Woord van Leven April 2009 “Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gesprekjes….
Advertisements

Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Woord van Leven Juli 2009.
Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Woord Van Leven Mei 2008.
Woord van Leven Februari 2009.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
tekst van Chiara Lubich
Woord van Leven Mei 2013.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord van Leven Februari 2010.
Wat maakt het leven zinvol?
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Woord van Leven Augustus 2011.
Woord van Leven Oktober 2013.
Ik had een droom verleden nacht,
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Woord van Leven Oktober 2009.
Mijn verjaardag..
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
Woord van Leven Juli 2014.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Woord van Leven Maart 2011.
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Welkom.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
“Ga de weg van de liefde.”
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
‘Mixed up piles’.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Woord van Leven Februari 2016 “Zoals een moeder haar zoon troost, zo zal Ik jullie troosten.” Jesaja 66, 13.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven April 2009

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42

Merk je ook vaak dat je het leven niet echt beleeft, maar dat het oppervlakkig blijft? Dat je eigenlijk in afwachting bent van iets anders, van iets moois dat moet komen? Zeker, dat ‘mooie’ moet nog komen, maar het zal anders zijn dan je verwacht.

Een goddelijk instinct in ons maakt dat je iets of iemand verwacht waardoor al je verlangens worden vervuld. Je kijkt misschien vooruit naar een feest, naar een vrije dag, of naar een bijzondere ontmoeting. Maar als die eenmaal voorbij zijn, voel je je toch niet voldaan. Tenminste niet helemaal. Je valt weer terug in de sleur van een bestaan dat je zonder veel overtuiging beleeft, opnieuw in afwachting van iets dat moet komen.

In werkelijkheid is er onder de vele fasen waaruit ook jouw leven bestaat, één waaraan niemand kan ontkomen. Dat is die van de persoonlijke ontmoeting met de Heer die komt. Dit is dat ‘mooie’ waar we onbewust naartoe leven, omdat we geschapen zijn voor het geluk. En het volle geluk kan alleen Christus je geven. Jezus weet hoe blind jij en ik vaak zijn op de weg naar dat geluk en Hij waarschuwt ons:

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42

Want over veel dingen in de wereld verkeer je in onzekerheid, maar over één ding bestaat er geen enkele twijfel. Dat is dat je op een dag moet sterven. En als christenen weten wij dat dit betekent: voor Christus verschijnen. Wees waakzaam. Met andere woorden: let op en blijf wakker.

Het kan zijn dat je de dood bewust wegstopt, zoals veel mensen doen. Dat je bang bent voor dat moment en leeft alsof de dood niet bestaat. Dat je je meer en meer vastklampt aan het aardse leven omdat je vreselijk bang bent voor de dood. En dus doe je maar alsof die er niet is. Maar dat moment komt. Want Christus zal zeker komen.

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42

Met deze woorden doelt Jezus op zijn komst op de laatste dag. Zoals Hij temidden van de apostelen naar de hemel is opgestegen, zo zal Hij ook terugkeren. Maar deze woorden vertellen ons ook dat de Heer komt aan het eind van elk mensenleven. Trouwens, als een mens sterft is de wereld voor hem of haar afgelopen.

En omdat je niet weet of Christus vandaag komt, of morgen, of over een paar jaar, moet je waakzaam zijn. Net als wanneer je weet dat er dieven op komst zijn die je huis willen leeghalen... Dan blijf je op je hoede.

Dat Jezus komt wil zeggen dat dit leven voorbijgaat. Maar daarom moet je aan het leven niet minder waarde hechten, maar juist meer. Je moet je op die ontmoeting voorbereiden met een leven dat Hem waardig is.

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42

Je leven is niet alleen een rustige opeenvolging van allerlei handelingen. Het is ook een strijd. Allerlei soorten bekoringen kunnen je eerste vijanden zijn, seksuele bekoringen, ijdelheid, gehechtheid aan geld, geweld. Het is dus nodig dat ook jij waakzaam bent.

Maar als je altijd waakt, zul je nooit bij verrassing worden gepakt. Echt waakzaam is degene die liefheeft. Het is eigen aan de liefde om waakzaam te zijn. Als je van iemand houdt, is je hart altijd waakzaam en vol verwachting. Elke minuut zonder de geliefde staat in het teken van hem of haar.

Zo is het voor een vrouw die houdt van haar geliefde. Ze is aan het werk of maakt klaar wat hij nodig heeft. Ze doet alles met het oog op hem. En wanneer hij thuiskomt, ligt in haar blije groet heel het werk besloten van die dag dat zij met vreugde heeft gedaan.

Zo is het ook voor een moeder die even rust na het verzorgen van haar zieke kind. Ze slaapt, maar haar hart waakt.

Ook wie van Christus houdt, handelt zo. Zo iemand doet alles met het oog op Hem. Hij of zij ontmoet Hem in de eenvoudige tekenen van zijn wil. Totdat de plechtige ontmoeting zal zijn op de dag dat Hij komt.

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42

Het is 3 november De pas ontstane jongerenbeweging van focolare begint ook in Brazilië vorm te krijgen. In Santa Maria, in het zuiden van Brazilië, eindigt een van de eerste jongerenontmoetingen.

Een bus met 45 personen vertrekt. Onderweg wordt gezongen en gebeden. De jongeren vertellen elkaar hun indrukken en zijn vol van God. Dan voltrekt zich een ramp.

Een tragedie, maar toch niet alleen dat. Een van de overlevenden zegt: “Ik heb de dood van dichtbij gezien, maar ik was niet bang, want ik voelde Gods aanwezigheid”. In een bocht stort de bus door een technisch mankement in een ravijn van vijftig meter diep en gaat drie keer over de kop. Zes meisjes vinden de dood.

En een ander: “Ik lag tussen de wrakstukken en merkte dat ik me kon bewegen. Ik knielde neer bij de lichamen van mijn vriendinnen, en ik begon te bidden. God was daar bij ons…”. De vader van Carmen Regina, een van de slachtoffers, vertelde dat zijn dochter dikwijls had gezegd: “Ik ben niet bang om dood te gaan, papa, want dan ga ik voor altijd naar Jezus”.

“Wees dus waakzaam, jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.” Matteüs 24,42 “Parola di Vita”, pubblicazione mensile del Movimento dei Focolari. Testo di: Chiara Lubich, dicembre Grafica di Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’OminaAnna LolloPlacido D’Omina (Sicilia - Italia)