O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
De Slippertjes.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Hoofdstukken PRENTEN BOEK.
Anne-Frank.
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
IKL project door: Kiki Pappers
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
In het midden lag een grote dauwdruppel, zo groot als de mooiste parel.
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dat hebben wij, wij op vakantie naar kreta in september en wat hebben we, we zitten hier in de regen.
De zon stond nog maar half boven de berg en voor de helft was ze al onder.
Toen hoorde hij ze fluiten.. Die dieren slachtte, kookte en braadde ze dan.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Jorinde zong : Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
Wolvecamp tentoonstelling
De planten. 29 mei 2008 De dukdalf.  Wij zijn met de hele klas naar buiten gegaan. Toen kregen we een paar planten voor het groepje, want we hadden.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
Schoolproject in beeld
Muzikaal sprookje : Peter en de wolf
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
K O E K J E S.
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Welkom in de jungle van groep 3. Jip maakt eerst een schets en daarna verft hij zijn aap in de jungle!
Ze kon dieren en vogels naar zich toe lokken. Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Joringel werd heel blij, raakte de deur aan met de bloem en de deur sprong open.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Op zondag zijn we met de auto 1
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Transcript van de presentatie:

O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL

Hier zijn we al hard aan het werken.

Allemaal even goed opletten !

Vera’s dagboek Vrijdag 7 maart 2008 Gisteren 6 maart zijn we naar ons geadopteerde stukje grond geweest. We kregen daar eerst uitleg van Peter (de medewerker die onze klas deed begeleiden) over hoe we de zaagjes en de snoeischaar moeten gebruiken. We mochten zelf de groepjes uitkiezen. Ik zat samen met Vivian, Valerie, Souad en Hanin. Wij heetten de Koolmezen. De omgezaagde boompjes moesten we in kleinere stukken zagen en een berg van maken. Die bergen zijn voor de muisjes en de vogeltjes. Tijdens het zagen van een boompje vond ik een takje. Als je van de zijkant keek, leek het net de kop van een vogel. Die hebben we meegenomen naar school en ligt nu bij ons in de klas. Peter kwam langs en vertelde ons over de koolmees:,,De koolmees is een klein vogeltje met een geel buikje. Ze worden 2 á 3 jaar oud. Ze kunnen veel eitjes leggen.’’

We gingen verder met zagen toen we opeens een harde gil hoorden.,,Aaaaahh!!’’ schreeuwde Roos, Tessa had een worm in haar gezicht gegooid. Peter ging langs elk groepje om te zeggen dat we van de afgezaagde boompjes een zo mooi mogelijke berg moesten maken. We hadden een bergje van iets meer dan 1 meter hoog. Omdat we die berg zo goed vonden, waren we opnieuw begonnen en een nieuwe berg gemaakt. We moesten stoppen en we kwamen bij elkaar bij het busje van Peter. Hij ging elk groepje af om dingen te vragen over hun groepsnaam wat hij zelf al verteld had (koolmezen, boomkruipers, heggenmussen en merels.) Toen hij dat had gedaan, vertelde hij wie er gewonnen had met de mooiste berg. Dat was ons groepje, we hadden een 8.5 gekregen. Als aandenken kregen we een stukje hout waar een poot of een kop van en das in was gebrand. We liepen weer terug naar school en toen ging iedereen naar huis toe. Vera Geerlings groep 8M.

DUWEN!!!!

KIEKEBOE!!!!

Lekker plaatsje!!!

Gedicht Onze school (de brink) heeft een stukje bos geadopteerd. Dat wordt samen door stichting IKL en onze school beheerd. Daar zijn we heen gegaan op 6 maart Daar had een medewerker (Peter) ons opgewacht. We werden verdeeld in groepjes van 6. We deden allemaal even ons best. Ons groepje kreeg de boomkruipers als naam. Iedereen was even behulpzaam, Want we gingen een wedstrijd opdracht doen. Ieder groepje in hun eigen plekje plantsoen. We moesten een soort schuilplaats maken voor dieren. Voor knaagdieren en insecten, Zoals mieren.

We raapten alle takken bij elkaar. Eindelijk waren we klaar. Helaas, we wonnen niet. Maar we hadden geen verdriet. We kregen allemaal als geschenk, een stuk stam met een dassenkop of dassenpoot erop. Peter maakte van ons een foto en toen zat het er weer op. we gingen weer terug naar de klas en vertelden elkaar hoe leuk deze dag was! Einde! Geschreven door: Soraya Chergui School: O.B.S. De Brink. Groep: 8M

PAS OP!! Doe niet zo gevaarlijk

De DRIE sterke smurfjes!!!

“Zó dik was die stam !”

Verhaaltje Op donderdag 6 maart gingen we snoeien op het geadopteerde perk. We waren in groepen ingedeeld, de groep namen waren allemaal vogel namen. Onze groep hete de boom kruipers. We moesten bomen om zagen ik was aan heet dikke en hoge boom bezig. Ik vond het wel eng hoor, want toen ik hem bijna om had viel hij steeds bijna op mij of op iemand anders maar steeds hadden we hem net op tijd tegen gehouden. We moesten hem op een grote berg leggen voor de muizen en eekhoorns en vogeltjes. We hadden heel veel Tessa, Soraya, Ali,desiree en Filiz en natuurlijk ik zelf {roos}. Toen we hem om hadden moesten we hem in stukken zagen anders kregen we hem niet op de hoop. Toen we daar mee klaar waren moesten we met alle kinderen uit de groep trekken en tillen aan die boom.

Toen we daar mee klaar waren ging Ali snoeien om er meer op te krijgen. we hadden er allemaal kleine takken op gedaan. en wat mos op gegooid. En toen waren Desiree en ik samen een dikkere boom aan het om zagen het was een rotte stam. Meneer Wim zij zaag die maar op want die ligt hier maar wat. Desiree en ik gingen dus die boom weg zagen. Toen kwam meneer Peter dat is de meneer die ons begeleiden. Die meneer vroeg aan ons wat we aan het doen waren wij zijden deze boom weg aan het halen en toen zij hij dat moet je niet want vogels halen hij zo’n stam insecten om op te eten en om voor aan hun jongen te voeren. En toen even later zag ik een worm en Tessa die zat ook in mijn groepje gooide die recht in mijn gezicht. Ik gilde zo hard al ik kon. Filiz en ik zijn daarna samen aan een stronk begonnen want Er was bijna niks meer te doen we hadden bijna alles al om of weg gesnoeid. Op het laatst kregen we een mini uitreiking iedereen kreeg een mini schijf met een dassen kop erop of een dassen poot die schijf een van een boom. Onze groep had een 8 voor de berg met takken voor de beesten en de anderen groepen ook maar 1 groep had een 8 ½.Daarna gingen we weer naar huis. Gemaakt door Roos Smeets 8m

Oeps……….. NIET geluisterd

DeMerels-> De Merels -> <- De Koolmezen

HUH…. zei je iets??

“Bob” de boswachter !

De Strip Klik op de strip om te starten

Wat interessant zeg, een cadeau!!

The End!