<Naam spreker en school/ gemeente

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl DOiT programma DOiT op school Ouders en DOiT Inhoud presentatie.
Advertisements

Lessenserie gericht op gezonde leefstijl
Cursus B-Fit coach Dag 1.
Wat is Blits? • Complete methode voor het nieuwe vak Studievaardigheden. Doorlopende leerlijn van groep 5 t/m 8.
Visie op sociaal - emotionele ontwikkeling in de praktijk
Vernieuwingstraject catechese
Workshop Handelingsgericht werken
Workshop Leren Leren in de praktijk 4 maart 2009
<Datum> <Naam school> <Naam presentator>
Onderwijsproject Hou je mond gezond!
Presentatie Co-assistenten Universiteit Maastricht, 2007
Nicole Ezendam1, Anke Oenema1, Johannes Brug1,2
Datum Naam school Naam presentator Organisatie presentator.
Zorgroute basisschool Dijkerhoek.
Datum Naam school Naam presentator Organisatie presentator
© team 3 Ouderavond 2013 Dinsdag 24 september 2013.
SPIL-centrum In deze box leveren de leerlingen bijdragen aan een project ter bestrijding van obesitas bij de doelgroep van een brede school. Daarbij houden.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Het Nibud Geldexamen voor alle basisscholen in Amsterdam
Wist u dat … Meer dan 10% van de jongeren in het voortgezet onderwijs drugs gebruikt? Er meer dan 74% van de kinderen onder de 16 jaar alcohol heeft.
"Maatwerk, hetzelfde maar dan anders"
De gezonde school en genotmiddelen
VWO-bèta op de Amersfoortse Berg
Wat is het eigenlijk? Welke bedoeling zit erachter? Waarom is dit belangrijk voor mij? Wat, hoe, wanneer, wie en vragen!
1 Voorlichting keuzes klas 2 Het Hooghuis locatie Centrum Vanaf begin maart: locatie Stadion Frans Christophe, decaan.
1 Welkom Conferentie ‘De persoonlijke aanpak werkt!’
Sectorwerkstuk Den Bosch
© Copyright 2004 by ir. J. Ariens Duurzaam Bouwen week 11 Welkom bij Bouwkunde Onderdeel Duurzaam Bouwen.
Datum Naam school Naam presentator
Vele kinderen zijn te dik. Kinderdag verbijven hebben invloed op wat de kinderen eten. De begeleiders sporen dan ook aan de ouders te stimuleren voor.
Voorlichtingsavond groep 3
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Ontwikkeling 2002 Ontwikkeld  RCT 2009 Doorontwikkeld  pilot 2011 Landelijke uitrol  implementatie onderzoek.
De gezonde school en genotmiddelen
Schoolmodellen LOB Frans van Hoek, 20 juni 2014.
RSW 2007 Infoavond 14/12/2006. Agenda Datum RSW, thema, terrein Voorlopig programma Werkgroepjes Werkavonden Diversen / Indeling werkgroepjes.
Schoolmodellen LOB Marieke Baijens 29 september 2014.
Welkom in groep 7M Koffie/thee vooraf!.
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
LES 1 LESMODULE LAAGGELETTERDHEID
Voor leesplezier én resultaat!
Project Proceshuis Road show
Presentatie methodeanalyse Zo leren kinderen lezen en spellen & Leeslijn De Hand-out.
Visie & Strategie.
GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,
Afstudeeronderzoek Suzanne Doolaard
Doel: Met deze presentatie worden docenten geïnformeerd over DOiT en worden zij enthousiast gemaakt om met de methode aan de slag te gaan. Door de praktische.
Gezondheid stimuleren doormiddel van bewegen en voeding
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 6 Pascal van Schajik.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
Project: Oriëntatie op het beroep Marie-Joze van Raak - Docent SPH - jaar 1 coördinator
PROJECT: ORIËNTATIE OP HET BEROEP Naam: Martine Bink med.hro.nl/binmd Kamer: L
Pedagogische theorieën bijeenkomst 1
Inhoudstafel Inleiding Doel Opzet Methode Resultaten Oorzaken
Christiaan huygens college rachmaninowlaan Bèta aan de Basis 1.
VETC - Voorlichting in Eigen Taal en Cultuur Drs. Robin Kaplan Medewerker Gezondheidsbevordering - VETC Kennis & Expertise Centrum (KEC)
In schooljaar hebben in Drenthe 300 mbo- studenten de opleiding zonder diploma verlaten.
Kinderen en Gezondheid bij Albert Heijn september 2009.
Eten ontdekken met al je zintuigen!
Leerling- kenmerken Motivatie (2) Thema januari 2016.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Scholengemeenschap Lelystad
Doelen realiseren met media
Cursus vrijwilligers werven
LOB 3 HAVO Schooljaar
Voorlichting, advies en instructie
Presentatie Rode Bosbes
JUIST GYM.
MovingFuture Femke Schot, Thomas van Breemen-Schneider, Sanne Wolters, Sam Gilling & Eva Verduin.
Transcript van de presentatie:

