Het belang van Vitamine B12 en foliumzuur

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Voeding Ons dagelijks eten is een van de belangrijkste energie bronnen van het lichaam, Maar ook een van de belangrijkste bronnen van ziekte.
Advertisements

Evaluatie van mentorprojecten
Aanpak van slapeloosheid door de eerste lijn.
Kanker gerelateerde vermoeidheid
Presentatie van Ole Radelaar 11 maart
Dr. Wilbert Linnemans Human Sense Consultation
je dagelijkse gezonde energieleverancier
Wat zijn claims? • Alles wat er beweerd wordt over een product • (Bevat uitsluitend groene M&M’s) • Door iedereen • (Verpakking, website, advertentie,
Harmonische Gezondheid
Regionale nascholing IC verpleegkundigen Doelstelling/ vragen voor spreker: 1.persoonlijke beleving van IC periode, positieve en negatieve ervaringen,
Vitamine G1 Effecten van een groene omgeving op gezondheid, welzijn en sociale veiligheid J. Maas.
Voeding en vertering 6A.
Energiedranken in vraag en antwoord
Universitair Medisch Centrum Groningen
Psychiatrische verpleegkunde: Een vak apart!
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Renata, Antonio en Marcel
(Onder)voeding Bertus van Dijk, huisarts
Diseasemanagement in de praktijk
Indien je vóór mij zou sterven,
Optimaal ontstressen.
Dieetbehandeling bij leverfalen
Mindfulness Edel Maex Oorsprong in boeddhistische meditatievormen
Medicijnen.
Welkom op onze thema-avond
Cognitieve gedragstherapie bij vermoeidheid na kanker
Voeding en veroudering: verlies of winst?
Inhoud artikel H.F.A Diesfeldt
Lange termijn gevolgen van levende nierdonatie
De pancreas (alvleesklier) en diabetes
Utopia Milieu & ruimte.
CASUS KEELPIJN.
Hoe zit het ook alweer? 4 groepen 4 vragen 4 antwoorden
Gezond werken in de zorg Resultaten onderzoek januari 2015 Transvorm Marc Spoek – Sichting IZZ Babette Bronkhorst – Erasmus Universiteit Rotterdam.
PIOT Psychotherapeutische Interventies voor
Voedingsstoffen.
Depressie bij ouderen.
Godsdienst 1.
Het belang van Vitamine B12 en foliumzuur Hugo Van Verdegem, psycholoog - levenscoach
Het wonder van de mens Wat is de mens?.
Cut the Crap! Food Mythes & Feiten Edith J.M. Feskens Professor in Nutrition & Health over the Lifecourse Division of Human Nutrition, Wageningen University.
EASBFZ01K => Modulewijzer + ppt per week op med.hro.nl/kesmh/EASBFZ01K Les 1 Inleiding: Functies van bloed Les 2 Anemie / Hemoglobinopathie Les 3.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Vitamine B (PP).
Vitamine B12 2. Waar zit vitamine B12 in? 1. Wat doet vitamine B12?
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
IS DIT EEN PROBLEEM IN NEDERLAND? Ondervoeding Wat is ondervoeding Een lichamelijke toestand voorkomend uit een tekort aan voedingsstoffen, waarbij sprake.
Anemie door Vitamine B12 en Foliumzuur Deficiëntie KL Wu, Roadshow Hematologie 2012.
Voeding aan zwangere vrouwen. Calcium  Mineraal wat voorkomt in gebit en skelet  Eet voldoende Calcium  Verhoogde behoefte voor aanmaak skelet baby.
Gezondheid en paddenstoelen Nieuwe producten? 17 maart 2016, Johan Baars.
Cannabis en THC Hans den Ouden 2011 Gebruik en Schade?
* Dit zijn ontelbaar, vaak onzichtbaar maar wel soms voelbaar * Wat is de kwaliteit van gedachten, emoties, daden? * Hoe is je zelfbeeld, perceptie van.
1 Novadic-Kentron naar Jan Wierhof in Tilburg Bijeenkomst raadsleden 19 november 2012.
Winnock Gabi van Eijk :Bewegingsdeskundige
Hechtingsproblemen bij kinderen. Inleiding “zoals de biologische moeder haar lichaam aanbiedt om er de menselijke vrucht in te laten gedijen, zo biedt.
Effect van voeding op gezonde leefstijl bij longziekten
Complementaire zorg Les 5 Healthy Ageing.
Basis en paraveterinair
1 Basisvoedingsleer Voedingsstoffen
1b Basisvoedingsleer Min Anti O Vit.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Is dit een probleem in Nederland?
Cursus assistent-scheidsrechter
Koolhydraten.
Kennisclip Voeding en dementie Ondine van de Rest, Universitair docent
Voeding en vertering.

