Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GENT Stefan De Prycker 26. Juni 2012.
Advertisements

Over Falend en Succesvol Parkeerbeleid
Delft Bouwt vrijdag 18 november Als denkoefening: “Met de Woonvisie als uitgangspunt, hoeveel woningen zijn nodig tot 2020?”
Voorraadwaardering Technische en economische voorraad FIFO methode
Onderwijs van nu voor de wereld van morgen.
Van water tot elektriciteit.
Procedure werken met derden.
Dit is mijn diavoorstelling over
BURJ KHALIFA Een toren die al geschiedenis heeft geschreven
David Doubilet is geboren in New York in 1946, en begon te duiken toen hij amper 8 jaren oud was. Hij heeft 13 jaren lang langs de kust van New Jersey.
Oerproducent (bijv. de veehouder)
N PowerPointsite-bep Leo presenteert.
Workshop harde schijf indelen
Gemaakt door:Tijn Schreuder
Diagnostische toets Energie
Elad-Brody Projectontwikkeling ► Elad-Brody Projectontwikkeling is één van de meest gerenomeerde, dynamische en professionele vastgoedondernemingen in.
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
HAVENBEDRIJF GENT een duurzaam en passief kantoorgebouw evr-Architecten bvba 07/07/2007.
De eiffeltoren Van Sean W.
Olle en de windmolens.
De Antonov 225 Het is Russisch....rustiek in zijn geheel, maar kwetsbaar.
De Antonov 225 Het is russisch....rustiek in zijn geheel, maar kwetsbaar.
Energieomzettingen in technische toepassingen
5.1 Definitie van vermogen
Mt20:17-34; 21:1-11 CONFERENTIE AMERONGEN 2008 Op weg naar Jeruzalem - vragen en ontvangen -
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Groot geloof 1.
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
Wetsvoorstel Kilometerprijs KIVI NIRIA Ledenpeiling februari 2010.
Praktische Opdracht CKV
Donderdag 24 november 2011 waren alle wijzers gerepareerd de volgende wijzer staat al buiten om weer op de toren geplaatst te worden de andere wijzers.
Godsdienst.
Photo Album by Leo Deel M E I tot 20 J U N I ! Mijn eerste vlieg vacantie. Merrimack, New Hampshire, USA. Landing was op vliegveld Logan, Boston.
Eindelijk is het zover !! We gaan emigreren. Wanneer ? De bedoeling is dat we op 16 juli het land verlaten. Waar gaan we wonen ? Op een eiland voor de.
Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,
Snelwegsystemen Jos Beukeveld Mei 2011.
Voorbereiding op toets H13 Klas: 4G
begin>  Wat is de verjaardag van obama? 4augustus9april6juli9mei13juni.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Een klein rondtour van de hoogste gebouwen ter wereld
Petra Los Sem 5 Nov - Dec 2005 Bouwtechniek Dhr Geraci
Pluto dwergplaneet.
Conjunctuur.
Hoe en waar wordt de keuze voor de nieuwe auto bepaald? AutoRai 2005 Amsterdam, 10 februari 2005 Anne Hoff Research Director Interview-NSS.
Klikken voor vervolg Op 24 juni is in Singapore het Marina Bay Sands Hotel geopend. Dit architecturale hoogstandje ontworpen door de eigenzinnige architect.
Burj Dubai.
Champignon kwekerij ‘t Voske Realisatie Innovaties
Sketchup 2014 Les 9.
Hom Com Ledenvergadering 24/02/2014. Geluidswachtwoord ? Google kocht SlickLogin (Israelische security start-up bedrijf) The company has been working.
De Volkswagenfabriek Het onberispelijk werk van de Duitsers ! Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 09/2010.
Presentatie omwonenden CineCity
Powerpoint Scheepsdalebrug BRUGGE 25-april 2011 Romain.
oostende, Kwartier Bootsman JONSEN
Wonen in zee Leven op het water.
Opdracht 2 Mass Customization
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Burj Khalifa, Dubai, hoogste gebouw ter wereld, 828 meter. Kingdom Tower, Saudi-Arabië, moet 1 km hoog worden!
GESCHIEDENIS VAN.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Project x Hoe Ziet De Wereld Van De Toekomst Eruit.
PRESENTATIE ENERGIE OPSLAG René van Hartingsveldt Directeur Eurotronic B.V. Alphen aan den Rijn 27 september 2016.
Burj Dubai.
De Big Ben.
Sagrada Familia Spaans wereldwonder.
Gemaakt door: Rhodé, Emma-Louïse, Lars en Jurian
Nieuw wereldwonder geopend
Anna, Ralf, Diederik, Noa A2 tech
ARTCADIA milleu & ruimte Door Tycho, Sem, Dewran en Jamie
Transcript van de presentatie:

