Provinciale ronden mei 2008

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Advertisements

Presentatie voor de Provinciale Ontmoetingen van de POD MI - Herfst 2013 eBox Burger 1.
Gratis computerinitiatie in uw buurt BLMvzw Digidak | Evence Coppéelaan 91| 3600 Genk blmgenk.be | |
Bérénice Storms 13 december 2012 Beter samen leven : 10 jaar recht op maatschappelijke integratie- 10 jaar POD MI, werkgroep 9, De hoogte van het leefloon.
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Registratie van de TDI-variabelen met de Registratiemodule van het Technisch Platform Versie Rue Juliette Wytsmanstraat 14 | 1050 Brussels |
Inforum Welkom Dit is een automatische voorstelling Gebruik de toets ‘Page Up’ of ‘PgUp’ van uw klavier als u sneller vooruit wil gaan. Gebruik de toets.
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
16-bit besturingssystemen enkel een grafische gebruikersinterface bovenop MS-DOS MS-DOS levert essentiële diensten zoals toegang tot de harde schijf.
Digitale handtekening – stad Antwerpen
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
1 eGov binnen Beleidsdomein RWO Toekomstvisie. 2 Overzicht Informatief – Passief – Actief Toepassing geoloketten Toepassing URBAIN-2 / Digitale bouwaanvraag.
Wat is Certipost?.
"Beter samen leven: 10 jaar recht op maatschappelijke integratie, 10 jaar POD MI" – 13 december 2012 Atelier nr. 7 gewijd aan het "Recht op werk".
Afschaffen handtekeningen en digitaal tekenen bij de stad Antwerpen
Web Apps de online plek om samen te werken Gebruik Office overal Beste gebruikerservaring Werk beter samen Breng ideeën tot leven.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
Het regeerakkoord van 1 dec Werkgroep activering 20 januari 2012.
Comité van de gebruikers
19 juni 2013 Elektronisch stemmen in België Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Dienst Verkiezingen ( David.
EY2010 Europees Jaar van de strijd tegen de armoede en sociale uitsluiting Julien Van Geertsom.
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Nieuwe regelgeving dienstencheques en de impact op de OCMW’s Werkgroep activering 7 juli 2012.
1 Belcotax on web Belcotax on web De eID configureren De eID configureren.
ELEKTRONISCHE FACTUUR
OMZETTING VAN DE KADERRICHTLIJN DIENSTEN Internal Market Information System (IMI) Sven Baeyens FOD Economie, KMO, Middenstand en.
Inhoud Inleiding Aanleiding Historiek Het e-dossier Tips andere besturen.
WIE KLASSEERT, DIE VINDT
Digiflow - Télémarc Uitrol naar OCMW’s
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Partnerschapsovereenkomst - Nieuws. De omzendbrief Op 7 december verstuurd naar de Beleidscel Aanvraag om praktische informatie Teruggestuurd op 18 december:
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Contingent art.60 verhoogde staatstoelage Werkgroep activering 11 januari 2013.
ICT en e-government: De gevolgen voor de administratie Wim Debruyn Secretaris – gemeente Zaventem VERA studiedag 20-juni-2006.
Agenda Gebruikersdag Digitaal Sociaal Huis Vera – 23 april 2009 Voorstelling Cevi/Logins Voordelen samenwerking Vera – Cevi/Logins Demo eLoket ®
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
Het elektronische zorgplan Aanmeldprocedure
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Webmail 23 januari WEBmail Een faciliteit die op een website wordt aangeboden. Waarom WEBmail? WEBmail biedt de mogelijkheid om e- mails.
Vergadering Stuurgroep ICT Donderdag 19 december 2012.
Erik Weytjens CEO - Certipost
2011 Instant reporting | pagina 1 van x eHerkenning Stephanie Kamkes.
Infosessie IMJV 2010 Departement Leefmilieu, Natuur en Energie LNE
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten Marie VERKAEREN Afdeling Milieupolitie en Bodems Departement Identificatie van verontreinigde.
De Digitale Handtekening & Certipost
In samenwerking met De nieuwe Electronische Identiteitskaart (EIK)Diepenbeek 15 Maart 2005.
De juridische context van de digitale factuur.
Wat is een elektronische factuur? Waarom elektronisch factureren?
DEMO: Hoe werkt de nieuwe registratieprocedure van BEA?. De demo loopt automatisch, u moet niet klikken om verder te gaan.
Digitale duurzaamheid binnen de VO COP Documentbeheer en archivering
E-invoicing – Juridische spelregels Korneel Decroix/Wouter Claes Advocaten Algemene titel/welkomslide.
Belastingen Homcom Belastingen Papier of on-line? – Papier tot 26 juni – Online tot 16 juli On-line – Eid – Token – Wie voor online koos krijgt.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Uw electronische Identiteit
FONDS VOOR EUROPESE HULP AAN DE MEEST BEHOEFTIGEN - FEAD April 2015.
1 Duurzaam aankoopbeleid bij de Provincie Antwerpen Conferentie Duurzame aankopen, POD DO 1 december 2011 Workshop 3: slimme stappen om tot een 'duurzaam.
EBox Burger Presentatie voor de Provinciale Ontmoetingen van de POD MI - herfst
21 oktober 2015 Gebruikerscomité Servercertificaten Problemen en oplossingen Eric Roelandt.
Infosessie e-Procurement voor bedrijven Federale dienst e-Procurement Versie:
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
HERZIENING INFORMATICA DEEL 1.
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS
TenderNed Digitaal aanmelden en inschrijven bij RWS
e-Procurement van A(anbesteding) tot Z(elf indienen)
Digitale documenten woensdag 19 september 2018.
Dematerialisatie, toegang tot info en versturen van digitale rapporten
Federale gevolgen integratie gemeente-OCMW
Transcript van de presentatie:

