Groenten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TECHNIEKEN VAN VERSNIJDEN
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Scheppingsmenu: een zaad/vrucht menu
De Engelse fotograaf Car Warner maakte een reeks foto’s
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Sclerotinia Schadebeelden.
Zuivelproducten en Eieren
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.
GE 2012 Martini-nascholing Groningen, 19 april 2012
“Leonardo Project” F&B 4You
VRUCHTEN EN NOTEN.
“Zijn noten veganistisch?”
DE NOODZAAK VAN GROENTEN IN EEN DIABETESVOEDING
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Groenten. Welke groente is het? Klik op het vraagteken voor het antwoord.
Thema 2: Voeding en Vertering
Groep 6 mei 2014 Schoolreis Tuinen Ons werk in de klas Extra hulp.
Spreekbeurt groente Mart van der Lugt.
Smaak en kleur On ne discute pas.
De Engelse fotograaf Car Warner maakte een reeks foto’s
Bonduelle Minute®: ‘Vriesverse’ groenten in topvorm!
Noten en zaden.
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Presentatie van Daya, Félice en Linda
Gebonden soepen en puree soepen
Vergeten groenten.
Voor de consumptie (een overzichtje)
Omschrijf in twee zinnen wat Bejo Zaden voor bedrijf is
Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze.
Gemaakt door: Noa & Fenna
Onhygiënisch werken.
Programma Uitleg over verschillende onderwerpen Vragen beantwoorden
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Groenten.
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Basisstof 5: Eetbare wortels, stengels en bladeren
ZEN BODI™ AFSLANKING OP MAAT SCHEMA 10 KG EN MEER AFVALLEN
Smaak.
LUNCH / TROMMEL IDEEËN Alice Bekelaar. VOEDING & VARIATIE Om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen is het belangrijk om te variëren. Groente en.
Thema planten - Les 6 - Wortels -
Snijtechniek en snedige opmerkingen 2016 CGD Snijtechniek Wim de Kock.
Moestuin planten die men in het 1e ‘levensjaar’ oogst (eenjarigen)
Maandag 18 januari 2016 Bourgondisch buffet Franse uiensoep met een kaas-twist en Molenbrood Gebakken beenham met honing-mosterdsaus Boeuff Bourguignon.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Seizoensgroenten. Is dit een zomer- of een wintergroente? Komkommer.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Herfst Planten in de tuin De moestuin in de 4 seizoenen.
Surinaamse Gerechten.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Groen op je bord.
Surinaamse groenten.
Herfst Planten in de tuin.
Voedingstest Gemaakt door: William, Rien en Metrijs.
Les 5 Onderwerpen: Voeding konijn en cavia.
Algemene bouw van bloemplanten
Welkom bij VTV Pastoor Barten
Plantenkennis Periode 5; Groenten.
Transcript van de presentatie:

Groenten

Wortels Rode biet wortel knolselderij radijs mierikswortel pastinaak raap

Al deze groenten zijn wortels Al deze groenten zijn wortels. Alle wortels worden zeer vaak gebruikt in soepen en salades. De enige uitzondering is de mierikswortel, welke ietwat een bittere smaak heeft, en wordt meer gebruikt als een smaakmaker, bijvoorbeeld in mierikswortelsaus.

Bollen Gele Ui Knoflook Rode Ui Shallots Prei Spring Onions Bollen kan gebruikt worden in verschillende gerechten voor hun smaak, vaak gehakt, fijngemaakt of gesneden. Bovendien kunnen uien, prei en sjalotten rauw gebruikt worden in salades.

Bladgroenten Sla Chinese kool Radicchio tuinkers Spinazie raket 1 2 3 4

Bladgroenten worden vaak gebruikt in salades en als garnering voor verschillende gerechten. De bladeren worden vaak rauw gebruikt, en in een aantal gevallen worden ze nooit gekookt, maar bij de spinazie, bijvoorbeeld , worden de bladeren soms gekookt of gebruikt in recepten voor warme voorgerechten.

Kool Broccoli Bloemkool Romanesco Spruitjes Kool Rodekool 1 2 3 4 5

Brassica zijn typische groenten, wat betekend dat ze rauw, gekookt, gebeitst of als een ingrediënt in verschillende gerechten gebruikt worden. De kolen worden heel vaak gebruikt in salades terwijl andere brassica gekookt of gestoomd worden. Ze zijn voedingrijk dus worden ze meestal gebruikt op veel verschillende manieren.

