je dagelijkse gezonde energieleverancier

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Homeride 2014 hoe zit het met de voeding?
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
De gezonde voedingstest
Stofwisseling.
Eet je Fit!.
Materie, energie en leven
Samenstelling van voedsel
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
ALGEMENE INFORMATIE OVER VIS
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
Formula 1 Uitkomsten voor evenwichtige voeding
5. Brood nodig Recept / gisting
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
De actieve voedingsdriehoek
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De drie basis voedingsstoffen: Eiwitten Vetten
De Actieve Voedingsdriehoek
Met een goede voeding op naar de Slachte!
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Dissimilatie Levert energie Deze energie is voor alle levensprocessen
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Wat voedt jou deel 1..
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Voeding en zwangerschap
Hoofdstuk 9 Paragraaf 1 Alles werkt.
Vitamine D Renée en Roos. Wat voor soort vitamine is het? Calciferol In vet oplosbaar Kan het lichaam zelf aanmaken Twee vormen van vitamine D.
Koolhydraten
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Smul gezond.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Basis Voedingsmiddelen Les 1 Graan en graanproducten
Voel je wel in je vel !.
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Oefenen voerberekening
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Voedingshoeveelheid berekenen
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

je dagelijkse gezonde energieleverancier Brood je dagelijkse gezonde energieleverancier

Gezonde voeding, brood hoort er bij De actieve voedingsdriehoek toont welke voedingsgroepen je elke dag nodig hebt en hoeveel je ervan moet gebruiken om gezond en fit te blijven (vanaf 6 jaar).

Gezonde voeding, brood hoort er bij Eet de Belg gezond? Gezonde voeding, brood hoort er bij Eet de Belg voldoende brood? Neen! De Belg eet gemiddeld 133 gram brood Aanbevolen hoeveelheid: 5-12 sneden = 150-420 gram brood

Hoeveel boterhammen? Peuter (1,5-3 jaar) 1-3 sneden brood* (30-105 g) Kleuter (3-6 jaar) 3-5 sneden brood* (90-175 g) Kinderen (6-11 jaar) 5-9 sneden brood* (150-315 g) Jongeren (12-18 jaar) 7-12 sneden brood* (210-420 g) Volwassenen (19-59 jaar) Senioren (60+) Hoeveel boterhammen? *Bij voorkeur bruin brood. Bron: www.vigez.be/voeding

Brood = Basis van onze vaste voeding Levert gezonde dosis energie onder de vorm van meervoudige koolhydraten

Brood = Basis van onze vaste voeding Bron van Plantaardige eiwitten (nodig voor de opbouw en het onderhoud van onze spieren en botten) Voedingsvezel (goed voor de werking van de darmen) Vitamine B1 (speelt een belangrijke rol in de energiehuishouding, het normaal functioneren van het zenuwstelsel en het hart) Mineralen (bijvoorbeeld koper, belangrijk voor de aanmaak van bindweefsel, de werking van het immuunsysteem en zenuwstelsel en het transport van ijzer in het bloed)

Elke dag zo veel soorten brood Alle broodsoorten passen in een gezonde voeding. Bruin en volkoren genieten de voorkeur. Wit brood wordt hoofdzakelijk gemaakt van ‘tarwebloem’. Je bakker gebruikt enkel het binnenste van de tarwekorrel, de kiem en de zemelen zijn volledig uitgezeefd. Bruin brood wordt hoofdzakelijk gemaakt van ‘tarwemeel’. De zemelen en de kiem zijn gedeeltelijk uitgezeefd. Volkoren brood wordt hoofdzakelijk gemaakt van ‘tarwevolkorenmeel’. De hele korrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. Meergranenbrood wordt van meerdere graansoorten gemaakt, bijvoorbeeld tarwe, maïs, gerst en rogge.

Brood is geen dikmaker 1 sneetje beleg tussen 2 sneetjes brood. Brood is arm aan vet. 1 sneetje beleg tussen 2 sneetjes brood. 1 sneetje brood bevat slechts 85 kcal. Kies voor mager beleg.

Slim tussendoortje gezocht? Wat dacht je van een boterham? Een gezond ontbijt is goed voor je prestaties en het verbetert je humeur. Na een ontbijt heb je minder last van energiedipjes en laat je je minder makkelijk verleiden tot ongezonde tussendoortjes. Wist je dat? Een gezond eetpatroon bestaat uit 2 broodmaaltijden en 1 warme maaltijd en 2 tot 3 gezonde tussendoortjes per dag.

Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie Op zoek naar variatie? Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie www.versvandebakker.be

Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie Op zoek naar variatie? Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie www.versvandebakker.be

Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie Op zoek naar variatie? Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie www.versvandebakker.be

Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie Op zoek naar variatie? Ons ruime assortiment biedt je vast inspiratie www.versvandebakker.be