Draaiende wolkenkrabbers in Dubai en Moskou

Een wolkenkrabber die ‘om zijn as draait’ en van uitzicht verandert volgens het weer en het zonlicht.

Dit is het gekke project van de Italiaanse architect David Fischer Dit is het gekke project van de Italiaanse architect David Fischer. Zijn draaiende torens zullen in 2010 in Dubai en Moskou oprijzen.

Dit type bouwwerk dat ‘dynamische architectuur’ heet, zal voortdurend ronddraaien. Elke verdieping draait los van de andere op zichzelf..

Tussen de verdiepingen leveren windturbines en foto-elektrische panelen op de daken de energie voor de toren. De in koolstofvezel uitgevoerde windturbines maken geen lawaai. Een wolkenkrabber met 80 verdiepingen, zoals die in Dubai, zal 79 windturbines bevatten. Daarmee wordt dit het allereerste bouwwerk dat zichzelf voorziet van de nodige energie.

Op de 15 volgende verdiepingen komt een luxehotel. Dan zijn er 35 verdiepingen met luxueuze appartementen en op de 10 laatste verdiepingen privévilla’s van 1.000 m2. De draaiende toren in Dubai wordt 420 m hoog. Hij zal 80 verdiepingen bevatten. De eerste 20 verdiepingen zijn gereserveerd voor kantoren.

De privévilla’s bovenin de draaiende toren zullen een uitzonderlijk uitzicht bieden op de baai.

Dit was slechts een droom voor de Italiaanse architect David Fischer. Maar binnenkort wordt die droom werkelijkheid, want de werken aan de twee torens in Dubai en Moskou zullen in 2008 beginnen.

De reservaties van appartementen in de draaiende toren in Dubai zijn in juni 2008 begonnen. De oppervlakte van de appartementen varieert van 124 tot 1.000 m2.

De draaiende toren in Moskou zal het nieuwe symbool van de stad zijn. Het ontwerp is hetzelfde als dat van de toren in Dubai, maar de stijl is anders. De toren in Moskou zal 70 verdiepingen hebben en 400 m hoog zijn. Zijn top zal niet plat zijn.

Elke bewoner zal zijn auto voor zijn appartement kunnen parkeren Elke bewoner zal zijn auto voor zijn appartement kunnen parkeren. Autoliften brengen de auto’s naar alle verdiepingen.

De draaiende toren in Moskou zal een spitse top hebben.

De architect David Fischer heeft voor de constructie van die torens een unieke methode uitgedacht, ‘methode Fischer’ genaamd. Elke verdieping wordt in de fabriek geassembleerd, inclusief sanitair en elektriciteit. Dan wordt ze aan de ter plaatse gegoten centrale stam bevestigd. Dit reduceert de constructietijd met 30%, bespaart 20% op de bouwkosten, en er zijn slechts 680 arbeiders nodig in plaats van 2.000 voor een klassiek flatgebouw.

De draaiende wolkenkrabbers zijn voor de architect David Fischer een filosofisch antwoord op het veranderende leven. Ze worden door het leven ‘bewerkt’ en door de tijd ‘geprojecteerd’.

Elke verdieping, in kleine stukken verdeeld en aan de onbeweeglijke centrale stam in beton bevestigd, zal op zichzelf draaien. Een met de stem geactiveerd systeem doet elk appartement draaien. Het duurt 1 tot 3 uren voordat de verdieping een volledige ronde heeft gemaakt.

Er staan nog meer draaiende torens op stapel Er staan nog meer draaiende torens op stapel. David Fischer hoopt een derde toren te bouwen in New York. Er zijn al geïnteresseerde investeerders in Canada, Duitsland, Italië, Korea en Zwitserland. De kostprijs van een draaiende wolkenkrabber wordt geschat op 700 miljoen dollar.

EINDE