Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
algemene ouderavond 21 september 2010
Advertisements

NOVEMBER/DECEMBER 2013 WelkomNaar school DieuwkeJayden ZoëIfy Ferre Hiep Hiep Hoera Lysandrick 7-11: 1 jaar! Nils 16-11: 3 jaar! Kay 3-12: 3 jaar! Activiteitenagenda.
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Andere (school)tijden?
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
1 Samenwerkend leren met Google Docs Werking en mogelijkheden van online tekstverwerken.
Presentatie Procedure naar het VO
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
Masterintake procedure
Curaçao.
Informatieavond Petrus en Paulusschool
Informatieavond GROEP 8.
Euh…, hoe gaat dat eigenlijk met het VO en die adviezen...?
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Saskia Best HRO – CMD WINTER Concept Development – 3 januari 2011.
Masterintake procedure
Informatieavond groep 8. Welkom en voorstellen Algemene zaken en regels Maan-, dins-, woens- en vrijdag: Juf Saskia Donderdag: Meester Paul, juf Saskia.
Onderzoeksvaardigheden
Leerlingen als partners in een leergemeenschap
Het Rekenkamerrapport en de Luchtkwaliteit Raadsinformatieavond, 6 sept Jan Korff de Gidts Kracht van Utrecht-initiatief.
Museumkids.nl Antoinette Beijen en Joke Bosch. Wat is het? Een digitaal platform met als doel: toename van interesse in en bezoek aan musea door kinderen.
16 ● ● ● ● ● ● ● ● Welkom Informatieavond groep 8.
Nieuwsbrief De tijd van je leven! Aanwezigheid meester Hans: Agenda:
De Museumvereniging en het HGIS-C bezoekersprogramma Margriet de Jong Amsterdams Historisch Museum, 26 juni 2007.
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
NETWERKBIJEENKOMST MAANDAG 14 NOVEMBER.
1. 2 Andere Tijden Vijf-gelijke-schooldagen-model. Agenda voor vanavond: Uitleg van het doel van deze avond. Wat zijn de schooltijden? Hoe ziet een dag.
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Aan de directie en medezeggenschapsraad van de school Presentatie loopt vanzelf door.
Met groep 8 op weg naar de brugklas
MR De Palster Mede vormgeven aan beleid op school Waar staan we voor! Als medezeggenschapsraad bestaande uit leerkrachten en ouders willen wij mede vormgeven.
Schooljaar Het schoolplein Taal- en spellingmethode Dit schooljaar starten we met de nieuwste versie van de taal- en spellingmethode De.
ontdek wat jij kunt bereiken
Welkom op donderdag 22 januari 2015 Vanaf 17:00 tot 19:00 uur (incl
Na de basisschool Presentatie Procedure naar het VO Mieke Staal Intern Begeleider 5 MW.
Nieuwsbrief Januari 2014 De cijfers Koppeling met Landelijk Register Orthopaedische Implantaten Stand van zaken: onderzoek met stappenteller Contact Volgende.
Welkom op deze informatieavond 17 september e leerjaar.
Ouderraad Verantwoording 2013/2014 en Begroting 2014/2015
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Evaluatie-onderzoek sociale veiligheid lhbt Freek Bucx
Dit is een geautomatiseerde versie van het salaris herzieningsprogramma. Uw nieuwe salaris zal gebaseerd worden op uw antwoorden. U wordt verzocht de navolgende.
INFORMATIE DOCENTENHANDLEIDING Centraal Museum VOORBEREIDENDE LES BAK basis voor actuele kunst.
Saskia Best HRO – CMD HERFST 2009 Concept Development –31 augustus 2009.
Experiment 4: Regionale Museummenu’s. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de eigen.
Tekstverklaring Hoe doe je dat?.
Gratis musea bestaan niet Zin en onzin van gratis toegang studiedag sectie Promotie en Marketing, 13 december 2007.
Experiment 6A: Een nationale inventarisatie van bestaande goede praktijken.
Virtueel museumbezoek woensdag 16 december Virtueel museumbezoek Wat wordt bedoeld met virtueel museumbezoek? Achter de computer genieten van museumcollecties.
Experiment 2: Museumbezoek in schoolverband. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
TNS NIPO MuseumMonitor | Studiedag Prijsbeleid binnen Musea | 13 december 2007 Agenda Wat is en doet de MuseumMonitor Wat heeft men over voor museumbezoek.
Marion van de Sande De Haagse Hogeschool NOT, 29 januari 2011 Ouderbetrokkenheid: nut of noodzaak?
Experiment 3: Stimulering museumbezoek via social media en games.
Experiment 5: Museumbezoek door evenementen. Vooraf Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de.
Werkplaats Communicatie Optimaal communiceren: Hoe doe je dat ? Uitwerking aspect “communicatie rondom burgerinitiatieven” Presentatie werkplaats communicatie.
BoekStart voor baby’s Leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-2) Doel: ouders van baby’s met boeken en lezen in contact brengen door ze te binden.
Utrecht, 20 februari Centraal Bureau voor de Statistiek Jaarrapport Integratie 2010 Integratiegeneratie? 25 november 2010 Jan Latten.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
Tevredenheidonderzoeken 7 maart – 3 april 2016 Gebruikersinstructie.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
Van het Primair Onderwijs naar Van het Primair Onderwijs naar het Voortgezet Onderwijs.
Instructie Shakespeak Powerpoint
Mediawijsheid competentie:
Vragenlijst KEI vrijdag 13 januari 2017.
Mediawijsheid competentie:
Wat is bingel? Online leerplatform voor de lagere school
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Zinvolle daginvulling en deskundigheidsbevordering in verpleeghuizen
Basisschool St. Lambertus September 2018
Handleiding Prodas-app
Transcript van de presentatie:

Experiment 7: Het effect van het bezit van een Museumkaart bij leerkrachten Leerkrachten in experiment 7 € 0,00

Vooraf  Dit receptenboek is bedoeld voor musea die de resultaten van de experimenten willen toepassen in de eigen organisatie. Er zijn totaal 7 experimenten of onderzoeken die elk afzondelijk worden behandeld. Dit is experiment 7 en bevat: – Een samenvatting van vraagstelling, vormgeving, resultaten en conclusies*  Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt of meer informatie wilt over de experimenten. Hiervoor kunt u contact opnemen met Antoinette Beijen van de Nederlandse Museumvereniging / 020 – * Het volledige onderzoek is gepubliceerd in het rapport ‘Stimulering museumbezoek door kinderen – resultaten en verantwoording van de experimenten’ van Aarts De Jong Wilms Goudriaan Public Economics bv (APE) en Paul Postma Marketing Consultancy bv (PPMC) van november Hierna te noemen APE/PPMC rapport en te downloaden via

Inhoud  Inleiding en vraagstelling  Vormgeving  Resultaten, conclusies en aanbevelingen voor musea

Inleiding en vraagstelling Experiment 7 behandelt de vraag of leerkrachten die een Museumkaart hebben, met hun klas vaker naar het museum gaan dan leerkrachten die de Museumkaart niet hebben. De volgende vragen staan centraal in dit experiment:  Gaan Museumkaarthouders die werkzaam zijn op een basisschool vaker met een klas naar een museum dan niet-kaarthouders?  Gaat personeel van basisscholen dat gratis een Museumkaart krijgt, vaker met een klas naar een museum – al dan niet als begeleider - dan personeel dat geen gratis Museumkaart krijgt?  Is er bij personeel van basisscholen dat gratis een Museumkaart krijgt, een sterkere toename van museumbezoek in schoolverband te zien dan bij anderen?  Zijn Museumkaarthouders vaker betrokken bij het initiatief om een museum te bezoeken?

Vormgeving  Uitnodiging per aan personen van basisscholen in heel Nederland.  Indeling respons in drie testgroepen: – Experimentgroep: Leerkrachten die bij aanvang van het experiment geen Museumkaart hebben, en er gratis een ontvangen – Controlegroep 1: Niet in bezit Museumkaart, ontvangt VVV cadeaubon als dank voor deelname – Controlegroep 2: Wel in bezit Museumkaart, ontvangt ook VVV cadeaubon als dank voor deelname  5 meetmomenten: – Nulmeting december 2010 – 4 kwartaalmetingen in 2011 met vragen over museumbezoek  De uitnodiging, nulmeting en kwartaal onderzoeken worden uitgevoerd door de Onderwijs Innovatie Groep (zusterbedrijf van EDG) te Utrecht

Resultaten, conclusies en aanbevelingen voor musea  Het onderzoek loopt nog; de eindresultaten zijn in februari 2012 bekend. Publicatie voorlopige resultaten: Zie hoofdstuk 12 van het APE/PPMC rapport  Indien succesvol verdere invulling via de Nederlandse Museumvereniging; voor een individueel museum mogelijk een extra stimulans om aan te sluiten bij de Museumkaart.