Gemaakt door Mylene rodenburg

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
EMEG lijst - Entertainment TV opname ‘’Wat vindt Nederland?!’’
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
België Onze geschiedenis.
Door Dennis. indeling  Schiphol en heenweg  De eerste schooldag en wat gedaan na school  De tweede schooldag en wat gedaan na school  Zaterdag  Zondag.
De beroemdste persoon die er is …
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Grote ontdekkingsreizen en hun gevolgen
HET MODERNE LUXUEUZE HEIST-AAN-ZEE! 2013
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Daarom kan ook jij nu getuige zijn van deze bizarre geschiedenis.
DE WATERSNOOD.
hoe overleef ik mijn vakantie
Stadswandeling (1) Wandeling in Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Grote ontdekkingsreizen en hun gevolgen
Paragraaf 2.4 Griekse kunst.
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
Dorpen Vroeger Nu Later
Kunst Gemaakt door mila.
Poëzie December.
Op 22 september 2012 gingen 40 mensen met zichzelf de strijd aan. Zij fietsten van Brugge naar Charlois. Een tocht van 143 km. De jongste deelnemer was.
Gemaakt door : Vera van helden
Hey jongens en meisjes dit is de presentatie van Daan en Davey.
we zaten op 'n boot, 'n week lang op 'n boot, van alle luxe voorzien.
Hoge en lage edelen Het merendeel der adel bestond uit lage adel
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Bij het kolenvuur Johannes
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
De neanderthaler.
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
Door : Lucas Van Der Haven
De Olympische Spelen.
Waarom heb ik hiervoor gekozen? Ik heb op de Rotterdamse haven gevaren en ik wou er zelf ook meer over weten.
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij streepte dak weg Ze was mooier dan alle andere meisjes en was verloofd met de knappe Joringel.
was ik alleen met m'n vader met 'n tourgroep waren we gewoon 'n weekje, hadden allemaal sites bekeken en zo.
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
Wolvecamp tentoonstelling
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
REKENLAND Schoolkamp op Texel.
Rekenland Project Schoolkamp Onze naam De Schoolkamp boys Door
Welkom bij de presentatie over Rekenland gemaakt door: Rodolfo &
Ochtend in Zeeland Muziek : SASKIA enSERGE Ochtend in Zeeland.
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
De geschiedenis van Flevoland
De geschiedenis van Flevoland
Het jungle feest.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Gemaakt door : Jaimy, Lennart, Daan en Dylano
Presentatie van Roos & Isis
IJburg IJburg is een groot eiland. Het hoort bij Noord-Holland.
Kolonialisme en slavernij
Nederlandse Waddeneilanden
Op heterdaad... Johannes
Het safaripark. Door: Tom. Het begin Eerst werd ik thuis door Mirre en haar ouders opgehaald. Toen gingen we naar het safaripark Beekse bergen.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Gemaakt door:Davy,Gijs,Ellemijn,Elke
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Algemene vragen. Algemene vragen Hoe heet de zee die aan België grenst?
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
WE NOT SHOOT, YOU NOT SHOOT! De kerstbestanden tijdens de eerste wereldoorlog.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
De scheiding van de Nederlanden Zuidelijke Nederlanden.
Maritiem en Jutters museum Oudeschild en omgeving. Klik met de muis.
Onze geschiedenis.
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Mylene rodenburg Texel hoort bij de provincie Noord Holland Texel heeft 13,5 duizend inwoners Texel Feesten Texel : Meierblis en oudesunderklaas Een meierblis is een groot vuur waarmee vroeger de wintergeesten mee werden verdreven. De meierblis word elk jaar `s avonds op Koninginnedag aangestoken Oudesunderklaas is een feest wat elk jaar word gehouden op 12 december. Er word een toneelstukje gespeuld over de gebeurtenissen van wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. Mensen doen anderen mensen na en zetten die voor gek. Gemaakt door Mylene rodenburg

De geschiedenis op Texel 2e wereldoorlog Aan het begin van de 2e wereldoorlog merkten men maar weinig van de oorlog. Maar toen de Georgiërs in opstand kwamen tegen de Duitsers ging het hier ook mis. Tijdens de strijd op Texel zijn er veel boerderijen plat gebombardeerd. Uiteindelijk wonnen de Georgiërs. 565 Georgiërs, 120 Texelaars en 800 Duitsers om het leven gekomen. De V.O.C. tijd De Texelstroom was de ankerplaats waar de schepen vers drinkwater laadden en soms wekenlang op goed weer wachtten. Diverse keren ging het tijdens stormen goed mis. Omdat er toen geen vuurtoren was en toen in laag water vast liepen. In de loop der jaren zijn op de Rede van Texel honderden schepen vergaan. De Texelstroom word ook wel de rede van Texel genoemd.(De Texelstroom is op het plaatje hierboven het witte gedeelte in de grijze zee)

De dorpen op Texel De Cocksdorp is het jongste dorp van Texel. De Cocksdorp ontstond in 1835 en is vernoemd naar N.J. de Cock De koog de koog heeft ongeveer 800 inwoners. Enige badplaats op Texel Oosterend heeft ongeveer 1050 inwoners en heeft het oudste kerkje van het eiland wat al in de 12e eeuw is gebouwd De Waal is het kleinste dorp van Texel en heeft iets meer dan 400 inwoners. Elk jaar in de waal is er een muziek festival : sommeltjespop Sommeltjes zijn aardmannetjes uit vroegere Texelse verhalen. Den Burg heeft ongeveer 6,5 duizend inwoners en is het centrum van Texel. En is ongeveer in 1300 ontstaan. Oudeschild is de haven van Texel en heeft iets meer dan duizend inwoners en allen straten zijn naar beroemde zeehelden en roversgenoemd. Den Hoorn ontstond na 1398 en heeft ongeveer 450 inwoners de lagere school heeft ongeveer maar 40 leerlingen en gaat waarschijnlijk over 2 jaar sluiten.

De vuurtoren De vuurtoren op Texel heeft 153 traptreden Op de 4e etage kan je tussen de 2 vuurtorens in lopen en zie je de kogelgaten in de muur zitten De verf kon niet tegen de UV stralen van de zon en toen werd de rode verf roze Er zijn vuurtorens omdat boten vast kunnen lopen in het ondiepe water. Maar door de flitsen van de vuurtoren worden schepen gewaarschuwd De beschadigde vuurtoren in de 2e wereldoorlog

Texelse producten Texelse kaas Texels bier Texels honing Texelse jutter Texelse wijn Texels ijs Texelse dekbedden van Texelse schapen wol

Met de TESO naar Texel De oudere TESO de nieuwere TESO Met de auto naar Texel. Via Noord-Holland ga je naar den helder in den helde vaart de TESO. De TESO vaart van den helder naar Texel op het hele uur. Van Texel naar den helder op het halve uur. De tocht duurt zo`n 20 minuten en het duurt 10 minuten om allen auto's er op en er af te laden. In de vakanties varen er meestal 2 boten dan varen ze om het half uur. De oudere TESO de nieuwere TESO

Dat was mijn presentatie zijn er nog vragen