Bekendmaking ondersteuning Messiaanse Gemeente in Israël !!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
Wat hebben we nu meer ? Rom 11 : 30-32, Want evenals gij eertijds aan God ongehoorzaam waart, maar nu ontferming hebt gevonden door hun ongehoorzaamheid,
Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:
BEWOGENHEID VOOR JERUZALEM
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Efeze 1:11-14 Tekstboekje Hoofdstuk 4
Godsdienst 1.
God en ons.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
De tong.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Paulus en Israël Romeinen ‘gelijk Hij ook in Hosea zegt’ Niet Mijn volk – Mijn volk (Ammi) Lo-Ruchama – Ruchama (ontfermd)
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Romeinen Denken en Dienen.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
Zondag 1 Wat is jouw zekerheid in dit leven? Dat ik van Jezus ben
Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
De sleutel(s) van het koninkrijk van God
Matteus 18: 2- 6 Hij riep een kind bij zich, zette het in
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Wie is God voor jou?.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Paulus’ bediening.
Ds. Jasper Klapwijk Jezus leert je bidden Voorganger Thema
Woord van Leven Juni 2014.
Spreken wij Gods Woord in deze wereld? Bidden wij voor deze wereld? Bestrijden wij onrecht in deze wereld? Zondag 12.
Preek Hebreeën 4:
Eén Heer: Christus Jezus
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Niets zonder Gods zegen
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Problemen bij de voedselbank Handelingen 6:1-7
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
Zondag 1 februari 2009 Psalm 139 Wonderbaar! U bent het die hen
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Openbaring 3:14-20 Schrijf aan de engel van de gemeente in Laodicea: “Dit zegt Amen, de trouwe en betrouwbare getuige, het begin van Gods schepping: Ik.
Discipelschap is leven tot Gods eer “Het gaat niet om mij, maar om God”. “God moet aan zijn eer komen.” Doel van de preek: Wat klopt hier wel en niet aan?
Welkom Zondag 30 augustus 2015
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
JEREMIA'S JUK Les 9 voor 28 november, 2015.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag.
Het is Biddag! Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Bid je mee? Voor hun.
Steen de des aanstoots 26 juni 2016 Zoetermeer.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Transcript van de presentatie:

Bekendmaking ondersteuning Messiaanse Gemeente in Israël !!

Waarom wil de Evangelische Gemeente Putten een Messiaanse Gemeente ondersteunen in Israël?

•Omdat dit in Gods Woord staat •Wij gehoorzaam willen zijn aan Zijn Woord •Israël het volk van God is •Wij Israël willen zegenen

Romeinen 15 : •Want de gelovigen in Macedonië en Achaje besloten iets te doen voor de armen onder de christenen in Jeruzalem. •Een goed besluit, zeker. Maar ze staan ook bij hen in de schuld. •Want de Joden hebben de niet-Joden laten delen in hun geestelijke rijkdommen. Daarom hebben zij van hun kant de plicht de Joden materieel bij te staan.

Naam van de gemeente: Ha Ma’ayaan Wat betekent: De Bron

De voorgevel van hun gebouw: " Vol vreugde zullen jullie water putten uit Leven gevende bronnen." Jesaja 12 : 3 " Vol vreugde zullen jullie water putten uit Leven gevende bronnen." Jesaja 12 : 3 " Vol vreugde zullen jullie water putten uit Leven gevende bronnen." Jesaja 12 : 3

Waar? In Kfar Saba, 53 km ten noordwesten van Jeruzalem…

Kfar Saba Tel Aviv Jeruzalem

Kfar Saba

Voorganger Tony Sperandeo

Lees verder de nieuwsbrief op de boekentafel:

Waarom deze gemeente? •Deze gemeente is geen jonge gemeente, maar ontstaan in 1989 •Een zustergemeente van een gemeente in Jaffa •Zijn actief in de pro-lifebeweging en hebben een huis voor ongetrouwde moeders, •In dit huis is ook opvang is voor weduwen en wezen

Overeenkomsten EGP •zij hebben discipelschap hoog in hun vaandel staan •geven daaraan ook uitdrukking in hun daden en ondersteunen hun leden geestelijk en financieel •multiculturele gemeente: 15 verschillende nationaliteiten

Jesaja 58:6-12 Onze Jaartekst 2008: Jesaja 58:6-12 Hun Jaartekst 2008: Jesaja 58:6-7

Meer informatie? Zie onze website