Gods verborgen glans.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“Ik kan dit niet oplossen...”
Advertisements

Kerstviering kleuterbouw
gekocht maar terzijde gesteld
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Kerstmis.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Vertel het Maar Kerstproject 2008
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 129:1, 2, 5, 6 Schriftlezing: Genesis 4 Tekst: Genesis 4 : 26.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Als er een baby geboren wordt is het feest!
NIET OP DOOIEND IJS !!.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Pasen & Gilgal 1.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Verpakt.
Wie nodig je als eerste uit?
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
In de leerschool van het gebed
Christelijke Vrijheid
Verlangen naar licht.
In deze dienst zal Ds. Tigelaar voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 138 Schriftlezing: Matt. 1 : 18 – 25 Tekst: Matt. 1 : 23b.
Preek Tekst: Johannes 20: 5-9.
Tweede zondag van de 40 dagentijd 28 februari 2010 Exodus 4: Mozes gaat naar Egypte met zijn vrouw Sippora en zijn kinderen. Onderweg besnijdt Sippora.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Met foto’s en gedichten.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Kerst 2014: een kind is ons geboren
Preek Jakobus 2:
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Preek Matteüs 2: 1-12.
Kerst.
Lucas 8:40-56 Jezus wekt de dochter van Jaïrus tot leven.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
De Heiland Uw Heiland.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Welkom in deze kerkdienst
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Preek 1 Koningen 17: Louis Hersent
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
‘Mixed up piles’.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Transcript van de presentatie:

Gods verborgen glans

Zondag 28 december Exodus 2: 1-11 Gered dankzij God

Als baby werd Mozes in een biezen mandje gelegd. Zal iemand hem redden? Hoe zal het verder moeten gaan met Gods volk? Gelukkig Mozes wordt gered door de dochter van de strenge Farao. Mozes wordt groot en op een dag: Is hij de redder van het volk en leidt hij hen door de woestijn naar het beloofde land!

Zondag 5 december Hoop door Set Genesis 4:1-26 5

6

Adam en Eva woonden in het paradijs. Maar zij zondigden tegen God. God beloofde dat er een Redder geboren zal worden. Hij zal de wereld weer goed maken. Maar Adam en Eva hadden hun zonen verloren: Abel was dood en Kaïn was gevlucht. Wie moet nu de redder zijn? God geeft een derde zoon. Hij heet Set. Met hem gaat God verder. Op weg naar de toekomst. Op weg naar Jezus.

Zondag 12 december 1 Koningen 17:17-24 Helper in nood 8

9

De meeste mensen hebben honger, want er groeit niets. Maar een arme vrouw in Sarefat heeft genoeg meel en olie. Dat is een wonder. God helpt haar, want zij helpt Gods knecht. De vrouw heeft een zoon. Maar dan sterft de jongen. De vrouw is erg verdrietig. Elia bidt tot God. Er gebeurt een wonder. De jongen wordt weer levend.

Zondag 19 december Lucas 8:40-56 Eten om te leven 11

12

Zijn dochter is ziek. Geen dokter kan helpen. Jaïrus gaat naar Jezus. Zijn dochter is ziek. Geen dokter kan helpen. Hij hoopt dat Jezus dat wel kan. Jezus wil meegaan, maar het is al te laat. Alles lijkt verloren. Jezus zegt: Geloof Mij maar, ze slaapt alleen. Dan laat Jezus zien dat God sterker is dan de dood. Het meisje mag weer leven: eten, drinken, spelen. Ze mag een gelukkig kind zijn.

Zondag 25 december Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde 14

15

Vandaag is het feest: Kerstfeest ! We vieren dat Jezus geboren werd. Een klein kindje, een baby. In een stal met doeken als kleertjes. Door de geboorte van de kleine Jezus weten we dat God veel van ons houdt. Want deze Jezus is onze Redder. Zijn Licht verdrijft de duisternis. Gods zichtbare glans.

26 december Matteüs 2:13-23 God redt zijn Kind 17

18

Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord dat Jezus koning wordt. En dat wil hij niet. Daarom stuurt hij zijn soldaten naar Betlehem om Jezus te zoeken en te doden. Maar dat lukt gelukkig niet. God zegt tegen Jozef en Maria, dat ze snel naar Egypte moeten vluchten. Daar moeten ze wachten tot koning Herodes er niet meer is. Dan kunnen ze terug naar huis.