Dakloos hopeloos?.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het verhaal van de twee keien.
Advertisements

Loverboys alles over loverboys.
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Gesprekjes….
Plaatje vrienden op een bank
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Jezus en de wet van Mozes.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
Verrassing!!.
Xtreme 2011 Get Alive!. Wie laat je binnen,als je Jezus binnenlaat?
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
Louis.
•Wat is spinning? (foto van de fiets laten zien) •Wat is Spinningevent 2009? (foto van de zaal laten zien) •Waarom Spinningevent 2009? •Wat is Villa Joep?
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Woorden en tijd.....
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Ferluci.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
De verdeling van zorg en arbeid in Nederlandse gezinnen.
Pleegzorg.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Loverboys.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven."
Paragraaf 4.4 De vrouwenbeweging.
Wat is FV De Stortkinderen ? Een vrijwilligers organisatie Een vrijwilligers organisatie Die zich gratis inzet. Die zich gratis inzet. Voor de weeskinderen.
Krantenbeurt Van Ploon Vrijdag 28 oktober 2011
Historisch Overzicht: Europa en de wereld
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
EEN VERRASSING KRIJGEN
Groot geloof 1.
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Thema voor vanavond is:
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Wat gaan we doen? Vrijdag: Wat ligt er bij jou op tafel? Zaterdagochtend: Wat wil je met God delen? Zaterdagavond: Wat heeft Jezus in jouw situatie? Zondag:
Foto 1 Lucia kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat ze bevalt van een kindje.
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Opa & oma Snel deden we de deur open, Gisteren ging er bij ons de bel,
Programma sexuologie voor opleiders
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
VREDE.
Rekenen groep 4.
Welkom! Wij zijn Jan Kooijman en René van Kooten.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Een liefdesgeschiedenis
Jezus roept de leerlingen
zou nog niet zo slecht zijn!
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Herinneringskamp Westerbork
Agenda ma. 30/5 toets voc les: toets verbeteren > di. HT verbeteren > do. !! goed kennen voor toets vr.: St. 9B-9C.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
DE SPIEGEL.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
1 Budget Challenge Workshop 2015 mbo Schulden Oorzaken, gevolgen en oplossingen van schulden Pauze Het voorkomen van schulden Uitgaven en inkomsten.
1 § 1: Met elkaar omgaan p140 § 2: Verliefd, verloofd, getrouwdp142 § 3: Als de relatie stuklooptp144 § 4: Samen of alleen?p156 § -: Soms loopt het andersp148.
Presentatie analyse interviews 4VWO RSG.  Stap 1: Wat is armoede?  Stap 2: Interviews uitwerken & analyseren  Stap 3: Gezamenlijk analyseren  Stap.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Wat gaan we doen in 2012? We zoeken nieuwe oplossingen. En we vertellen er over.
Cadeau’s voor het kindje
Raadseltjes familie.
Transcript van de presentatie:

Dakloos hopeloos?

Wat denk jij? Hoe ziet een dakloze er uit?

Wie van deze mensen is dakloos? Juanita, 3 jaar, moeder Anna 25 jaar en zus Maria 5 jaar Jesse, 58 jaar, vakopleiding niet afgemaakt, timmerman, gescheiden, vader van 5 kinderen Eva, 66 jaar, gezondheidsweten-schapper, therapeut, getrouwd, geen kinderen … … …. … … …. …. foto’s Stephan en beschrijvingen toevoegen

Wanneer ben je eigenlijk dakloos? Wat denk jij? Wanneer ben je eigenlijk dakloos?

Je bent dakloos… … als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt. Als jouw vader je moeder de deur uit zou zetten en jullie gaan bij je tante wonen, ben je dus formeel dakloos!

Foto en verhaal Rene

Hoeveel daklozen zijn er in Nederland? Wat denk jij? Hoeveel daklozen zijn er in Nederland?

Daklozen in Nederland 75.000 daklozen Ongeveer 10.000 onder de 20 jaar Aantal zwerfjongeren neemt toe 60% gebruikt drugs Man-vrouw 50-50 Op straat is 80% man en 20% vrouw Vrouwen vinden makkelijker tijdelijk onderdak 60% gezinnen

En hoeveel in Amersfoort? Wat denk jij? En hoeveel in Amersfoort?

In Amersfoort 60 dakloze gezinnen in Amersfoort 150 à 200 daklozen 50 mensen leven op straat: 2 schoolklassen 30 à 40 mensen vormen de harde kern en wonen langdurig op straat 40% is alcoholist en 40% drugsverslaafd, 10% is alcohol- en drugsverslaafd. De resterende 10% gebruikt niet.

Dakloos Niet dakloos

Wat denk jij? Hoe raak je dakloos?

Het leven van Eva “Ik werkte als therapeute in een gezondheidscentrum toen mijn man mij verliet voor een ander. De hypotheek van ons dure huis kon ik in mijn eentje niet meer opbrengen. Emotioneel zat ik er doorheen en de financiële problemen kon ik er niet bij hebben. Dus negeerde ik ze, tot de deurwaarder op de stoepstond en ik uit mijn huis moest…”

Wat ging er mis? Bij Eva was haar scheiding de oorzaak van de dakloosheid. Problemen ontstaan vaak ook door: Verslaving: alcohol, drugs, gokken Relatieproblemen Gezondheidsproblemen De economische crisis Dat mensen een nieuw huis kopen en hun eigen huis niet verkocht krijgen Financiële problemen bijvoorbeeld faillissement Trauma Door schaamte laten mensen de problemen vaak uit de hand lopen

Wat doet een dakloze de hele dag? denk jij? Wat doet een dakloze de hele dag?

Een dag uit het leven van Eva Brood Bad Bed Overleven! Geld

Hoe regelt Eva deze dingen voor zichzelf? Wat denk jij? Hoe regelt Eva deze dingen voor zichzelf?

Eventueel filmpje invoegen Thuis bij een dakloze Ontdek het tijdens een straatwandeling door Amersfoort. Je bezoekt de plekken waar de daklozen zich ophouden en waar ze overnachten. je ziet hoe ze weten te overleven.

Geld verdienen/dagbesteding

Wat kan een dakloze doen om zijn leven weer op orde te krijgen? denk jij? Wat kan een dakloze doen om zijn leven weer op orde te krijgen?

Hoe kwam Eva weer onder dak? Motiva Straatadvocaten hielp Eva om de oorzaken van haar problemen in kaart te brengen. Daarna konden ze naar een oplossing gaan zoeken. Samen brachten ze haar financiën weer op orde. Ze legden contact met de instanties en instellingen die Eva verder konden helpen.

Wat doet Motiva Straatadvocaten nog meer? Motiva straatadvocaten komt op voor dak- en thuislozen in de gemeente Amersfoort Ze wijzen daklozen de weg in formulierenland Ze helpen bij het vinden van woonruimte Ze geven informatie en voorlichting aan niet-daklozen Ze helpen daklozen om weer controle te krijgen over hun eigen leven

Kan het jou ook overkomen? Wat denk jij? Kan het jou ook overkomen?

Eigen schuld, dikke bult?