen uit Engeland die zich hier mee bemoeide. En New York werd in 1725 zelfstandig. Het eiland met de heuvels veranderde al snel in het eiland met de wolkenkrabbers. Manhattan is het centrum van de wereldstad New York geworden.

4 New York City Verdeeld in 3 delen Straten zijn aangegeven met cijfers
Liedje over een meisje in Uptown Fifth Avenue Central Park New York City is in 3 delen verdeeld. Downtown, Midtown en Uptown. Alle 3 de stadsdelen zijn helemaal zichzelf. De straten in New York worden overal aangegeven in cijfers, op Downtown na. In Downtown hebben de straten wel namen. Downtown is ook heel hip. Er zijn heel veel leuke terrasjes en je vind er superleuke en bijzondere winkeltjes. In Midtown wonen veel kunstenaars. Midtown is het stuk van New York dat je het meest op tv en op foto’s ziet. Je ziet namelijk het stuk met de wolkenkrabbers. En je vind er ook de beroemde straat Broadway, waar veel theaters zijn en beroemde musicals worden opgevoerd. Uptown is een hele mooie woonwijk. Hier wonen de rijkere New Yorkers. Over een meisje in uptown heeft een zanger zelf een liedje geschreven. Dat liedje heet Uptown girls. Het liedje gaat over een arme man die verlieft word op een Uptown girl. Uptown is een minder gezellige wijk dan Midtown en Downtown, maar in Uptown vind je wel hele mooie en een beetje deftige winkels. In Uptown vind je ook de Fifth Avenue, dit is een straat met heel veel meseums. En hiernaast ligt het Central Park het grootste park van New York.

5 The Twin Towers Wolkenkrabbers
World Trade Center bestond uit 7 gebouwen In 1975 was er al eens brand geweest Op 11 september 2001 geraakt door vliegtuigen Nu heet het Ground Zero De Twin Towers waren twee wolkenkrabbers. Ze zagen er precies hetzelfde uit. De gebouwen waren onderdeel van het World Trade Center. Het World Trade Center bestond uit 7 gebouwen. Ooit waren de Twin Towers met 110 verdiepingen en met de hoogte van 417 meter de hoogste gebouwen van de stat New York. In 1975 was er al eens brand geweest in een van de torens. Maar op 11 september 2001 werden de torens geraakt door vliegtuigen. De aanslag werd kwam door mensen uit het Midden-Oosten met name uit Saoedi-Arabië. De Twin Towers zijn toen helemaal ingestort en de plek waar de gebouwen stonden is een lange tijd leeg gebleven. Ze noemde die plek Ground Zero. In 2011 is er een monument gekomen op de lege plek. het monument is opgebouwd uit twee enorme waterbassins ter grootte van de verdwenen torens. Eromheen staan bronzen platen met de namen van de bijna 3000 slachtoffers van de aanslag in de plek is niet alleen om te gedenken. Er komen ook hotels, restaurants en huizen. Zo word het ook weer een fijne plek.

6 Het Vrijheidsbeeld Welkom heten 46 meter hoog
Cadeau van Frankrijk aan New York 1986 monument Na 2001 tijdelijk gesloten Het Vrijheidsbeeld is een standbeeld in New York. Het staat als symbool voor het welkom heten van iedereen. Het Vrijheidsbeeld is 46 meter hoog en was een cadeau van Frankrijk aan New York. Oorspronkelijk was het bedoeld als grote vuurtoren voor Egypte, maar Egypte had er geen geld voor. Frankrijk had het gegeven in Het werd toen ook geplaatst. In 1986 werd het standbeeld tot monument verklaart. Toen werd de naam Statue of Liberty National Monument. Van 1984 tot 1986 is het beeld opgeknapt. Na de aanslagen op de Twin Towers in 2001 is het beeld een paar jaar gesloten geweest voor het publiek. In 2003 werd het beeld weer opgeknapt, vooral voor de veiligheid van de bezoekers en om te zorgen dat het beeld niet beschadigd kon worden door bezoekers. In 2004 is het weer opengegaan en sinds toen kun je gewoon weer omhoog klimmen. Helemaal tot in de kroon van het beeld.

7 Manhattan Verklaringen voor de naam
Vernoemd naar de Manna-Hatta-Indianen Bekend om wolkenkrabbers, knalgele taxi’s, brede straten en het financiële centrum Sommige straten bijna nooit zon Alleen zon in de straten op 28 mei en12 juli Manhattan is een eiland midden in New York. Er zijn verschillende verklaringen voor de naam Manhattan. Soms word er gezegd dat Manhattan vernoemd is naar de Manna-Hatta-Indianen die vroeger op het eiland woonden. Manhattan staat bekent om wolkenkrabbers, knalgele taxi’s, de brede straten en het financiële centrum Wall Street. Sommige straten in Manhattan zien bijna nooit zon door de hoge gebouwen. Alleen op 28 mei en 12 juli is de zon te zien bij zonsopgaan en zonsondergang op die straten.

8 New York Alicia Keys


Download ppt "New York Sam Maintz."

Verwante presentaties


Ads door Google