Kleve, 26 mei 2010

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Instructie voor het opnemen en bewerken van video’s
De basis: Windows Movie Maker Haal versie 2 binnen Het klassieke taakvenster: importeren, bewerken, opslaan. Voorstelling van enkele montageprogramma’s.
foto's door Casper görannsson
Verborgen vormen van pesten
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
Van uitleggen leer je het meest
Mijn gegevens op het web!?
Stappenplan animaties maken
Ook buiten de klas kennismaken met de taal van je ‘buren’!
Hoorde je ook net de bel? Heeft het secretariaat zich vergist? Het is toch nog maar tien voor drie? Toch niet… er is geen vergissing… Vandaag is het 5.
Hogere denkvaardigheden
Animaties maken met Monkeyjam
1 WSNS Studiedag 3 oktober 2006 “Juf, gaan we die weer doen? Die is leuk!”
29 mei voor uur Jaarverslag in tweevoud op papier Oh ja1, zet je naam en klas op de kaft. Oh ja2, zorg dat duidelijk is welke specialisatie je kiest.
Creatieve tijdlijn maken
Powerpoint in de les Welkom Inleiding Christ Bosmans.
Audiovisueel materiaal in de klas BOA 4 februari.
Hoe werkt een powerpoint?
Het Rekennet Een project van het Freudenthal Instituut met als doel het ondersteunen van leraren basisonderwijs bij rekenen-wiskunde Sociale Netwerk Rekenweb.
Les 13 Presenteer je zelf (1)
Kennis-spel meerkeuzevragen.
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Sectorwerkstuk 4 mavo Handelingsdeel examenjaar
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Gewoontes / verslaving
GROOT ??? HOEZO MAG HET IETSJES MEER ZIJN NOG MEER KAN NIET OF WEL ????
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Workshop sociale media Wat is sociale media? Docenten: Albert Gelderman Hans van Hest Koos Bronts Daphne de Bruijn.
Online filmpjes maken. (
Ga naar Diavoorstelling bovenaan het scherm.
Online filmpjes maken. (
stappenplan klei-animaties maken mei 2006 P de Man - APS
Workshop iPads – iMovie/iPhoto/iPrompt Pro K. De Schuyteneer.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
Spreekwoorden, de digitale fotocamera en PowerPoint
Mapping the field. ALEX KLAASEN Eigen website Beginpagina is stijlvol en nodigt uit om verder te kijken op de site. Helaas is de inhoud.
VIDEOCLIP MAKEN. Stapje voor stapje een film van een minuut.
Week 4 Conversatieanalyse - interactie in de klas.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Leespubliek. Spoorboekje Even opfrissen Oefening leespubliek Bespreken oefening Wat gaan we leren?: Je kunt vertellen wat een leespubliek is en naar welke.
Activerende teksten.
Maak foto’s van kinderen die tegenstellingen uitbeelden. Opdracht: 1. De kinderen gaan in tweetallen een tegenstelling bedenken die zij willen.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
Ga naast iemand zitten waarvan je denkt dat je er goed en geconcentreerd mee kunt samen werken. Voor de komende 5 weken. Wat gaan wij doen? Elkaar beten.
Welkom! Neem plaats in de kring.
3. Maar zo zien we niet alles, en bovendien is het beeld vlak.
KEUZE OPDRACHT Kies een van de afbeeldingen uit en teken ze volgens de opdrachten op het werkblad die je van de docent hebt gekregen.
Woordpakket 18 2de leerjaar Versie 1.
Een video maken Kennis toetsen.
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Vakdidactiek en Onderwijskunde 2
NSCCT Instructie groep 4
Thema 4: Zo bereik je meer
Museum Bezoek Wat moet je in het museum doen om een week later een goede presentatie te kunnen geven?
TEKSTSOORTEN.
NSCCT Instructie groep 5
Ouderbijeenkomst ©Rezulto Onderwijsadvies in opdracht van de PO-Raad.
NSCCT Instructie groep 6
Chromecast Door Google.
Hoe speel je de Pizza Game?
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Hoofdstuk 3 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
Wat heb je nodig? Een idee en een fototoestel of digitale camera
Transcript van de presentatie:

Kleve, 26 mei

Kleve, 26 mei 2010  Elke overeenkomst met levende personen berust op toeval  DIVIS staat voor Digitial Video Streaming  Combinatie van media-onderwijs en taalonderwijs

Kleve, 26 mei 2010 Speech Bubbles

Kleve, 26 mei 2010

 Staging. Inszenierung als Methode im Fremdsprachenunterricht  Nascholing voor docenten Nederlands in Duitsland (Nederlandse Taalunie)  Drama in de taalles  Fotografie en videoclips in de taalles

Kleve, 26 mei 2010

DIVIS Online Guide

Kleve, 26 mei 2010

Robert, een echte vrouwenheld

Kleve, 26 mei 2010

TijdMateriaal Waarom van de clip (of ppt)! De leerkracht legt uit: De opdracht is het maken van een powerpoint of videoclip in 4 stilstaande beelden (foto ’ s). Herr Sassen is leraar Nederlands in Duitsland en wil dit gebruiken om zijn leerlingen Nederlandse spreekwoorden uit te leggen. Zijn leerlingen zijn tussen 11 en 14 jaar. De leerkracht legt uit dat dit ook een oefening is voor het maken van een echte videoclip later. 2 Wat en hoe gaan we het vertellen? We gaan eerst even oefenen. Dat doen we door een diashow. We maken groepen van 4 leerlingen. Elke groep krijgt twee spreekwoorden. De leerkracht controleert dat de betekenis bekend is. 3Dia met allen spreekwoorden voor leerkracht De opdracht is dat je in 4 dia ’ s (foto ’ s) het spreekwoord uitbeeldt. Hoe doe je dat? Elke groep krijgt werkblad 1. Je gaat in 4 stilstaande beelden het spreekwoorden uitbeelden voor de klas. De klas moet raden welk spreekwoord het is. Dat doen we als volgt. Een van jullie is presentator en regisseur. Die zegt tegen de klas: Ogen dicht! De andere drie leerlingen beelden het eerste beeld uit. Je mag niet bewegen en niet praten! Als die klaar zijn, zegt de presentator: Ogen open! Dan Ogen dicht! De andere drie leerlingen het tweede beeld uit. Enzovoort tot je het laatste beeld hebt uitgebeeld. 5Elke groep werkblad 1 De leerlingen zien een ingevuld werkblad. De leerkracht legt uit wat de bedoeling is.3Leerkracht projecteert werkblad1a Wat en hoe gaan we het vertellen? (2) De diashow. De leerkracht kan ervoor kiezen de dia tijdens de diashow geprojecteerd te laten of slechts 1 minuut. Dat maakt het raden van het spreekwoord moeilijker en interessanter. Goed kijken. Van deze spreekwoorden ga je een paar zien. De groep die het snelst raadt, heeft een punt 2-5Dia met allen spreekwoorden wordt (even) geprojecteerd

Kleve, 26 mei 2010 Divis checklist survival kit per groep van 4/5 een pc/laptop met geïnstalleerd Windows Movie Maker per groep een camera (fototoestel met filmfunctie, GSM, videocamera) – denk aan het van tevoren opladen kabel om opname van de camera op de pc/laptop te zetten – bij video camera’s een “fire wire” “expert” per groep

Kleve, 26 mei 2010 Divis diving Windows Movie Maker niet geïnstalleerd Te weinig computers/camera’s Overzetten van filmopname naar pc/laptop Tijd (overzetten, editen) Werking van Windows Movie Maker