Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Life in the universe.
Advertisements

Lente van der Stel 1H, Scala Rietvelden. De aller eerste les De 1 e opdracht was: ‘Zet je onderwerp in allerlei poses.’
Sudoku puzzels: hoe los je ze op en hoe maak je ze?
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
De kringloop van de kikker
Door: Nikki, Alexandra Emma. Maatschappelijke Stage februari-maart 2011 Wij zijn voor de stage naar Kinderboerderij de Wilgenhof gegaan. Daar hebben wij.
Stappenplan animaties maken
!!!!!! WELKOM !!!!!!  Hierna volgt een samenvatting over de belevenissen die onze kapoenen hebben meegemaakt.  Na 6 intensieve studiejaren hebben ze.
Groep 3, 4 & 5 Voorstellen en kort vertellen welke onderwerpen aan bod komen.
Dia presentatie Beeld en geluid.
Woorden en tijd.....
Portfolio Website Tim Klijn Klas: MBI m1 Datum: 21 november 2007
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Er gebeuren gelijktijdig 5 zaken bij je thuis die je aandacht vergen. 1 De telefoon rinkelt 2 De baby huilt 3 Iemand klopt aan de deur 4 Je hebt de was.
Groep 8 vertrok dinsdagochtend 6 april om 8 uur richting onze hoofdstad. Hoe het was? Dat ziet u in de komende presentatie!
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Bezoek een sportief evenement:
Vrijdag, 10 maart 2006 Pompstation by night Afsluiters vervangen Peter Mense Gouda.
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Pluto verkennen. Timo, Tom en Maarten.
Beeld en geluid foto’s Door Emiel van putten.
IKL project door: Kiki Pappers
Zeeklas Kim en Aurélie..
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
Voorbereiding post 1 Van wolf tot hond Groep
Voorbereiding post 3 Blij met hei Groep 1-2. Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 3: Blij met hei, voor.
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Hoe ik paddenstoel word
In deze presentatie kijk je naar een aantal filmpjes.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Verslag fotosynthese. Gemaakt door: Ben Bitter, Bert Kupers Klas: SH3B
Experts werkvorm + begrippentest
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
H. House of terror in Boedapest  Wat is het?  Wat verwachtte we er van ?  Wat hebben we geleerd?  Pluspunten  Minpunten.
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Petra Los Sem 5 Nov - Dec 2005 Bouwtechniek Dhr Geraci
Geschiedenis van de fotografie
E-minds Gemaakt door: Marie Joëlle. Menu.  E-minds  Foto's  Zwem game  Stop filmpje.
Werkoverleg en Medezeggenschap
Reis naar Thailand Februari Vertrokken op 17 februari in Kortrijk vanuit ons huis met de taxi naar de statie. Vandaar met de trein naar Zaventem.
blij,boos,bang,verdrietig.
NTS - WFS SN Stellen voor CHANTOIRE DE MORVILLE. We hebben twee ingangen M2 M1.
Schoolproject in beeld
Mijn ervaringen in (land). Intro  Naam/land/soort vrijwilligerswerk/voorbereiding etc. (Plaats op deze pagina bijvoorbeeld een mooie foto) 1.
De afvaldetectives op bezoek bij McDonalds
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Bloemschikken Modeshow bloemschikken in kleding.
Vrienden en vriendinnen
Welkom in groep 7A. De eerste 7 weken van het schooljaar In de eerste 7 weken is er van alles “nieuw”: - Nieuw lokaal - Nieuwe samenstelling van de groep.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Een online dagboek van en door de groep.
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
F O T O – O P D R A C H T.
5A.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
MIJN COOL PROJECT IK GA UITLEGGEN WAAROVER HET GAAT EN HOE COOL HET IS !!!
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
Fotografie een volwassen medium  Evolutie  Onderwerpen in de fotografie (19de – begin 20ste eeuw )  Voorbeelden  Ontwikkelingen in de wetenschappen.
* Lava.
Fotografie. Waarom deze werkplek Basis voor fotobewerking is een goede foto. Zelf in staat zijn om de functies aan te passen. Bewust die foto maken. Klantgericht.
Bellen tekenen Handelingen 2:1-2
Transcript van de presentatie:

Inleiding bij de diavoorstelling -Tijdens de gwp van 17 tot 21 februari heeft de groep van mevrouw Segers en mevrouw Vanhenden gewerkt rond fotografie. Zij hebben onder andere geleerd hoe foto’s te maken met een schoendoos (echt waar!), en hoe deze foto’s te ontwikkelen! -Om dit te verwezenlijken hebben ze zelf een “camera” en een “donkere kamer” gemaakt. -Na een heleboel foto’s te hebben gemaakt, was het maar de vraag hoe ze hun project gingen voorstellen aan de andere groepen. Ze hebben gekozen voor deze powerpointpresentatie, iets wat heel veel werk en tijd heeft gekost! Zij verdienen dan ook een dikke proficiat! -Hopelijk geniet u van het resultaat!

Met de medewerking van:

Maandag toen we voor de eerste keer ons project deden vertelden de juffen dat we foto’s gingen maken met een schoendoos.We verklaarden hen voor gek!!!

Stap 1: het maken van de schoendoos! *De schoendoos helemaal bekleden met zwart papier *Een gaatje maken in de schoendoos (heel voorzichtig) *De doos goed dichtplakken!

En klaar is Kees!

Stap 2: de donkere kamer maken

*De ramen en deuren dichtplakken; er mag géén licht binnenkomen in de donkere kamer!!! *De rode lampen, de haardroger en de gloeilamp in het stopcontact steken *De spoelbakjes vullen, en wel in deze volgorde: -ontwikkelaar -water -fixeer

ONTWIKKELAAR WATER FIXEER ONZE DONKERE KAMER!!!

Stap 3: Het fotopapier klaarmaken voor gebruik! Lights out, baby! *Het fotopapier goed vastplakken!

Stap 4 : de foto’s ontwikkelen

foto’s ontwikkelen *je zorgt dat er nergens licht binnenkomt! *daarna neem je de foto uit de doos *je legt de foto eerst 1 minuut in de ontwikkelaar, dan eventjes in het water en vervolgens twee minuten in het fixeermiddel *dan goed afspoelen in water en drogen met de haardroger HET NEGATIEF IS KLAAR!!!

*Je neemt het negatief, legt er een nieuw fotopapier op en legt er een glasplaat over *Met een lamp moet je deze glasplaat héél kort belichten! *Vervolgens leg je het fotopapier opnieuw in de drie spoelbakjes,spoel je ze en droog je ze HET POSITIEF IS KLAAR!!!

Stap 5 : de voorbereiding van de voorstelling van het project *om ons project voor te stellen hebben we gekozen voor deze presentatie, een hele dag hebben we hier hard aan gewerkt!!!

Mmm,foto’s …

Zzz …

Snurk…