fos socialistische solidariteit Sociale strijd wereldwijd!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HASSELT FAIRTRADEGEMEENTE Campagne “Ik ben verkocht” September 2007.
Advertisements

HET BELANG VAN PARTICIPATIE VAN MENSEN IN ARMOEDE
FOS Socialistische Solidariteit FOS Fonds voor OntwikkelingsSamenwerking.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
PERSPECTIEF WELZIJNSSCHAKELS Stedelijke en plattelandsarmoede.
Duizenden mensen in de zorg zetten zich in 26 JUNI CHANGE DAY NEDERLAND Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij.
ONTMOETING ZET JE OP WEG OKTOBERCAMPAGNE 2012 ontmoeting  dialoog  solidariteit.
Spreekbeurt Kinderarbeid
7.1: Van de wieg tot het graf
Jaarvergadering Ladies Circle Nederland 13 mei 2006
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
Minderhedenforum Weet wat je SAMEN wil. Inleiding 1.Het allochtoon middenveld 2.De ‘federaties’ 3.Het Minderhedenforum 4.Interculturele Rol?
Honger de wereld uit: Het kan!! Het moet!! HANS EENHOORN U.N. MILLENNIUM TASKFORCE ON HUNGER Associate Professor Wageningen Universiteit voor Voedselzekerheid.
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Alpe d’HuZes Huh?....Wat is dat?.
Het wereldvoedselvraagstuk brengt je zeer snel op het vlak van wereldhandel en duurzame ontwikkeling. Met het softwarepakket ‘Dashboard’ op de cd-rom kun.
‘Op weg naar de huisarts’
Trias steunt ondernemende mensen in het Zuiden. Aandelen in ondernemerschap, aandelen in ontwikkeling.
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Middelen voor je buurt, je dorp je streek? Over oproepen, fondsen en projectrekeningen in de schoot van de Koning Boudewijnstichting Ludwig Forrest 23/03/10.
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs en kinderarbeid
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Impact van de financiële en economische crisis op het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking PULSE lanceringsdag 27 november 2009, Brussel Tom De Bruyn.
8.2 en 8.3: solidariteit en arbeid Intro HC Opdracht HW + nakijken.
Caraes NGO. Broeders van Liefde stichter PJ Triest cultuur van de caritas/liefde verspreiden door dienstbaarheid bij armen en de meest uitgestotenen via.
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Armoede treft 1 op 5 ouderen
1.Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen , het Europees jaar in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting 3.Armoede.
Het is vandaag vrijdag 7 april :22:08
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Jezelf kort voorstellen.
10/03/2015 CD&V Senioren Buurt-, wijk- of DORPSRESTAURANTS.
Er was eens een donateur… Over Particuliere Initiatieven en Particuliere donateurs Sara Kinsbergen Mediadag Impulsis & Wilde Ganzen 4 juli 2014.
‘The making of’ A’kzie Wat vooraf ging… …. …
7.1: Van de wieg tot het graf
In actie voor de allerarmsten
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
‘Mixed up piles’.
Samen in actie voor kinderen op de vlucht. “Ik heb mijn enige paar laarzen afgestaan aan mijn zusje, omdat ik niet wil dat haar tenen bevriezen.” Khalil.
Wereldsolidariteit De kracht van mensen samen!. Wereldsolidariteit NGO van de Beweging Waardig werk en sociale bescherming wereldwijd.
Sportief en solidair Dwars door België, dat is: een fantastische sportieve uitdaging + geld inzamelen voor Broederlijk Delen.
Quiz Wereldsolidariteit 2012
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
In actie voor de allerarmsten
Bron: raadpleging
Lokaal Sociaal Beleid.
Noord-Zuid 3-5 juni 2017.
West-Oost mei 2017.
ACOD Tram – Bus – Metro (TBM)
Michael Stern (CC BY-SA 2.0)
Dwars door de Boerenbuiten
29/06/2017 Sterzingen
Handen en voeten geven ! Mobiliteit voor allen Thema 1: De patienten.
Dwars door de Boerenbuiten
Thema 3: De orthopedisten
Noord-Zuid 8 – 10 juni 2019.
Dwars door de Boerenbuiten
Handen en voeten geven ! Mobiliteit voor allen Thème 2: De familie.
Handen en voeten geven ! Mobiliteit voor allen Thema 2: De familie.
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Transcript van de presentatie:

fos socialistische solidariteit

Sociale strijd wereldwijd!

