Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

Aadrijkskunde thema 3 Vragen en antwoorden.
Hoofdstuk 4 Azië en globalisering (voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie)
Hoofdstuk 3 Wat een klimaat!
Waar denk je dat onze PowerPoint over gaat?
Hoofdstuk 2 Wonen en werken in één wereld
Bewerkt door Sam, Iris, Thalita, Lore, Saartje en Zoë
Aardrijkskunde Thema 1 water.
Deze les: Par. 3: Hoogtegordels in de bergen Par. 4: De woestijn rond Las Vegas.
Door: Charlot Zwerink, Lisa Stensen en Veerle Schreuder
Zuid oost azie Natuurrampen.
Suriname Soraya van Lomwel.
Ontbossing in Indonesie
§ 1 NATUURLIJKE OMGEVING
Klimaten in Indonesië.
Welcome To Big Board Facts.
Het tropisch regenwoud
De waterkringloop Blijft oneindig duren.
Paragraaf 6 Natuurlijke zones op aarde (2)
Hoofdstuk 2 Aarde: Middellandse Zeegebied Paragraaf 4
Suus,Juul,Lieke en Kimmie Van Suus,juul,liek en Kimmie
Indonesië : het grootste eilandenrijk ter wereld
HOOFDSTUK 6 ECOSYSTEMEN
HOOFDSTUK 5 NATUURLANDSCHAPPEN
't was 't tiende of 't vijftiende huis in 'n rij..
DE AARDE BEWEEGT Danique en Jasmijn.
Hoofdstuk 2 Aarde: Middellandse Zeegebied Paragraaf 5
Gemaakt door: Caily en Sophie Docent: mvr van Strien Datum: Klas: 3T2
Aardrijkskunde Thema 1 water
Elke plant zijn eigen plek
DIEREN IN HET REGENWOUD
Landschapszones op aarde
Klimaat herkennen.
Wij doen onze spreekbeurt over ....
Paragraaf 1.3 Geen vaste woonplaats.
Gemaakt door Aidan lobman
Suriname klimaat+geografie
2 vmbo-T/havo 5 draagkracht, §2 en 3
In de weer voor het klimaat
China.
1 T/H Klimaten Hoofdstuk 2 § 2 - 4
DIEREN IN HET REGENWOUD
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Soorten landschappen in de wereld
Regenwormen.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’.
Aardrijkskunde Thema 1 Water Ibrahim & Nikola. 1. Wat is de gemiddelde temperatuur in het tropisch regenwoud? = 25 graden 2. Is de grond vruchtbaar in.
Maïsteelt Wat voor soort plant is maïs? Warmte ? Koude ?
AARDRIJKSKUNDE HOOFDSTUK 1 WATER
Poolgebieden.
T HEMA 1 WATER Romy & Nadine. INHOUD 1. De gemiddelde tempratuur in het tropisch regenwoud is 25 graden. 2. De grond is niet vruchtbaar omdat de voedingsstoffen.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § Weersverschillen in de Verenigde Staten Extreme weersomstandigheden: sneeuwstormen, blizzards orkanen tornado’s.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 6-9. Het weer in Nederland isobaren lijnen op een tussen plaatsen met dezelfde luchtdruk lagedrukgebieden: rond de.
AARDE 3/4 vmbo 4 Weer en klimaat § 2-4. Het weer Weer Atmosfeer Toestand van de atmosfeer op een bepaald moment op een bepaalde plaats Luchtlaag die om.
Aardrijkskunde GOED VOORBEREID NAAR DE PABO. De blauwe planeet.
Thema 3 De aarde beweegt. inhoud Doorsnee aarde Hoeveel aardebevingen.
Aardrijkskunde Thema 1: Water.
Mondiale lucht- en zeestromen
WATER.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Cursus 2.1 Klimaten en Plantengroei Klas 2 KGT Lesweek 1
Cursus 2.1 Klimaten en Plantengroei Klas 2 BK Lesweek 1
Regenwormen.
Alle veranderingen in het landschap die
De kaart van Freek Voor op je kamer!.
Waarom is het soms nat en soms droog?
Islamitisch land in Zuidoost-Azië
Transcript van de presentatie:

Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water

Inleiding 1. temperatuur 2.vruchtbaarheid 3.Amazone 4.Nomaden 5.lagen ( dieren) 6. irrigatie 7. sawa 8.terrassen 9.cyclus 10.topo

temperatuur De gemiddelde tempratuur in het tropisch regenwoud is 25 graden Je zou denken dat het lekker weer is maar het regent er ook heel vaak In het tropisch regenwoud valt wel 2000 millimeter per jaar. filmpje regen

Vruchtbaarheid De grond in het Tropisch Regenwoud is niet vruchtbaar. Dat komt door de insecten, bacteriën en schimmels zij maken er voedingsstoffen van, van bomen en bladeren.

Amazone Het Amazone gebied is het grootste stuk Tropisch Regenwoud van de wereld. Het ligt in Zuid-Amerika / rond de Evenaar net zoals de andere regenwouden. Het tropisch regenwoud wordt erg bedreigd Op die gekapte plekken beginnen mensen of boeren een bedrijf of soja-plantages Ze hebben het het Amazonegebied genoemd omdat de rivier de Amazone er door heen stroomt. filmpje Tropisch Regenwoud

Nomaden Nomaden zijn indianenstammen die in het tropisch Regenwoud Zij hebben geen vaste woonplaats ze trekken steeds rond Ze doen dat als de grond niet meer vruchtbaar is

Lagen(dieren) In het Tropisch regenwoud heb je vier lagen. Dit zijn een paar voorbeelden Laag 1 (woudreuzen) : luiaard Laag 2 (kroonlaag):gifpijlkikker Laag 3 (kleine bomen): zwarte slingeraap Laag 4 (ondergroei): jaguar

Irrigatie Als mensen er voor zorgen dat er voldoende water over de akkers vloeit. Vanuit een grote sluis wordt het water van de rivier naar de kleine sluisjes vervoerd en de kleine sluisjes pompen het water in de sawa’s zo stromen de sawa’s onder water.

Sawa’s Een sawa is een akker waarop natte rijstbouw wordt verbouwd. Rijst wordt erg veel gemaakt omdat in Indonesië rijst het hoofdvoedsel is. Er is ruimte nodig voor al die sawa’s dat gaat ten koste van het Tropisch Regenwoud dus ook hier was het Tropisch Regenwoud bedreigd

Sawa’s Bij het verbouwen van rijst is er ook een volgorde: 1. rijst inzaaien 2.rijst plantjes planten 3.drogen 4. oogsten 5. dorsen 6.weer zelfde volgorde

Terrassen Terrassen zijn akkers die als traptreden tegen een helling aan liggen. Daar kun je niet met tractoren komen. Voor de aanleg van terrassen moet er eerst Tropisch Regenwoud gekapt worden.

Korte cyclus 1.Regen valt op de bladeren. 2.Water blijft liggen en verdampt omhoog. 3.Damp stijgt omhoog. En wordt een nieuwe regenbui.

Korte cyclus

Lange cyclus 1.Een klein beetje regen valt op de grond. 2.Wortels van bomen, planten en struiken nemen het mee omhoog. 3.Dat water verdampt. En stijgt omhoog wordt koud. Er ontstaat een regenwolk.

Lange cyclus

Topo / weetjes Topomania Brasíllia is in een vorm van een vliegtuig gebouwd. In Chili ligt het grootste gedeelte van het Andes gebergte. De Amazone is de 2e langste rivier van de wereld

Wist je dat? Slechts 2% van de aarde uit tropisch regenwoud bestaat, maar de helft van dieren leeft er. De bomen in het tropisch regenwoud 70 meter lang kunnen worden. Het Amazonegebied (Het tropisch regenwoud in Zuid-Amerika.) 100 keer groter is dan Nederland. Er maar 2% van al het zonlicht dat op het bladerdak schijnt op de bodem komt!

Succes met leren voor de toets!!!!!