Peul, Zaden en Bonen Tuinbonen sperziebonen suikermaïs Suikererwt / peultjes  erwten

Bonen zwarte bonen Nederlandse bruine bonen Rode kidneybonen kikkererwten spliterwten

Bonen, erwten en maïs worden vaak gekookt geserveerd en ze zijn geschikt voor soepen of stofschotels. Ze worden ook gebruikt in een aantal kook recepten, vooral stofschotels. Veel van hun zijn af en toe ook gevonden in salades. Zoetmaïs is een van de meest veelzijdige groente bij het koken. In tegenstelling tot de meeste groenten, peulvruchten (synoniem voor bonen en erwten) zijn rijk aan proteïn.

Stengels en Scheuten groene asperges witte asperges artisjokken selderij venkel taugé

Stengels en scheuten hebben een breed aantal toepassingen. Selderij en spruiten, bijvoorbeeld, kan rauw in salades gebruikt worden, terwijl asperges en artisjokken gebruikelijk gekookt worden. Artisjokharten worden ook gebruikt op verschillende manieren. Asperges, selderij en spruiten worden gevonden in diverse roerbakschotels.

Vruchtvorm Groenten Vruchtgroenten zijn eigenlijk vruchten in diverse stadia van rijpheid, waardoor deze groenten zaadjes erin hebben. Sommige zaden zijn eetbaar, terwijl de andere zaden worden verwijderd als voorbereiding voor gebruik. Elk type vruchtgroenten zelf, komt in vele variëteiten, bijvoorbeeld, zijn er veel verschillende pompoenen en paprika's. Omdat er een brede assortiment is, ze groeperen op basis van hoe ze gebruikt worden, kan nuttig zijn voor ze te onthouden.

Vruchtgroenten: Voornamelijk Rauw Avocado Komkommer Avocado’s en komkommers worden vaak gebruikt in starters en salades, op sandwiches en voor garnering. 5 4

Vruchtgroenten: Beide Rauw en Gekookt Paprika Tomaat Paprika's en tomaten moeten worden beschouwd als de meest gebruikte groenten, vooral de tomaat. Ze kunnen rauw gebruikt worden in salades, op broodjes en voor de garnering. Tomaten zijn de basis van vele sauzen, soepen en stoofschotels, terwijl paprika's vaak gebruikt worden in stoofschotels of gebakken en gevuld. Paprika's, meestal groen, geel of rood, worden vaak opgenomen in wokgerechten.

Vruchtgroenten: Voornamelijk Gekookt aubergine courgette pompoen squash Aubergine die ook eiervrucht word genoemd, wordt vaak gebruikt bij groenten keukens en is meestal zwaar gekruid want het heeft zelf weinig smaak. Kalebassen, die eigenlijk pompoenen en courgettes bevatten, worden vaak als groente gebruikt door het te koken, stomen of bakken. Pompoen is gepureerd en wordt gebruikt in soepen en bij het bakken van de producten nu en dan.

Champignons Knop Shiitake Portobello Porcini Cantarellen Champignons dienen vele doelen in gastronomie: in soepen, stoofschotels, salades, als garnering, en als een typische groente.

Knollen Aardpeer zoete aardappel Yam / wortelknol 1 Aardperen worden gebruikt in soepen en salades. 1 Zoete aardappelen en yam zijn vaak gefrituurd of gebakken in gekonfijte vormen. Ze kunnen ook gepureerd worden.

Aardappelen Aardappelen, een van onze basisvoedingsmiddelen, worden gebruikt voor vele gerechten. Ze zijn een zeer belangrijk onderdeel van voeding tradities en hebben een grote voedingswaarde. Aardappelen zijn rijk aan een aantal vitaminen en mineralen, alsmede een zeer goede bron van zetmeel, een soort koolhydraat, dat het lichaam gebruikt voor energie. Aardappelen worden op vele manieren bereid: gebakken, gebraden, gefrituurd, gekookt en geroosterd. Aardappelen zijn er in vele vormen en kleuren, maar zijn ingedeeld op basis van hoe stevig en bloemig ze zijn. Aardappelen die hun vorm stevig behouden bij hoge temperaturen zijn het beste voor bakken en braden. Bloemige aardappelen breken af wanneer ze worden gekookt, zodat ze goed zijn voor aardappelpuree of wanneer de aardappelen moet worden gepureerd.

Foto's in de presentatie zijn afkomstig uit het publieke domein via het internet. De presentaties worden gebruikt voor non-profit educatieve doeleinden.