Provinciale ronden mei 2008 POD MI: Toepassing van de elektronische handtekening door middel van de digitale identiteitskaart Provinciale ronden mei 2008

Toepassing van de elektronische handtekening Waarom de elektronische identiteitskaart en de digitale handtekening gebruiken? Wat is de juridische achtergrond ? Welke zijn de technische aspecten? Hoe werkt het in de praktijk: Van de POD MI naar de OCMW’s Van de OCMW’s naar de POD MI Wie contacteren bij de POD? Welke timing is van toepassing?

Waarom de elektronische identiteitskaart gebruiken? Verbetering van de dienst voor iedere betrokken partij Verkorten van de termijnen (versnelde transmissie) Besparen op werklast Financiële besparingen doen Geen “openingsuren” Bijdragen tot de duurzame ontwikkeling: vermindering van de effecten op het milieu

Waarom de elektronische identiteitskaart gebruiken? De elektronische identiteitskaart verschaft een juridische garantie: Twee juridische voorwaarden zijn essentieel voor de overdracht van officiële documenten: De Echtheid: het document gaat uit van een geïdentificeerd en gerechtigd persoon De Volledigheid: het document werd niet gewijzigd tijdens de overdracht. -> De elektronische handtekening garandeert de echtheid en de volledigheid van het document.

Waarom de elektronische identiteitskaart gebruiken? De keuze van de identiteitskaart (E-id) was noodzakelijk voor de POD MI: Zij overal en voor iedereen beschikbaar is (in 2009 bezit iedereen in België er een) De chip ervan een certificaat bevat dat op federaal niveau wordt uitgereikt De toepassing ervan eenvoudig en goedkoop is.

Waarom de elektronische identiteitskaart gebruiken? De betrokken documenten: De elektronische documenten met daarop de elektronische handtekening zullen de brieven vervangen die per post of per telefax worden verzonden: Wanneer het om officiële documenten gaat En dit in beide richtingen: Van de POD Maatschappelijke Integratie naar de OCMW’s Van de OCMW’s naar de POD Maatschappelijke Integratie

Wettelijke basis en waarde van de elektronische handtekening De wettelijke basis: De Europese Richtlijn 1999/93/CE De Belgische Wet van 9 juli 2001 De wettelijke waarde van de elektronische handtekening: De elektronische handtekening die uitgaat van een instantie van erkende certificatie, heeft dezelfde juridische waarde als een klassieke handtekening

Wat zijn de technische voorwaarden (1) Men moet over een elektronische identiteitskaart beschikken (en over een PIN-code)

Wat zijn de technische voorwaarden (2) Men heeft een elektronische identiteitskaartlezer nodig: ofwel een onafhankelijke kaartlezer: Zie www.cardreaders.be ofwel een toetsenbord met een kaartlezer: /

Wat zijn de technische voorwaarden (3) Men heeft een computer nodig uitgerust met: Een USB-poort (voor de kaartlezer) Een verbinding met het Internet (ADSL) Een operating system: Windows NT en hoger Linux Mac OSX 10 en hoger Een tekstverwerkingsprogramma: Ms - Word 2000 (eveneens Ms Excel 2000) Open Office versie 2.0 Software van de kaartlezer (versie aangepast aan het operating system) Certificaten (te registreren)

Hoe werkt het praktisch ? Van de POD MI naar de OCMW’s en van de OCMW’s naar POD MI OCMW POD MI Internet E-mail / OUTLOOK Document Kaartlezer Overdracht Lezen Bewaren Ondertekenen OCMW POD MI Afdrukken

Wie contacteren bij de POD ? Raadpleeg onze omzendbrief Neem contact op met onze Frontdesk vraag@mi-is.be 02/508.85.85

Welke timing is van toepassing? Mei 2008 : De POD toont op haar website de lijst van de officiële e-mailadressen van de OCMW’s Op 1 juni 2008: De POD Maatschappelijke Intergratie verzendt enkel nog documenten in digitaal formaat met elektronische handtekening De OCMW’s kunnen hun documenten in digitaal formaat met elektronische handtekening verzenden Op 1 januari 2009: De POD aanvaardt enkel nog elektronische documenten die elektronisch werden ondertekend in plaats van via de klassieke post of telefax.