Enzymregeling En Practica De Spijsvertering Enzymregeling En Practica
Enzym animaties http://www.bioplek.org/animaties/enzymen/enzym.swf http://www.northland.cc.mn.us/biology/biology1111/animations/enzyme.html Deze laatste animatie is in het engels maar bevat belangrijke informatie over competitieve en niet-competitieve inhibitoren (remmers) en de regeling van enzymatische routes.
Practica We vullen 4 reageerbuisjes: Buis 1: Eiwitten, water en speeksel Buis 2: Eiwitten, water en maagsap Buis 3: Eiwitten, water en gal Buis 4: Eiwitten, water en alvleessap In welke buizen worden Eiwitten verteerd?
Tabel met resultaten practicum: Buis Inhoud Verteringssap Indicator Kleur na 15 minuten 1 5 ml zetmeel-oplossing Geen (wel 5 ml water) 1 druppel jodiumoplossing Donkerblauw 2 5 ml verdund speeksel Lichtblauw 3 5 ml maagsap 4 5 ml alvleessap Lichtbruin In welke buizen is zetmeel verteerd?
Practicum Vetvertering Proef 1 Proef 2 Proef 3 Proef 4 Inhoud Bekerglas 10 gram vet Water Vetverterend enzym Gal - Temperatuur 4 graden Celcius 37 graden Celcius Resultaat na 2 uur 1 gram vet verteerd 9 gram vet verteerd 0 gram vet verteerd 4 gram vet verteerd Welke drie conclusies kun je trekken na het bekijken van de resultaten?
Welk verteringsenzym heeft hier zijn werk gedaan?
Hoeveel gram water zit er in Brinta? In 100 gram Brinta zit: 11 gram eiwitten 65 gram koolhydraten 2,1 gram vetten 10,5 gram voedingsvezels 0,2 gram natrium ------------- 88,8 gram 100 – 88,8 = 11,2 gram water