Lichaamsbeweging voor vrouwen met borstkanker na adjuvante behandeling
VITAMINE B PLUS met dual-action technologie
Transcript van de presentatie:

Het belang van Vitamine B12 en foliumzuur

VOOR WIE GOED ? In wezen voor iedereen ! In de eerste plaats voor vegetariërs, veganisten, diabetici (zeker foliumzuur) Hoogsensitieve en emotionele personen Ernstige ziektebeelden en klachten van allerlei aard : chronische vermoeidheid, MS, immuniteitsproblemen, depressie, psychose, dementie en gezondheidsklachten

Leren van pioniers Sally Pacholok (verpleegkundige) Jeffrey Stuart (Arts) – 30 jaar onderzoek Voor Nederland Dr.Hans Reijnen

Enkel voorbeelden van Vit B12 SanaCore Adenosyl 1000, 3000 en 10000 Adenosylcobalamine (Dibencozide Co-enzym) is net als Methylcobalamine een biologisch actieve vorm van vitamine B12. Deze vormen van vitamine B12 hoeven niet omgezet te worden door de maag en darmen Adenosylcobalamine draagt vooral bij aan een normaal energie-leverend metabolisme, een goed functionerend zenuwstelsel, het goed functioneren van het algehele immuunsysteem en vermindert vermoeidheid en uitputting.

Methylvorm Sanacore 1000 3000 5000 10000 Methylcobalamine is een biologisch actieve vorm van B12. Het hoeft niet omgezet te worden het lichaam Het kan direct opgenomen worden door het lichaam en hoeft niet het gehele complexe vitamine B12-omzettingstraject te volgen Methylcobalamine draagt vooral bij aan een gezonde celdeling, een normale rode bloedcel formatie, een goed functioneren van het zenuwstelsel, het homocysteïne metabolisme en een optimaal geestelijk functioneren.

Foliumzuur een goede transporteur Foliumzuur (ook wel vitamine B11 genoemd) en vitamine B12 gebruiken elkaar om goed te kunnen functioneren in het lichaam. Aangeraden wordt dan ook om bij vitamine B12 ook altijd foliumzuur te gebruiken. Omdat foliumzuur en vitamine B12 samenwerken komen veel positieve effecten met elkaar overeen. Foliumzuur draagt bij aan een normaal energie-leverend metabolisme, het goed functioneren van het zenuwstelsel, een normaal homocysteïne metabolisme, het heeft een belangrijke rol bij een gezonde celdeling, draagt bij aan de rode bloedcel synthese en het goed functioneren van het algehele immuunsysteem.

Waar bestellen ? Enkel on-line https://vitamineb12nu.nl/?pp=HUGB12 Maar hoe kan je weten wat werkelijk goed voor je is ? Welke produkten kan je goed opnemen ? Laat een korte meting en advies via mail doen Bezorg mij hugo@gdv-energiecoaching.be een recente foto waar jij alleen op staat en doe een aanvraag welke vitamine B12 past bij mij ? Bijdrage : 15 euro

Dit is een advies van GDV energiecoaching