EHBO.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CASUSSEN.
Advertisements

Opfrissingscursus eerste hulp
Ongewenste micro-organismen
Oogletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Theorie over het oog Vuiltje in het oog Doordringende oogwond Lasogen Stomp oogletsel Bevroren ogen.
Uitgeslagen tand Door en slag of val op de kaak kan een tand losraken of geheel eruit zijn
WELKOM.
EERSTE HULP Wat doe je in een noodsituatie?
GMP and HACCP School Development Project
EHBO spel Oplossing.
Sportblessures en EHBSO
Vitale functies Actieve Bloedingen
Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel.
Waaruit bestaat een snelverband?
Elektriciteitsletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Het gevaar van elektriciteit Eerste Hulp bij elektriciteitsletsels.
Kleine ongelukjes.
Welkom !!!!! bij de Thema avond van Casa Dos EHBO voor kinderen.
Introductie brandveiligheid
Vergiftiging In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Behandeling van slachtoffers met een vergiftiging Vergiftigingen via het spijsverteringskanaal.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Uitwendige wonden In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Wonden die je.
Kneuzing en verstuiking
EHBSO - BSM Blessures Behandelen.
Koudeletsels In dit hoofdstuk komt aan de orde: Achtergrondinformatie Bevriezing Lichte onderkoeling Ernstige onderkoeling.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Verband- en hulpmiddelen In dit hoofdstuk komt aan de orde: Een overzicht van de verband- en hulpmiddelen die.
In de neus Laat alleen het neusgat snuiten waarin een voorwerp zit.
CASUSSEN.
Introductie brandveiligheid
EHBO Bij Brandwonden.
Eerste Hulp CASA DOS Alles-Paletti® 2010.
Brandwonden AnitaBuurs.nl.
Kleine ongevallen bij kinderen
EHBO Selina de Vries.
Toolbox brandwonden.
Toolbox: EHBO voor Dummies
Praktische E.H.B.O Voor leiding en scouts een praktisch inzicht in de theorie en praktijk tijdens opkomsten.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Herhaling belangrijke punten EHBO
EHBO D. LANG BN D. Lang 2015.
Procedure vingerprik Glucose meting. 2 VOORBEREIDING VAN DE VINGERPRIK - Was voor en na de handeling uw handen zorgvuldig met water en zeep. - Gebruik.
Verbandmiddelen 2014.
Uitwendige verwondingen
Brandwonden Eerst water, de rest komt later.
Eerst water de rest komt later
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
Herhaling belangrijke punten EHBO
Brandveiligheid is een belangrijk thema in de zorg
Uitvoeren Gewasbescherming
Op je gezondheid.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Volgorde van handelen Snelle kantelmethode Hevig bloedverlies.
Herhaling belangrijke punten EHBO
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Wonden.
Waaruit bestaat een snelverband?
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Eerst water de rest komt later
EHBO bij kinderen en bij grootouders
Noem vijf oorzaken van brandwonden
Wanneer ontstaat bevriezing van de huid?
7e druk
Voel je wel in je vel !.
Tot welke toestand kan een groot bloedverlies leiden?
Verpleegtechnische vaardigheden
verbandmiddelen De meeste verbandmiddelen zijn kiemvrij. (steriel)
Op welke drie manieren kunnen giftige stoffen in het lichaam komen?
7e druk
Brandwonden
Reinigen & ontsmetten.
Brandwonden, schaafwonden
Uitgeslagen tand Door en slag of val op de kaak kan een tand losraken of geheel eruit zijn
Transcript van de presentatie:

EHBO

Wat gaan we doen? Kleine ongelukken in en rondom huis Brandwonden Mitella’s en pleisterkaart De verbanddoos Vragen????

Kleine ongelukken Wat bedoelen we met kleine ongelukjes wat te doen bij innemen van huishoudelijke middelen.

schaafwonden Ga naar de huisarts als: Wat doe je bij een schaafwond? Was indien mogelijk je handen en doe wegwerphandschoenen aan Spoel de schaafwond met schoon lauw stromend water van de kraan. Is er geen kraan in de buurt, gebruik dan ander drinkbaar water Laat het water rechtstreeks op de wond stormen om het vuil uit de wond weg te spoelen. Spoel de wond grondig, omdat er meestal zand of grind in de wond zit  Droog de omgeving van de schaafwond met een schone doek Dek de schaafwond na het reinigen met een steriel kompres af. Bij kleine schaafwonden kan je deze aan de lucht drogen Ga naar de huisarts als: De wond niet schoon of onvoldoende schoon gemaakt kan worden Een schaafwond die groter is dan de helft van de handpalm van het slachtoffer Bij wonden in het gezicht Het niet duidelijk is of het slachtoffer in de afgelopen 10 jaar ingeënt is tegen tetanus

huidwond Wat doe je bij een huidwond? Zorg ervoor dat je niet in contact komt met bloed of andere lichaamsvloeistoffen van het slachtoffer. Was indien mogelijk je handen en doe wegwerphandschoenen aan Stelp een eventuele bloeding door op de wond te drukken Spoel de wond met schoon lauw stromend water van de kraan. Is er geen kraan in de buurt, gebruik dan ander drinkbaar water Laat het water rechtstreeks op de wond stormen om het vuil uit de wond weg te spoelen Droog de omgeving van de wond met een schone doek Dek de wond na het reinigen met een steriel kompres af

Ga naar de huisarts of spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis als: Het bloeden niet gestelpt kan worden De wond niet schoon of onvoldoende schoon gemaakt kan worden Een schaafwond die groter is dan de helft van de handpalm van het slachtoffer Botten, spieren of andere onderhuidse weefsels zichtbaar zijn Wonden in gezicht, ogen of geslachtsdelen Wond door beet van mens of dier Een vastzittend voorwerp in de wond Een steekwond met vuil voorwerp

Water en de rest komt later. brandwonden Eerste graads Tweede graads Derde graads Water en de rest komt later.

Eerste graads rood, warm, gezwollen Tweede graads rood, warm, gezwollen, blaren Derde graads witgeel/bruinzwart Geen pijn direct arts waarschuwen.

Eerste graads

Koel brandwonden tenminste 15 minuten met bij voorkeur lauw stromend water Koel alleen de brandwonden. Bescherm het slachtoffer verder tegen afkoeling. Smeer niets op de wond. Dek brandwonden steriel of zo schoon mogelijk af.

Tweede graads

Koel brandwonden tenminste 15 minuten met bij voorkeur lauw stromend water Koel alleen de brandwonden. Bescherm het slachtoffer verder tegen afkoeling. Smeer niets op de wond. Dek brandwonden steriel of zo schoon mogelijk af. Maak nooit blaren kapot. Wanneer groter dan 10 eurocent arts waarschuwen

Derde graads

DIRECT ARTS WAARSCHUWEN

Pleisterkaart mitella

verbanddoos Wie heeft er een verbanddoos Waar staat de verbanddoos Weet iedereen in huis waar dit staat Wat zit er in Wat hoort er in

Inhoud verbanddoos 1 assortiment wondpleister (minimaal 15 strips) 1 driekante doek/driehoeksverband 1 ideaalzwachtel van 5 meter x 8 centimeter 1 rol kleefpleister van 2 centimeter dikte 1 flesje desinfectans (de goedkoopste oplossing hiervoor is zuurstofwater, maar dat is na opening nog maar een half jaar houdbaar) 2 paar handschoenen (voor extra hygiëne) 1 splinterpincet voor het verwijderen van splinters en doornen 4 steriele gaasjes/compressen (gebruik deze ook om wonden mee te reinigen. Neem hiervoor nooit watten) 1 tekenverwijderset 1 verbandschaar 2 wondsnelverbanden van 8 x 10 centimeter Verder kan het nooit kwaad om wat paracetamol bij de hand te houden. Dat werkt pijnstillend en koortswerend en is niet schadelijk voor de maag.

tips Zet in je mobiel wie er gewaarschuwd moet worden bij een ongeluk. ICE Hangt er een lijst met belangrijke telefoonnummers, zoals 112, huisarts, directe familie, tandarts