<Naam spreker en school/ gemeente <Naam spreker en school/ gemeente. U kunt ook hier uw logo plaatsen>

Inhoud presentatie Gezonde leefstijl De methode Aan de slag www.lekkerfitopschool.nl

Overgewicht Fit zijn Steeds meer (jongere) kinderen met overgewicht April 4, 2017 Overgewicht Fit zijn Steeds meer (jongere) kinderen met overgewicht Oorzaak: verstoorde balans voeding-bewegen Percentage jongens en meisjes met overgewicht en ernstig overgewicht in 1997 en 2002/2004 (Bron: Van den Hurk et al., 2006).

April 4, 2017 Situatie in……

Gezonde leefstijl Jong geleerd, oud gedaan Situatie op school Wat willen jullie bereiken?

Wat is Lekker fit!? Lesmethode Lekker fit! April 4, 2017 Wat is Lekker fit!? Lesmethode Lekker fit! Gezondheidsonderwijs onderdeel van het curriculum Hele basisschool, ook de lagere groepen Combinatie voeding, bewegen en gezonde keuzes maken Doel: Overgewicht, bewegingsarmoede en ongezonde leefstijl preventief bestrijden. Positieve boodschap: Bewegen is leuk, Fit zijn is fijn Ervaringen: DVD

Uitgangspunten Geïntegreerde theorie- en praktijklessen April 4, 2017 Uitgangspunten Geïntegreerde theorie- en praktijklessen Cognitief, ervaringsgericht en samenwerkend leren Persoonlijke situatie van de leerling Ouders betrekken Afspraken maken

Leerlijn Belang van bewegen en kennis van het lichaam April 4, 2017 Leerlijn Belang van bewegen en kennis van het lichaam Begrijpen, ervaren en uitvoeren van bewegingsvormen Herkennen van gezonde voeding Begrijpen van de energiebalans Bewust zijn van en invloed hebben op de eigen leefstijl

De methode Docentenhandleiding Werkboekjes Afsprakenposter Handleiding ‘Omgaan met overgewicht en obesitas’ Werkboekjes 3 per leerjaar Afsprakenposter Ouderbijeenkomst Fittest www.lekkerfitopschool.nl www.gezonderwijs.nl

Docentenhandleiding Elke lesbeschrijving heeft een ‘draaiboek’: een korte duidelijke weer-gave van het lesverloop. Dit verhaal staat ook in het`werkboek zelf. Het kan dus ook zelfstandig gelezen worden. In de lessen komen gevarieerde lesvormen aan bod: instructie, kringgesprek, zelfstandig werken, groepswerk, presentaties, enz. Een belangrijk onderdeel van Lekker fit! voor de kinderen: de afsprakenposter. Voor het onderdeel ‘draaiboek’ kent de lesbeschrijving drie korte onderdelen: inleiding, leerdoelen en voorbereiding Ook voor elke praktijkles is een korte, praktische lesbeschrijving aanwezig.

Werkboekje Elk blok start met een verhaal, dat inspeelt op het thema Bewegen, Voeding of Gezonde keuzes. De opdrachten spelen direct in op het eigen leven van de leerlingen. Uitleg voor de ouders over de bedoeling van de thuisopdracht. Kennis over een gezonde leefstijl wordt speels aangebracht.

Werkboekje Het gaat om leuke, onbekende spellen, Veel spelsuggesties zijn in de eerste plaats leuk. Het gaat om leuke, onbekende spellen, maar ook de meer bekende spellen worden aangeboden. Hier gaat het om het thema sporten en voeding. Spellen kunnen gericht zijn op het uithoudings-vermogen, maar ook op coördinatie.

April 4, 2017 Een les Lekker fit!, Praktijk

Tijdspad Voorbereiding Handleiding Thema De lessen April 4, 2017 Tijdspad Voorbereiding Handleiding Thema De lessen 8 lessen per leerjaar, theorie en praktijk Goed inpasbaar in de regulier uren voor gym, natuur & verzorging en wereldoriëntatie Lesblokken of als project Lekker fit!, Praktijk

Aan de slag Startdatum Aanspreekpunt Terugkoppeling Uitwerking programma Ondersteuning GGD/gemeente/Sportorganisatie enz. www.lekkerfitopschool.nl

Informatie www.lekkerfitopschool.nl Toolkit Lekker fit! April 4, 2017 Informatie www.lekkerfitopschool.nl Toolkit Lekker fit! Contactpersoon voor de school: Naam: Organisatie: Telefoon: E-mail: