Het is 22 november van het jaar 2496. Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
`Verschil tussen Kennissen en vrienden
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Life in the universe.
Warme Truiendag quiz 2013.
WARMTE – HOE VERWARM IK MIJN HUIS
Borneo eiland.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.
Wij maakten een uitstapje naar: Het Centraal Station.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Archeologie voor pakket++s
DOOR: DEMI BJORN & WOUTER
Voorbereidende les Praat je Plaatje
Max en de toverstenen. Door de groep Stampertje..
Kolonialisme Kolonialisme is eigenlijk een kolonie, dat is een stuk grondgebied buiten het oorspronkelijke grondgebied soms overzee. West Europese landen.
Activerende Opdrachten bij Archeologie voor pakket++s
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Zaterdag 30 juni 2012 Wij waren nog nooit in Kijkduin geweest en waren vroeg op stap gegaan, zelfs in de winkels was het nog rustig.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Wie nodig je als eerste uit?
Ruimtevaartquiz De Maan De.
KUNST Er zijn heel veel soorten kunst,
Door : Lucas Van Der Haven
Het kleurenfeest Door Jolien en Clio Niveau 7.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
5.3 Schaduw en spiegelbeeld Marianne & Janine H2C
Schaduw en Spiegelbeeld
Het bos van Nieuw Wulven
Een levensboek voor ouderen
In die tijd kondigde keizer Augustus aan dat alle mensen zich moesten laten inschrijven in de stad van hun familie.
Een voorbereidende doe-les voor groep 8
Een eerste opzet met mogelijkheden
Bronnen Wat is een bron? Een bron vertelt ons iets over het verleden.
K O E K J E S.
Activerende Opdrachten bij Archeologie voor pakket++s
Floodcom lesworkshop Presentatie geocaching
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Deze actie is bestemd voor Brugklassen, kopklas en ISK 2M1, 2M2, 2Mx, 3M1, 3M2, 3Mx, 3My 2H1, 2H2, 23V, 23VT, 3H1, 3H2.
Een voorbereidende doe-les voor groep 8
§ 5.3 Schaduw en Spiegelbeeld
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
Medialessen groep 8.
Tekenopdracht Voor en achter elkaar.
Paragraaf 1.2 De eerste mensen.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Het kost niets om dit te lezen.... het kost niets om te proberen !!! Te kijken maar doorlezen tot het einde het kost niets om te proberen !!! Te kijken.
Geschiedenis schrijven
“Slootje springen, een vuurtje stoken of fruit plukken van de boom… Veel kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Is het belangrijk om te doen? Ja! Want.
Lieve lezers, Ik heb een dochter van 17 jaar, haar naam is Brigitte.We wonen in Tamines een stadje in Belgie. Mijn dochter is verdwenen op 11 oktober.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
“ Denk er eens over...” Klik op je muis.... Vandaag hebben we hogere gebouwen en bredere sneflwegen, maar minder temperament en smallere denkbeelden.
Cliënt en mediawijsheid Les 8 en 9, Domotica. domotica  Domotica wordt steeds meer toegepast in de zorg, en gebruikt om mensen langer thuis te laten.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Romanovs & Revolutie 1 Hermitage Amsterdam.
Schilderijen uit de 17de eeuw
Hollandse Meesters 1 Hermitage Amsterdam.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Cursus 2.2 Het Leven van de Eerste Mensen Klas 1 KGT Lesweek 2
Grafheuvels in de provincie Utrecht
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
Classic Beauties 1 Hermitage Amsterdam.
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
De schatkamer! 1 Hermitage Amsterdam.
Pablo Picasso.
Transcript van de presentatie:

Het is 22 november van het jaar Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis. In de duinen wordt een grote woonwijk ontwikkeld voor deze miljoenenstad. Archeologen doen een uitgebreid bodemonderzoek, voordat de aannemer bezit neemt van het terrein. De twee onderzoekers lopen nog even naar de plek waar het vermoeden bestaat dat zo’n vierhonderd jaar geleden het dorp Poeldijk heeft gelegen. De lichte spanning bij Fatima en Björn is niet voor niets. Een donkere plek in de grond verraad bebouwing, waarschijnlijk huizen of een school. Voorzichtig vegen ze laagje voor laagje van de aarde opzij, tot het deksel van een metalen kist zichtbaar wordt. Wat zullen deze onderzoekers vinden. Voorwerpen uit de 20 e eeuw? Geschreven documenten of digitale informatiedragers? Wat is er nog van over? Wat is er af te leiden over hoe de mensen in die tijd leefden, wat hield hen bezig?

Archeologie

Klik hier voor de site van Archeos Klik hier voor de site van Archeos Wat is archeologie???

Het meisje van Yde

Toetanchamon

Jarkov-mammoet Een pluk mammoethaar onder een lamp. Onderzoekers vonden er mossen, zaden, stuifmeelkorrels en schimmels in terug, die heel goed bewaard bleken en veel informatie geven over de leefomgeving van de mammoet. (Foto: Discovery)

Opgravingen • Je hebt nu een paar bijzondere opgravingen gezien, maar er zijn ook heel veel kleine opgravingen die ons toch veel vertellen over vroeger. Klik hier voor een quiz Klik hier voor een quiz

Opdracht: Noem 10 voorwerpen uit jullie huis. Maak een verhaaltje van 5 regels bij ieder voorwerp. Het verhaaltje moet gaan over een wat een archeoloog over 500 jaar zou verzinnen over het voorwerp. Lever de opdracht de volgende les bij de docent in. • Bijvoorbeeld: een vork. Over 500 jaar eten de mensen voedsel uit tubes, net als de astronauten nu doen. De archeoloog vind jouw vork en denkt dat het een sieraad is voor in het lange haar van de vrouwen.