Achtergrondkennis verandert je waarneming

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Advertisements

Een introductie van De nieuwe website
“Hoe kom ik aan klanten?”
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Uitleg toets [Info]  In deze presentatie wordt kort uitgelegd wat je met de toets [Info] in WinPOS kunt doen.  Door op de linker muisknop te klikken,
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
Dutch Bird Alerts Blijf op de hoogte van alle zeldzame vogelwaarnemingen in NL Ontvang waarnemingen op je vaste adres, maar ook op je mobiele .
Presentatie Informatica Pieterjan Nonneman Stelt ‘skaten’ voor.
Meneertje Blij en Somber
Module 1 – Dag 4 Hallo Module 1 – Dag 4 een 1 Module 1 – Dag 4 twee 2.
Kunst die je in verwarring brengt …
Met EveryonePrint printen gebruikers veilig vanaf hun mobiele apparatuur, met het gemak van web-, driver- en print.
MLA Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Hoe werkt een powerpoint?
De 10 geboden Ik ben de Here God. Ik ben jouw God. Ik wil altijd voor jou zorgen. Hou daarom van Mij het meeste. Maak geen beeld van God. Gebruik de naam.
Van doelen naar reflectie
Wat is de zin van ons leven?
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Voorjaar.
Natuurkunde & Scheikunde
Dutch Bird Alerts Blijf op de hoogte van alle zeldzame vogelwaarnemingen in NL Ontvang waarnemingen op je vaste adres, maar ook op je mobiele .
Les 3 Deze les duurt 90 minuten
Quiz Start.
Werkwijze bestelling Ga naar de foto’s door te klikken op galerij.
Luca Knegtering 3dd. Luca Knegtering 3dd Proefjes: Door de proefjes die we hebben gedaan in crosslab ben ik meer te weten gekomen over hoe je zintuigen.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Werken met de BETERapp Een hulpverlener vertelt: ‘Een herstelproces kenmerkt zich door terugval. Helaas vindt zo'n terugval normaliter niet plaats als.
WERKWOORDSPELLING Hoe doe je dat ?.
Licht Hoofdstuk 5 paragraaf 5.1 en 5.2
ComputerClubBodegraven - ccbodegraven.nl Opslaan van bestanden in de PC In de PC bevindt zich geheugen/opslag: 1. Interne opslag; wordt intern geheugen.
Wikiwijs.
Telkens als iemand zich tot de Heer wendt, Wordt de sluier weggenomen. Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar.
Inleiding in de Module R. Hoijtink. Met welke gevoelens associeer je deze beelden? Vrijheid, vakantie, succes, natuur, avontuur, rust. Kortom alles wat.
Vogels fluiten 9/04/2017 9:56.
Les 1 – Jij en de media Vertel:
Sergimage Het venster Sergimage Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #2 CRAFT YOUR BACKGROUND.
Onderwijs. Onderwijs Bekende Surinamers Taal Bekijk volgend reclamefilmpje.
Academic Search Premier Bewaren van resultaten: mailen, printen, opslaan Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
EEN KIJKJE BIJ DE KLEUTERS! Een dagje in onze klas!
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Afscheid.
Een onderdeel van neuro linguistic programming
Plancyclus, les 2 Actualiteit
Klokkenspel Overeenkomst piano Melodie uitzoeken en instuderen
Klik op het vierde plaatje.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
RoboCup Junior Bouwen van een robot Voor de NXT Versie
Nu even niet misschien later wel.
Grammatica zinsdelen H1 t/m H6
Charpentier ( ) Te Deum Geleid luisteren © Pieter Seuren.
Waarom InDrenthe? Wie kijkt er naar een livestream? Wat betekent InDrenthe voor uw evenement? Wat kost InDrenthe? Welke andere mogelijkheden biedt InDrenthe?
Cliënt en mediawijsheid Hoe mediawijs ben jij? MZ blok 4 Les 1.
Lesbrief – Meester Kikker. Nederlands Film Festival Wat is het Nederlands Film Festival (NFF)? Waar denk je aan bij het NFF? Ben je ooit al naar het NFF.
HOREN Dit werk valt onder Creative Commonslicentie CC BY-NC-SA 4.0 en mag vrij worden gebruikt a) met vermelding van het WRKU als auteur; b) voor niet-commerciële.
Het oog.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Ontdekkingen in de tijd van pruiken en revoluties
Vogels fluiten 1/01/2019 0:07.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Loopbaan en burgerschap les 3
volgende bladzijde terug
voorbeeld volgende bladzijde terug
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
HOREN.
Transcript van de presentatie:

Achtergrondkennis verandert je waarneming Bekijk dit plaatje. Ziet u misschien nog meer dan vlekken? Waarschijnlijk niet. Bewaar even dit gevoel van niet weten. Probeer het en proef het, als een zeldzame wijn. U kunt de onderdelen van het beeld zien, het zwart en het wit, de verschillende vormen, sommige verbonden, andere geïsoleerd. http://www.psychologiemagazine.nl/web/Brein/Ik-zie,-ik-zie,-wat-jij-niet-ziet/Vlekken.htm

Achtergrondkennis verandert je waarneming Als u nu kijkt naar de tweede afbeelding, wordt dit gevoel uit uw geheugen gewist en onomkeerbaar verwijderd. Daarom moest u net dit gevoel van niet-weten even bewaren. Klik en bekijk het originele plaatje nog eens. Merk op hoe de verschillende delen nu een geheel vormen. Wie eenmaal weet wat het beeld betekent, kan het niet meer waarnemen als een stel vlekken. http://www.psychologiemagazine.nl/web/Brein/Ik-zie,-ik-zie,-wat-jij-niet-ziet/Vlekken.htm

Achtergrondkennis verandert je waarneming Dit kunnen we ook omzetten naar het waarnemen van geluid. Na een klik op de linker muisknop hoort u een geluidsfragment waarin u mag proberen te verstaan wat er gezongen wordt. http://www.bnn.nl/page/timur/audio/0/appelsap

Achtergrondkennis verandert je waarneming Nu krijgt u wat meer informatie, namelijk de ondertiteling: ….waar is toch dat zebrahondje voor?..... http://www.bnn.nl/page/timur/audio/0/appelsap

Achtergrondkennis verandert je waarneming In het vervolg zult u dit gedeelte van het lied niet meer ‘blanco’ kunnen waarnemen en telkens het Nederlandse zinnetje ‘horen’. Dit komt doordat ons brein dit heeft ‘vervormd’. Kortom: door het gebruik van de kennis in ons brein veranderen we ‘horen’ in ‘luisteren’