De stem van één arme wordt niet gehoord. Die van duizenden armen wel!

Partners in het Zuiden fos steunt organisaties van mensen, vakbonden coöperatieven vrouwenorganisaties vormings- en onderzoekscentra boerenorganisaties die strijden voor: recht op waardig werk recht op gezondheid

Partners in Vlaanderen

“Het beste middel tegen armoede is waardig werk.” Kofi Annan.

Recht op waardig werk 43% van de globale actieve bevolking (1,4 miljard mensen) verdient minder dan € 1,5 per dag. Werken en straatarm blijven, dat klopt niet!

70% van alle armen zijn vrouwen.

“Ik werk met blote handen in velden vol pesticiden en ik verdien niet genoeg om mijn kinderen eten te geven. Ik krijg minder loon dan een man, voor hetzelfde werk. Niemand moet mij komen vertellen dat dit eerlijk is.” Gertruida Baartman, landarbeidster en actief bij Women on Farms Project [Zuid-Afrika]

Recht op waardig werk Vakbonden verenigen belangen, laten hun stem horen. Ze strijden voor hun recht op waardig werk met: erkende arbeidsrechten de mogelijkheid tot sociaal overleg een sociaal vangnet

“Sinds we georganiseerd zijn, krijgen we meer respect.” Maria Teresa Sanchez uit Nicaragua, straatverkoopster en actief bij de vakbond CTCP

“Ik heb zo veel geleerd bij Sikhula Sonke. Ik ken mijn rechten nu. Ik begon opnieuw ‘lucht’ te krijgen.” Martina Smith, landarbeidster En actief bij de vakbond Sikhula Sonke [Zuid-Afrika]

Recht op gezondheid Elk jaar worden wereldwijd zo’n 100 miljoen mensen in de armoede gestort door de uitgaven voor medische behandelingen.

In vele landen zijn gezondheidsposten moeilijk bereikbaar, en vaak is er een tekort aan medisch personeel en medicijnen.

“Ik kan je verzekeren dat mijn gezondheid van ijzer is, maar als mijn familie iets ernstig overkomt, dan sterven ze gewoon.” Julia Ramos de Cantori, koffieboerin en actief bij de vakbond JNC [Peru]

Recht op gezondheid fos steunt ledenorganisaties die strijden voor hun recht op: toegang tot sociale zekerheid (vb. oprichten van plattelandsmutualiteiten); bereikbare gezondheidszorg; toegang tot en betaalbaarheid van medicijnen.

Gezondheid is geen kwestie van geluk of ongeluk. Het is een mensenrecht voor iedereen!

“ De apotheek is van ons! Enkel door ons te organiseren, kunnen we altijd medicatie bij de hand hebben.” María Isabel Aburto, lid van de lokale mutualiteit van San José [Nicaragua]. Sinds kort kan ze terecht bij de gemeenschapsapotheek

Campagne Elk jaar in het voorjaar belichten we de strijd van een andere fos- partner in het Zuiden.

“Loon naar werk! Ik steun jullie ten volle in jullie sociale strijd!” Een solidariteitsboodschap van Veerle Vanderschelde aan María Navarro en haar vakbond CGTP [campagne 2008]

Partnerschappen Bruggen slaan tussen de socialistische beweging en partners in het Zuiden. Interactieve stands Publicaties (vb. elektronische nieuwsbrief) Vormingen en educatieve pakketten Uitwisselingen Fototentoonstellingen Solidariteitsmaaltijden Partnerschapsfeesten

“De strijd van FENTAP in Peru is ook de onze. Ook wij worden geconfronteerd met een E.U. die de openbare diensten probeert uit te kleden en te privatiseren.” Chris Reniers van de vakbondscentrale ACOD, over hun partnerschap met FENTAP, een Peruaanse vakbond van arbeiders in de watersector.

Publicaties Website: Fosfor: om de drie maanden fos in Vlaanderen en het Zuiden E-nieuwsbrief: maandelijks het nieuws heet van de naald

En jij? Doe mee! stand bemannen op evenementen laat je stem horen tijdens de campagne voer mee actie tolken of vertaalwerk tijdens uitwisselingen …

Steun ons! Steun onze acties met een gift op rekeningnummer:

Contactgegevens Grasmarkt 105 bus Brussel Tel: (+32) (0) Fax: (+32) (0)